Persona 5 Tactica predstavuje nový druh výzvy pre fanúšikov série

Persona 5 dostáva nový spin-off s prívlastkom Tactica, ktorý vám ponúkne ťahové súboje v štýle XCOM. Hrateľné demo sme si mohli vyskúšať na Gamescome aj na EGX v Londýne.

pridal Tanya 4.11.2023 o 17:59 pod hry
Persona 5 Tactica predstavuje nový druh výzvy pre fanúšikov série

HRY > NOVINKY >

Populárne herné série s masívnym svetom a dobre známymi postavami občas potrebujú osviežiť svoj zoznam titulov a predstaviť hru v žánri, ktorý vo fanúšikoch znovu vzbudí zvedavosť. V prípade japonskej série Persona preto piaty diel dostáva nový spin-off s prívlastkom Tactica, ktorý vám ponúkne taktické ťahové súboje v štýle XCOM. Persona 5 Tactica sa však nesnaží robiť súboje príliš náročné a ponúka skôr zábavu v štýle Mario + Rabbids v prostredí s typickou štvorcovou mriežkou na pohyb a útoky. Hrateľné demo sme si mohli vyskúšať na Gamescome aj na EGX v Londýne.

Phantom Thieves of Hearts sa v tejto hre ocitnú vo zvláštnej ríši, v ktorej vládne kráľovná Marie a jej tyraniu udržujú v chode Legionári. Naši hrdinovia sa dostanú do pasce a iba Joker a Morgana dokážu neprísť o svoj rozum, keď ich zachráni predstaviteľka odboja menom Erina. Tá ich požiada, aby sa stali súčasťou revolúcie a pomohli zvrhnúť zlú kráľovnú a zároveň tak postupne zachránili všetkých Phantom Thieves. Hra navodzuje atmosféru Veľkej francúzskej revolúcie, ktorá je však pretkaná typickými japonskými prvkami v štýle Persona. K starým známym postavám sa pripojí niekoľko nových, vrátane potenciálneho premiéra Toshira Kasukabeho, ktorý v sebe tiež prebudí silu Persony.

Persona 5 Tactica predstavuje nový druh výzvy pre fanúšikov série
 
Persona 5 Tactica predstavuje nový druh výzvy pre fanúšikov série
 
Persona 5 Tactica predstavuje nový druh výzvy pre fanúšikov série
 

Počas súbojov ovládate maximálne tri postavy a okrem útokov a schopností využívate prvky v prostredí, aby ste získali dobrú pozíciu na útok alebo vhodný úkryt pred paľbou. Úkryty v hre hrajú dôležitú úlohu. Ak hráč ukončí svoj ťah za úkrytom, prejde do obranného režimu, ktorý môže znížiť spôsobené poškodenie alebo dokonca úplne zablokovať útok. Ak však utrpíte poškodenie, keď nie ste v obrannom režime, nepriateľ získa ďalší útok. Obranný režim využívajú aj nepriatelia a ak im ho chcete zrušiť, môžete použiť útok zblízka, aby ste ich posunuli ďalej od krytu a potom ich prípadne zasypali ďalšími útokmi.

Útočiť môžete nablízko, pomocou zbrane na diaľku alebo využijete iný príkaz, ako je Baton Pass či privolanie Persony, čo však stojí určité body schopností. Zatiaľ čo schopnosti Persony sa tradične používajú na hľadanie a využívanie slabín nepriateľa, v Persona 5 Tactica so sebou prinášajú rôzne efekty, ako je napríklad dodatočné poškodenie na konci ťahu alebo blokovanie pohybu po dobu jedného ťahu. V pravom dolnom rohu obrazovky sa nachádza aj nový ukazovateľ napätia, ktorý sa zvyšuje spôsobením a prijatím poškodenia. Po jeho naplnení môžu hráči aktivovať jedinečné zručnosti pre každú postavu, ktoré majú širokú škálu účinkov.

Počas hry môžete schopnosti vašej postavy ovplyvniť v strome schopností. Body na zlepšovanie získate levelovaním postavy alebo po určitej príbehovej udalosti, ktorá sa aktivuje konverzáciou vo vašej skrýši. Aj keď hrateľnosť nie je tak náročná ako v prípade XCOM hier, vstup do hry môže byť komplikovaný skôr pre hráčov nezasvätených do sveta Persony a už aj prvé dialógové možnosti v hre môžu byť pre nováčikov mätúce. Persona 5 Tactica je zameraná skôr na hráčov, ktorí o jej svete a hlavne o Persona 5 už čo to vedia a chcú si vyskúšať novú výzvu v podobe taktických súbojov. Hra vychádza už 17. novembra naprieč všetkými platformami aj na Xbox Game Pass a spolu s ňou môžete očakávať aj viacero DLC.





Páči sa mi! (+1)






PC
PS4
Xbox One
PS5
Xbox Series X|S
Switch

Vývoj: Altus / Altus
Štýl: Stratégia / RPG
Dátum vydania: 17. november 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20455)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk