HTC VIVE XR Elite na MWC ukázal profesionálne funkcie aj softvér pre herné parky a múzeá

HTC VIVE predstavila profesionálnu verziu headsetu VIVE XR Elite Business Edition s podporou LBE softvéru a službami VIVE Business+. Tie uľahčia správu celých flotíl headsetov aj nasadenie obsahu v akomkoľvek meradle.

pridal matus_ace 26.2.2024 o 15:28 pod hry
HTC VIVE XR Elite na MWC ukázal profesionálne funkcie aj softvér pre herné parky a múzeá

HRY > NOVINKY >

HTC VIVE na veľtrhu Mobile World Congress 2024 predstavila profesionálnu verziu headsetu VIVE XR Elite Business Edition s podporou LBE softvéru a službami VIVE Business+. Tie uľahčia správu celých flotíl headsetov aj nasadenie obsahu v akomkoľvek meradle. VIVE XR Elite Business Edition taktiež prináša nové fyzické doplnky pre ešte dôslednejšiu všestrannosť a zvýšenie pohodlia pri dlhších sedeniach alebo pri spolupráci viacerých užívateľov.

V oblasti profesionálnej XR udáva HTC VIVE smer už niekoľko rokov. Z nedávnych úspechov možno menovať napríklad prielom vo vývoji prvého funkčného VR systém pre prostredie s mikrogravitáciou. V jeho jadre stojí overený VIVE softvér pre LBE (XR inštalácia s pevnou lokáciou, ako sú napríklad zábavné VR parky, múzeá či galérie). Z prešetrovania, ktoré prebiehalo naprieč spoločnosťami z oblasti finančných služieb a výroby navyše vyplýva, že:

  • 95 % respondentov využívajúcich XR sa po XR simulácii cíti v zamestnaní bezpečnejšie.
  • 75 % respondentov zaznamenalo bezproblémovú návratnosť svojej investície.
  • 74 % uvádza, že začlenenie XR technológiu budú integrovať v priebehu budúceho desaťročia

Hardvér HTC VIVE sa po celom svete stal neoddeliteľnou súčasťou profesionálneho vzdelávania. Kombinácia so softvérom VIVE pritom ponúka jednoduchú cestu k tvorbe simulácií s realistickou grafikou, fyzickými rekvizitami a možnosťou pohybu používateľov v mierke 1:1.

HTC VIVE XR Elite na MWC ukázal profesionálne funkcie aj softvér pre herné parky a múzeá

LBE riešenie výrobcu sa vďaka spojeniu HW a SW stalo globálnym štandardom pre arkádové herne, múzeá, galérie, kultúrne inštitúcie aj rozsiahle tréningové scenáre. Príkladom môže byť dych vyrážajúci zážitok Cheopsov horizont, ktorý štartoval vo francúzskom Lyone a počas jediného roka prilákal cez 150 000 návštevníkov. Vďaka úspechu ho dnes môžu návštevníci zažiť hneď v deviatich lokalitách po celom svete. Podobný úspech zaznamenali aj české arény Divrlabs, ktoré teraz nájdeme nielen v Prahe, ale aj v Štokholme a v Londýne.

„Každý rok prináša XR inovácie podporujúce ľudstvo v jeho úsilí,“ hovorí zakladateľka a členka predstavenstva HTC Cher Wang. „V roku 2023 sme starším ľuďom priniesli prostredníctvom XR nové zážitky a zároveň optimalizovali lekárske diagnostické nástroje. Na vesmírnu stanicu ISS sme umiestnili VR headset napomáhajúci starostlivosti o fyzické i duševné zdravie. A divízia VIVE Arts ponúkla doposiaľ nevidený očarujúci pohľad na posledné diela Vincenta van Gogha. XR inšpiruje ľudí po celom svete a jeho možnosti sú nekonečné.

Noviniek sa dočkala aj platforma VIVERSE. Získava rad nových funkcií, vrátane AI nástrojov, podpory pre VIVE Ultimate Tracker, VIVE Full Face Tracker a non-VR motion capture pre avatary. Medzi spomínané AI technológie patrí aj osobný asistent v úlohe informáciami nabitého sprievodcu svetmi, ktoré používateľ navštívi.

Osobný AI Asistent zastane aj úlohu hlasového asistenta pri práci. Zariadi napríklad aktualizácie kalendára a ďalšie funkcie budú čoskoro pribúdať. Chýbať nebude ani prepis hlasu na text a preklady do ôsmich jazykov – angličtiny, tradičnej čínštiny, zjednodušenej čínštiny, japončiny, kórejčiny, nemčiny, francúzštiny a španielčiny. Komunikácia medzi používateľmi rôznych kultúr tak bude vo VIVERSE ešte jednoduchšia.

HTC VIVE XR Elite na MWC ukázal profesionálne funkcie aj softvér pre herné parky a múzeá

Medzi novinky platformy VIVERSE patrí aj plná podpora VIVE Ultimate Trackerov. Virtuálni avatari používateľov tak budú ešte realistickejší a umožnia prirodzenejšiu a komplexnejšiu komunikáciu prostredníctvom reči tela. Tomu napomáha aj podpora nového VIVE Full Face Trackeru, ktorý je schopný sledovania očí aj zachytenia jemných mimických výrazov. Konkrétne postihne 38 blendovaných tvarov vrátane pery, čeľustí, líc, brady, zubov a jazyka pri frekvencii 60 Hz. Vďaka tomu budú avatari vo VIVERSE schopní vyjadriť aj jemné emócie, ktoré sú v komunikácii neoceniteľným vodítkom.

Jednou z ukážok, ako ľahko je možné vďaka VIVERSE Avatar SDK integrovať riešenie tretích strán, ako je AI do vlastných avatarov, predvedie spoločnosť ACCESS. Tá vo svojich avataroch využíva AI pre reč aj mimiku v ich tvárach.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20041)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk