Mount & Blade vloží meč do vašich rúk

pridal uni 25.1.2008 o 12:21 pod hry
HRY > NOVINKY >

Mount & Blade je RPG od štúdia TaleWords, kde vás čaká sofistikovaný žijúci svet a boje, v ktorých majú hlavné slovo meče a oceľové zbrane. V hre budete vlastne jedným z nájazdníkov. Môžete si vytvárať skupiny, putovať po krajine, obvykle v sedle koňa, a v neľútostných bojoch stínať hlavy nepriateľov. NPC postavy budú stále aktívne, takže sa taktiež budú presúvať, vyhľadávať šarvátky a uzatvárať pakty.

Vytvorenie skupiny bude v podstate nevyhnutnosťou, ak chcete prežiť. Prvú bandu si zrejme vytvoríte zo sedliakov ozbrojených farmárskym náčiním, neskôr si však môžete dovoliť aj profesionálnych vojakov a elitných šermiarov. Nezabudlo sa ani na dialógy a úlohy. Zakomponovaná má byť aj možnosť vydať sa cestou obchodníka a venovať sa primárne biznisu. Zaujalo vás to? Tak potom neváhajte a stiahnite si plnú hru vo verzii 0.903, kde ste limitovaný maximálne šiestou úrovňou postavy. V prípade, že vás hra chytí, pouvažujte nad online kúpou licencie, aby ste sa ďalej rozvíjali. Finálna verzia Mount & Blade je už na dosah ruky, takže v druhom štvrťroku 2008 si môžete kúpiť už aj v obchodoch balenie s kompletnou hrou.

Po osobných skúsenostiach s hrou vám môžem povedať nasledovné. Na počiatku si zvolíte hrdinu a nakonfigurujete zručnosti, pričom si vyberáte z troch zázemí ako aj základnú orientáciu hrdinu. Optimálne je stať sa synom bohatého šľachtica a byť zručným s mečom, používať však môžete aj iné zbrane. Potom už putujete po krajine s maketami hradov a sídiel. Po vstupe do sídla sa vám vykreslí kompletná lokalita, môžete sa stretnúť s obchodníkmi, najímať žoldnierov, prijímať úlohy atď.

Boje vypuknú v otvorenej krajine, keď narazíte na postavičku symbolizujúcu výpravu, či už obchodnú, alebo vojenskú. Boj sa opäť zobrazí s podrobným vykreslením krajiny a vojakov. Vašim mužom môžete udeľovať pokyny a samozrejme bojujete aj osobne, alebo boj sledujete z úzadia.

Hra obsahuje mnoho zaujímavých prvkov a súčastí, je akýmsi mixom medzi Oblivionom a Total War. Lenže hoci sú nápady dobré, ich realizácia je ťažkopádna. Určite počítajte s veľmi zastaralou grafikou, krkolomným ovládaním a mnohými nedopracovanými súčasťami. Keby tento námet vzal do rúk skúsenejší tím, mohla by vzniknúť skvelá hra, ktorá by bola unikátnym mixom RPG a stratégie. V aktuálnej podobe však nájdete len originálnu, ale spracovaním zaostalú hru. Napriek tomu rozhodne stojí za vyskúšanie.





Mount & Blade vloží meč do vašich rúk Mount & Blade vloží meč do vašich rúk Mount & Blade vloží meč do vašich rúk Mount & Blade vloží meč do vašich rúk Mount & Blade vloží meč do vašich rúk Mount & Blade vloží meč do vašich rúk Mount & Blade vloží meč do vašich rúk Mount & Blade vloží meč do vašich rúk Mount & Blade vloží meč do vašich rúk
Mount & Blade vloží meč do vašich rúk  Mount & Blade vloží meč do vašich rúk  Mount & Blade vloží meč do vašich rúk
Mount & Blade vloží meč do vašich rúk  Mount & Blade vloží meč do vašich rúk  Mount & Blade vloží meč do vašich rúk
Mount & Blade vloží meč do vašich rúk  Mount & Blade vloží meč do vašich rúk  Mount & Blade vloží meč do vašich rúk
Páči sa mi!






na
PC

Vývoj: Paradox Interactive / TaleWorlds
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19968)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk