Gamescom 2023: Silent Hope vás zoberie do zakliateho kráľovstva, v ktorom stratíte reč

Japonská hra Silent Hope chce priniesť to najlepšie z klasických izometrických dungeon-crawlerov, ale s modernými vychytávkami. Počas Gamescomu sme si vyskúšali hrateľnosť s niekoľkými postavami.

pridal Tanya 30.9.2023 o 12:06 pod hry
Gamescom 2023: Silent Hope vás zoberie do zakliateho kráľovstva, v ktorom stratíte reč

HRY > NOVINKY >

Počas Gamescomu sme dostali možnosť zahrať si japonskú hru Silent Hope, ktorá chce priniesť to najlepšie z klasických izometrických dungeon-crawlerov, ale s modernými vychytávkami. Silent Hope sa odohráva v zakliatom kráľovstve, v ktorom sa stratila reč a jediná osoba, ktorá náhle dostala schopnosť slovne komunikovať, je princezná, ktorá však stratila svojho otca. Na záchranu kráľa bolo povolaných sedem hrdinov, ktorí musia vstúpiť do tajuplnej Priepasti a postupne odkryť všetky kúsky príbehu, ktorý im princezná vyrozpráva.

Hráči si vyberú jedného z hrdinov, pričom každý z nich má vlastnú unikátnu zbraň, bojový štýl a schopnosti v boji aj mimo neho. Hráči budú bojovať s nepriateľmi, zbierať suroviny, hľadať recepty a materiály, ktoré neskôr zužitkujú v základnom tábore. Každá cesta do Priepasti je odlišným zážitkom vďaka procedurálne generovaným levelom. Okrem bežných nepriateľov by ste nemali ignorovať Memory Rifts, v ktorých vás čakajú rôzne odmeny a výzvy. 

Výber postáv v deme na Gamescome bol obmedzený, preto sme si vyskúšali hrateľnosť za Pútnika, Lukostrelca a Farmárku. Kým Pútnik je všestranný bojovník na blízko, s Lukostrelcom si viete držať väčší odstup od nepriateľov, prípadne im pripraviť pasce na zemi. Farmárka bola zaujímavá schopnosťou vyslať ničivého motýľa, či konzumáciou čarovnej repy, ktorá jej dočasne zvýšila atribúty. Okrem špecifických útokov má každá zo siedmich postáv aj jedinečnú prácu v základnom tábore. Od alchymistu cez kováča až po kuchára - každý hrdina prináša niečo iné.

Okrem základného útoku máte na výber tri aktívne schopnosti. Útoky môžu byť sečné, tupé, bodné a magické a existuje aj sedem typov elementárneho poškodenia. Je preto dôležité všímať si, voči akému typu poškodenia alebo elementu sú príšery zraniteľné. Pri útokoch tak fungujú nasledujúce dvojice: oheň vs. ľad, blesk vs. zem a svetlo vs. tma. Zasiahnutie príšery jej opačným živlom spôsobí väčšie poškodenie a použitie rovnakého živlu bude spôsobí minimálne škody. Slabiny všetkých príšer sa dozviete z encyklopédie v hlavnom menu.

Silent Hope môže byť pomerne návyková záležitosť ideálna na Nintendo Switch. Striedanie postáv, zabíjanie príšer v procedurálne generovaných leveloch, zbieranie surovín a crafting vás môžu zamestnať na desiatky hodín. Je len škoda, že ide o hru pre jedného hráča a absentuje co-op režim, ktorý by sa k tejto hre perfektne hodil. Okrem Switchu hra vychádza aj na PC už 3. októbra.





Gamescom 2023: Silent Hope vás zoberie do zakliateho kráľovstva, v ktorom stratíte reč  Gamescom 2023: Silent Hope vás zoberie do zakliateho kráľovstva, v ktorom stratíte reč  Gamescom 2023: Silent Hope vás zoberie do zakliateho kráľovstva, v ktorom stratíte reč
Gamescom 2023: Silent Hope vás zoberie do zakliateho kráľovstva, v ktorom stratíte reč  Gamescom 2023: Silent Hope vás zoberie do zakliateho kráľovstva, v ktorom stratíte reč  Gamescom 2023: Silent Hope vás zoberie do zakliateho kráľovstva, v ktorom stratíte reč
Páči sa mi!






Gamescom 2023: Silent Hope vás zoberie do zakliateho kráľovstva, v ktorom stratíte reč
PC
Switch

Vývoj: Marvelous Europe / Marvelous
Štýl: RPG
Dátum vydania: 3. október 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20441)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk