Trilógia Nikopol od White Birds

pridal spacejunker 31.7.2007 o 11:05 pod hry
HRY > NOVINKY >

Serveru Adventure Gamers sa podarilo nazrieť do kuchyne štúdia White Birds, založeného výtvarníkom Benoítom Sokalom, autorom epického dobrodružstva Syberia. V druhej časti trojdielneho článku mapujúceho minulosť, prítomnosť a budúcnosť nezávislého francúzskeho štúdia, bol predstavený nový projekt. Konkrétne ide o adaptáciu komixovej trilógie Nikopol od Enki Bilala, ktorá bola samotným autorom v roku 2004 aj sfilmovaná (Immortel (ad vitam)). White Birds plánuje s pomocou Bilala postupne prekonvertovať The Carnival of Immortals, The Woman Trap a Cold Equator do hernej podoby.

Ich prvým spoločným dielom bude The Carnival of Immortals a podobne ako vo filme (ak ste ho nevideli, vrelo ho odporúčame) sa v príbehu mihne muž menom Alcide Nikopol, jeho syn s rovnakým výzorom a menom, modrovlasá mladá žena Jill Bioskop a egyptské božstvo v plávajúcej pyramíde zasahujúce do života bežných smrteľníkov vo futuristickom meste. V hre sa stotožníte so synom Nikopola pátrajúceho po svojom mŕtvom otcovi, ktorý je viac živý ako mŕtvy.

Enki Bilal dozerá nad vývojom, prispieva novými nákresmi postáv a dokonca pre potreby hry modifikoval časti príbehu, ktorý za 27 rokov dospel. Jeho kooperácia sa podpisuje pod výtvarný štýl a celkový pocit z hrania. Server Adventure Gamers tvrdí, že hra pripomína veľmi živý komix. White Birds sa vrátili opäť k pohľadu z vlastných očí, využívaniu predrenderovaných panoramatických obrazoviek a pohybu po skokoch ako v Sokalovej prvotine Amerzone.

The Carnival of Immortals bude klasickou adventúrou často využívajúc časovo obmedzené pasáže (majú tvoriť cca 20 % z celej hry), čo udrží hráča v napätí a bude gradovať jednotlivé scény. Áno, to sú presne tie stresujúce situácie, kedy musíte v krátkom limite zareagovať a uniknúť o vlások vlastnej smrti. Na úplnom začiatku na vás takýto malý šok čaká. Neželaná návšteva, ktorá si vás zmýli s otcom, vás chce zabiť. Ak sa vám nepodarí včas zablokovať dvere, aj uspeje.

Podľa slov Michela Bamsa, jedného zo zakladateľov White Birds, je štúdio plne oddané príbehu, ako aj štýlu a duši predlohy. Snáď nezabudnú odladiť herný kód od technických nedostatkov, ktoré doslova potopili ich zatiaľ poslednú adventúru Paradise.

The Carnival of Immortals plánujú vydať v polovici budúceho roka na PC, ale zvažujú aj prechod na iné platformy, ako aj alternatívne spôsoby distribúcie (XBL).

Update: galéria bola doplnená ďalšími obrázkami.





Trilógia Nikopol od White Birds Trilógia Nikopol od White Birds Trilógia Nikopol od White Birds Trilógia Nikopol od White Birds Trilógia Nikopol od White Birds Trilógia Nikopol od White Birds Trilógia Nikopol od White Birds
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






na
PC

Vývoj: White Birds
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20286)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk