Alan Wake 2 dostal dátum a ukázal hrateľnosť

Prekvapením je, že nebudeme hrať iba za Alana.

pridal matus_ace 24.5.2023 o 22:44 pod hry
Alan Wake 2 dostal dátum a ukázal hrateľnosť

HRY > NOVINKY >

Remedy nám konečne prinieslo dve túžobne očakávané veci - gameplay ukážku z Alan Wake 2 a rovno aj dátum vydania. Hra na PC a konzoly vyjde 17. októbra a veľkým prekvapením je, že nebudeme hrať iba za Alana. Zatiaľ nevieme, v akej miere bude hra medzi dve postavy rozdelená, ale dozvedeli sme sa, že druhou hlavnou postavou bude agentka FBI Saga Andersonová.

Trailer tiež naznačil niečo málo z príbehu a je jasné, že nadviažeme tam, kde skončili jednotka a Control. Potrebujeme zachrániť Alana zo situácie, do ktorej sa dostal na konci prvej hry.

Autori k tomu hovoria:

Nikdy ste nehrali prvý Alan Wake? Netreba sa obávať, pretože hráči, ktorí vynechali prvú hru, sa môžu ľahko vrhnúť do pokračovania bez akýchkoľvek predchádzajúcich skúseností alebo znalostí príbehu hry. Bolo pre nás dôležité vytvoriť prístupný zážitok pre nových hráčov ale s tým, že sme nezabudli na našich dlhoročných fanúšikov. Ďalším kľúčovým pilierom pre nás bolo zabezpečenie toho, aby sme rešpektovali základné princípy survival hororov: urobiť hru náročnou pre skúsených hráčov a zároveň ľahko ovládateľnou pre tých, ktorí sa chcú sústrediť na vychutnanie si bohatého, vrstveného príbehu hry. 

Ako už názov napovedá, hra je sústredená okolo hororového spisovateľa Alana Wakea. Dnes, okrem zdieľania dátumu vydania, sme tiež veľmi nadšení, že vám môžeme predstaviť hlavného protagonistu a druhú hrateľnú postavu: Saga Anderson.

Séria rituálnych vrážd ohrozuje Bright Falls, malomestskú komunitu obklopenú divočinou severozápadného Pacifiku. Andersonová, skúsená agentka FBI s povesťou riešenia nemožných prípadov sem prichádza vyšetriť vraždy. Čoskoro sa udalosti zmenia na nočnú moru, keď objaví stránky hororového príbehu, ktorý sa okolo nej začne napĺňať. Zdá sa, že udalosti nejako vedú k Alanovi Wakeovi, spisovateľovi hororov, ktorý sa stratil pred 13 rokmi.

Alan Wake, stratený spisovateľ uväznený v nočnej more mimo nášho sveta, píše príbeh v snahe formovať realitu okolo seba a uniknúť zo svojho väzenia. S temným hororom, ktorý ho prenasleduje v Dark Place, sa Wake snaží zachovať si zdravý rozum a poraziť diabla vo svojej vlastnej hre.  

Hra začína tým, že Andersonová prichádza vyšetrovať vraždy v Bright Falls so svojím skúseným kolegom agentom Alexom Caseym. Po určitých udalostiach si fanúšikovia môžu prehrať príslušné príbehy Wakea a Andersonovej v ľubovoľnom poradí. Ich cesty sa v tomto intenzívnom atmosférickom príbehu odzrkadľujú a predznamenávajú sa navzájom, pričom hráčov zavedú na dve oddelené temné a znepokojujúce cesty. Sme nadšení, že môžeme hráčom umožniť rozhodnúť sa, ako zažiť príbeh Alana Wakea 2.

Náš tím ručne vytvoril niekoľko jedinečných miest, ktoré môžu hráči preskúmať. Andersonovej príbeh sa odohráva na severozápade Pacifiku, ktorý pozostáva z troch uzlov: mestečka Bright Falls, ohromujúceho pralesa obklopujúceho tajomné jazero Cauldron Lake a spustnutého mesta Watery. A nakoniec, Temné miesto je pohyblivá, opakujúca sa realita, kde sa odohráva Wakeov príbeh.

Remedy ukázalo aj sériu záberov:





Alan Wake 2 dostal dátum a ukázal hrateľnosť  Alan Wake 2 dostal dátum a ukázal hrateľnosť  Alan Wake 2 dostal dátum a ukázal hrateľnosť
Alan Wake 2 dostal dátum a ukázal hrateľnosť  Alan Wake 2 dostal dátum a ukázal hrateľnosť  Alan Wake 2 dostal dátum a ukázal hrateľnosť
Alan Wake 2 dostal dátum a ukázal hrateľnosť  Alan Wake 2 dostal dátum a ukázal hrateľnosť
Páči sa mi! (+13)






PC
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Epic / Remedy
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 27. október 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20045)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk