Týždenník - Call of Duty a Blizzcon

Activision mal svoj týždeň, spustil kampaň Call of Duty MW3 a s Blizzardom to rozbehol Blizzcone.

pridal saver 5.11.2023 o 20:46 pod hry
Týždenník - Call of Duty a Blizzcon

HRY > NOVINKY >

Aktuálny týždeň sme videli ako Blizzcon, tak sa spustilo nové Call of Duty, ktoré zatiaľ ponúklo kampaň. Tá vyzerá, že je najslabšia zo všetkých COD hier doteraz. Pôvodne sa totiž hovorilo, že Modern Warfare III malo byť len DLC s novými mapami a teraz nám to potvrdzuje na každom kroku. Kampaň je totiž len pozliepaná z Warzone mapy s prídavkom pár príbehových misií a hodnotenia sú slabé. K tomu už vieme, že hra na PS5 nemá ani svoje vlastné trofeje a ani platinovú trofej, lebo je zaradená pod MW2 a na PC sa spúšťa cez pôvodný MW2 launcher. Pôvodné DLC plány sa tak ukázali naplno.

Uvidíme, aký bude zvyšok hry, ale multiplayer z bety vyzeral solídne. Zombie časť zrejme výrazne neprekvapí. Medzitým sme tu mali PC požiadavky na hru 

Call of Duty je teraz v zvláštnej situácii, keďže už patrí pod Microsoft, ale marketing pre hru si stále platí Sony. To ju teraz aj pribalí k novej PS5 konzole. To je spomínaná slim verzia, ktorá už bola aj vo videu rozobraná. A prekvapila tým, že zmien je veľmi málo a ani procesor nevyzerá, že sa zmenil. Čakalo sa totiž, že by tam mohol byť nový 5nm procesor, čím by sa znížilo zahrievanie a aj spotreba. Z prvých testov nič také nevidieť. Konzola však má aspoň jeden upgrade a to 1TB SSD namiesto 825GB.

Ohľadom novej PS5 sme tu mali aj ukážku, ako vyzerá informácia o nutnosti pripojenia online pre použitie Bluray mechaniky. K tomu sa u Sony prepúšťalo v Bungie. To je teraz v kríze, keďže mu prakticky o polovicu klesli tržby a Destiny 2 nejde tak ako čakali. Nová expanzia je odložená a bude pre hru a aj firmu zlomová. Dúfali, že tržby im nahradí Marathon, ale ten aktuálne testerov nezaujal a dostal odklad na rok 2025. 

Sony popritom nakupovalo a tentoraz kúpilo firmu iSize zaoberajúcu sa AI kodekmi na videá. Predstavilo Spec II update pre GT7 a pridali nový trailer na PlayStation Pulse Explore a Pulse Elite slúchadlá:

Čo sa týka Blizzconu, ten predstavil sériu noviniek pre Overwatch 2, Diablo IV a veľa noviniek aj v oblasti World of Warcraft  World of Warcraft totiž v Classic oblasti obohatí Cataclysm a pre modernú časť ohlásili rovno tri expanzie spadajúcich pod Worldsoul Saga. Prvú kapitolu hneď ohlásili a ponúkli ako gameplay, tak aj CGI trailer:

Z oblasti Diablo IV Blizzard predstavil Vessel of Hatred expanziu, ktorá príde budúci rok. Teda tak, ako pri vydaní hovorili, menšie sezóny budú striedať každoročné väčšie expanzie. V tejto pribudne nový class, ktorý ešte v Diablo nebol a v príbehu by sme sa mali dozvedieť viac o osude Mephista a jeho plánoch pre Sanctuary. V Diablo téme oznámili aj stolovku  Diablo: The Roleplaying Game.

Na Blizzcone nechýbal ani Phil Spencer, ktorý zhrnul ponuku Blizzardu a rovno spomenul Starcraft. Uvidíme, či sa mu ho podarí oživiť. Zároveň Microsoft už zakáže neautorizované gamepady na Xbox konzolách, až na výnimku, že cez Xbox adaptive controller pôjdu. K tomu začal predávať Xbox Series S Starter Bundle

Plus na Blizzcone ohlásili aj nového hrdinu pre Overwatch 2 Mauga

Mali sme tu aj novinky ohľadom Switchu 2, kde sa už objavili špecifikácie Nvidia čipu, ktorý do handheldu pôjde a eventuálne tak výkon bude niekde nižšie pod RTX 2050. Ale stále je to dostatočné, aby to rozbehlo aj Cyberpunk. 

Znovu sa tento týždeň ozvali aj autori The Day Before, veľmi podozrivo vyzerajúcej hry, ktorá kopíruje všetko, čo sa dá a aj najnovší trailer je zlepencom hneď niekoľkých okopírovaných trailerov z iných hier.  Hra príde v decembri do early access.

Alan Wake 2 bol stále veľkou témou týždňa, kde dostal nový patch. Videli sme aj porovnanie na Xboxe, kde ide plynulejšie ako na PS5 a DF spravilo aj hlbší pohľad na path tracing v Alan Wake 2 na PC, ktorý je zapracovaný veľmi dobre. My sme sa oproti tomu pozreli na všetky grafické funkcie sú zapracované v Alan Wake 2.

 

Z iných noviniek sme sa dozvedeli, že GTA VI bude používať nový animačný systém,
alebo aj to, že Resident Evil 9 bude najväčšou hrou v sérii, a hovorí sa, že James Bond hra od IO bude ultimátna špiónska fantázia. Ukázali sa aj PC požiadavky na Avatar: Frontiers of Pandora, ktoré sú neprekvapivo vysoké a potvrdzujú pravidlo písania zapnutého upscalingu rovno do požiadaviek. Z noviniek predstavilo Madfinger svoju prvú PC hru.

Svoj silný víkend malo aj Fortnite, ktoré sa vrátilo späť ku klasickej mape a znovu tak prilákalo milióny hráčov. Zatiaľ čo v piatok to bolo takmer 6 miliónov súčasne, v sobotu to už prekonali a dosiahli 6.1 milióna. Epic už oficiálne ohlásil, že hru v sobotu hralo 44 miliónov hráčov a bol to najväčší deň v histórii hry. 

Z technológií sme sa dozvedeli, že Meta Quest 3 sa nepredáva a Meta znižuje dodávky na ďalší štvrťrok. Odhadovalo sa, že aspoň Quest 3 trh rozbehne, ale zrejme sa tak nestane. Uvidíme, čo bude s VR ďalej. Oproti tomu dobre beží handheldový PC trh, kde sme sa pozreli na rozobratý Lenovo Legion Go a aj porovnali jeho výkon s ROG Ally. K tomu Adata začala predávať externý USB 4 disk s 3.8GB/s rýchlosťou a MSI predstavilo sériu QD OLED monitorov, kde prichádzajú aj 4K verzie. OLEDy budú v monitoroch výraznou témou budúceho roka.

Zo seriálov a filmov sme tu toho mali tento týždeň dosť. Napríklad príde Prison Break seriál, ktorý nebude novým prepracovaním pôvodného príbehu, ale nový príbeh v tomto svete. K tomu sa dostal do kín Five Nights at Freddy's, ktorý nemá síce vysoké recenzie od recenzentov, ale divákom sa páčil. Zjavne detské publikum film zaujal  K tomu nám prišiel trailer na Kingdom of the Planet of the Apes, ako aj na Fall Guy alebo japonskú Godzillu - Godzilla Minus One. Disney ponúklo trailer na seriál Echo.

Pridali sme aj Alan Wake 2 videorecenziu, ale aj preview na Avatara od Ubisoftu, ktorý je síce od autorov The Division, ale miestami veľmi pripomína Far Cry s Assassin prvkami. Uvidíme, ako dopadne. Pridali sme recenziu na Achilles: Legends Untold, ale aj na otázny Metal Gear Solid: Master Collection Vol.1, doplnili sme to Endless Dungeon, Dark Envoy, The Gray Man a pre Switch sme ohodnotili zábavný WarioWare: Move It!. Z hardvéru sme otestovali nový Sony Inzone H5.

Pridali sme pohľad na hry, ktoré prídu v novembri a rovnako na filmy a seriály. Zhrnuli sme si aj to, aký herný notebooku kúpiť teraz na jeseň 2023. Plus priniesli sme aj ďalšie dojmy z Gamescom hier a to:





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19997)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk