Lost sa našiel

pridal saver 28.2.2008 o 17:44 pod hry
HRY > NOVINKY >

Lost: Via Domus dlho očakávaný herný remake jedného z najlepších seriálov na svete dnes vychádza a prináša nové zážitky z ostrova. Hra sa objavila na PC, Xbox360 a PS3 a ukázala, že aj interaktívna forma seriálu má niečo do seba.

V hre sa dostanete do novej, v seriáli nefigurujúcej, postavy fotoreportéra Elliota, ktorý sa bude predierať 7 epizódami vytvorenými presne v štýle seriálu. Každá epizóda má svoje zameranie, každá má jeden flashback spojený s vašou minulosťou a každá vám ukáže iné tajomstvo ostrova. Budete komunikovať s hlavnými postavami, dostávať od nich úlohy, obchodovať s nimi a získavať informácie. Všetko veľmi slušne spracované, intuitívne a aj jednoduché, tak aby to oslovilo aj casual hráčov, ktorí bežne hry nehrávajú. Ale nečakajte úplnú jednoduchosť, budete musieť zapojiť ako svoj mozog pri logických úlohách s poistkami, svoje IQ si otestujete v niekoľkých Dharma testoch na počítačoch a šikovnosť v niektorých levelov kedy budete na úteku.

Môžeme povedať, že hra fanúšikov seriálu naozaj zaujme, má v sebe Lost štýl, má postupne sa okrývajúci sa príbeh a hlavne má v sebe všetky tajomstvá ostrova z prvých troch sérii, ktoré budete môcť osobne spoznať. A môžeme povedať aj to, že hráči, ktorí seriál nesledujú na tejto hre neuvidia nič zaujímavé, budú im chýbať prepojenia, nepoznajú charaktery postáv, nevedia prečo sa správajú tak ako sa správajú. Jednoducho celý Lost sa nedá opísať jednou hrou, autori to aj vedia a práve preto stavali hru priamo pre divákov seriálu.

Grafika v hre je slušná, aj keď skôr priemerná. Je postavená na GRAW engine náležite upravenom pre potreby seriálového štýlu s rozmanitými prvkami. V hre si užijete kvalitne spracované prostredia, a to ako pláž, tak hustú a neprehľadnú džungľu, ale aj jaskyne a rôzne pozemné bunkre ale najlepšie sú tak či tak prepracované postavy, ktoré vyzerajú a aj správajú sa realisticky. Na PC engine ponúkne 4 nastavenia grafiky od Low až po Very High, kde pribúdajú rôzne náročnejšie grafické efekty. Nech hráte na hocijakom nastavení, vždy si hru užijete rovnako. Zapnúť a vypnúť sa dajú hi-res textúry. Ovládanie je viac koncipované na ovládač ale aj s myšou a šípkami sa dá pekne fungovať. Trochu škoda častých loadingov, ktoré na konzolách zrejme budú dlhšie.

Čo sa týka recenzií pohybujú sa zatiaľ okolo 70-80%, ale to atraktívnosť titulu pre fanúšikov seriálu nijako neovplyvňuje. Ak sa chcete na titul pozrieť bližšie autori dnes vypustili aj launch trailer zachytávajúci veľmi zaujímavé časti hry (a aj trochu príliš odhaľujúci udalosti) a dve nové dev diary videá ponúkajú pohľadu tvorcov na hru (prvé, druhé).





Lost sa našiel Lost sa našiel Lost sa našiel Lost sa našiel Lost sa našiel Lost sa našiel Lost sa našiel Lost sa našiel
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 26. február 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20343)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk