Naučte sa Kung-Fu v MMORPG 9 Drakov!

pridal uni 9.2.2007 o 14:15 pod hry
HRY > NOVINKY >

9Dragons patrí do kategórie neplatených MMORPG a hlavný dôraz v hre je kladený na tradičné čínske bojové umenia. Titul vyvíja Acclaim, odborník na "mlátičky" a v novom titule je to aj vidieť. Hra obsahuje originálne súčasti a zaujímavé inovácie. Hoci v úvode vám môže pripadať "taká ako ostatné" (reč je stále o hre, nie o žene), po nadobudnutí vyšších úrovní začnete objavovať jej pôvaby.

Hoci v názve figuruje číslo 9, v hre nájdete "len" šesť klanov. Tri z nich sú lojálne voči imperátorovi (Shaolin, Wu-Tang clan, The League of Beggars), zatiaľ čo ostatné (Brotherhood of Thieves, Heavenly Demon, Sacred Flower clan) stoja na opačnej strane. V úvode si zvolíte oblasť, priradenú niektorému klanu a vytvoríte postavu. Potom vás čaká strastiplná cesta, na ktorej sa z neskúseného vagabunda prepracujete až na majstra bojových umení. Každých 12 úrovní sa mení vaše zasvätenie a po meditácii (rýchle stláčanie tlačítok myši v predvolenom slede) dosiahnete vyšší stupeň majstrovstva. Nové zručnosti získavate hlavne od svojich učiteľov. Aby ste ich ovládali, potrebujete dosiahnuť patričnú úroveň, investovať dostatok bodov klanu a nové techniky natrénovať. Pri tréningu kung fu (fyzický boj) používate figuríny, pri Chi-Kung (psychycké schopnosti) meditujete a princíp spočíva v nenáročnom teste, kde rozhoduje vaša šikovnosť s myšou.

Schopnosti môžeme rozdeliť do niekoľkých kategórií. Bojové techniky predstavujú súbor niekoľkých útočných pohybov. Po aktivácii váš bojovník neustále požíva danú techniku, kým mu nezvolíte inú. Pritom používate iné kombá pri boji bez zbrane, s palicou, mečom, kruhmi či ďalšími zbraňami. Nájdete tu až 400 unikátnych štýlov a ktoré sa naučíte, závisí od klanu, výberu zamerania a vašej úvahy. Jednorázové údery, kopy a zosielanie ničivej energie vyvoláte aktivovaním príslušnej klávesy. Ochranné aury krátkodobo alebo dlhodobo posilnia vašu, alebo aj inú postavu, prípadne oslabia súperov. Všetky schopnosti sa zlepšujú používaním a môžu dosiahnuť 12 úroveň. Ďalšie zlepšenie dosiahnete priraďovaním bodov majstrovstva k vybranému druhu boja. Samozrejme, efekt zvyšujú aj lepšie zbrane.

9 drakov má zaujímavý systém poškodenia. V boji môžete zaznamenať klasický úbytok zdravia a energie, ten doplníte krátkodobou meditáciou. Externé a interné zranenia však vylieči len doktor v osade, hojivé prostriedky, alebo zručný hráč-liečiteľ. V praxi to znamená, že sa môžete kedykoľvek doliečiť, ale počet vašich bodov života a energie sa zmenšuje, kým nevyhľadáte odborníka. Po úmrtí postava upadne do kómy, ale ak vás do desiatich sekúnd preberie akýkoľvek živý hráč, ste zachránení. Keď definitívne skonáte, do života vás vráti liečiteľ, alebo sa musíte oživiť s vysokou stratou skúseností. Hráči sa môžu zoskupovať do tímov a vytvárať aj spoločenstvá, za čo získavajú bojové bonusy.

Zaujímavé, čo poviete? A takýchto vychytávok tu nájdete viac. Hoci úloh, ktoré pribúdajú asi tak jedna-dve po každej novej úrovni je pomerne málo a zatiaľ nie všetky korektne fungujú a boje s kadejakými kreatúrami sú občas frustrujúce, nebojím sa vyhlásiť, že 9Dragons je najlepšia neplatená MMORPG. A to aj napriek tomu, že je v štádiu beta testu, na ktorý vás týmto pozývame. A ak vás trápi, z čoho chce Acclaim financovať hru a akú bude mať motiváciu neustále ju vylepšovať, keď nevyberie od hráčov absolútne žiadne poplatky (nie, ani za krabicu s hrou nie), vedzte, že je to reklama. Novo vložené bannery síce zatiaľ zobrazujú len logo vývojára a je pravda, že lezú trochu na nervy, najmä pri prechode do inej lokality, ale to je naozaj nízka cena za voľne prístupnú hru slušnej kvality.

Testovanie hry prebieha už dlhšie. Najprv to bol uzatvorený, teraz už otvorený betatest, kam sa bez problémov dostanete. V týchto dňoch k pôvodnému serveru pribudol nový, určený najmä pre európskych hráčov. Neváhajte a využite túto príležitosť! Prihláste sa, vyplňte formulár, stiahnite klienta a hrajte. Všetko potrebné nájdete na oficiálnej stránke, kde sú mimochodom aj upútavky na ďalšie projekty od Acclaimu, ktoré majú byť tiež grátis. Bravo Acclaim!





Naučte sa Kung-Fu v MMORPG 9 Drakov! Naučte sa Kung-Fu v MMORPG 9 Drakov! Naučte sa Kung-Fu v MMORPG 9 Drakov! Naučte sa Kung-Fu v MMORPG 9 Drakov! Naučte sa Kung-Fu v MMORPG 9 Drakov! Naučte sa Kung-Fu v MMORPG 9 Drakov! Naučte sa Kung-Fu v MMORPG 9 Drakov! Naučte sa Kung-Fu v MMORPG 9 Drakov! Naučte sa Kung-Fu v MMORPG 9 Drakov!
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






na
PC

Vývoj: Acclaim / Acclaim
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19983)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk