Quad SLI 9800 GX2 v akcii

pridal je2ry 26.3.2008 o 16:13 pod hardware
HARDWARE > NOVINKY >

Prvá zmienka o Quad SLI už má pár rokov. Treba priznať, že dve karty 7950 GX2 vyzneli pekne na papieri, ale v praxi bol ich prínos kvôli nedotiahnutým ovládačom a problémom s väčšinou hier viac ako otázny. Nová generácia štvornásobného SLI bola preto očakávaná so značným odstupom, avšak včera padlo informačné embargo a my sa môžeme o dvoch kartách 9800 GX2 zapojených v jednom systéme dozvedieť viac. Recenzie technológie prinášajú všetky významné HW servre ako napríklad anandtech, hothardware, hardocp alebo pcperspective.

Veľkou zmenou je diametrálne odlišný postup renderovania. Minulá generácia Quad SLI pracovala na princípe kombinácie AFR (Alternate Frame Rendering) a SFR (Split Frame Rendering) metódy. V jednoduchosti šlo o technológiu, ktorá na prvej karte pracovala s jedným frejmom rozdeleným na dve polovice a na druhej karte sa prepočítaval druhý frejm, rovnako rozdelený na dve polovice (každá polovica pre jeden GPU, čiže celkovo 4 GPU pre 4 polovice obrazu). S príchodom novej generácie Quad SLI a sa obraz na štyroch "kartách" vytvára už len za pomoci AFR postupu, čiže naraz sa prepočítavajú 4 snímky, každý na samostatnom GPU (viď. porovnanie na obrázkoch 1 a 2).

Dosť teórie, prejdime k praxi. Ako vidieť z troch benchmarkov, 4 karty nie vždy musia znamenať navýšený výkon. Môže za to práve AFR, ktoré treba špeciálne upraviť pre potreby každej aplikácie, takže je možné, že nové verzie ovládačov prinesú úplne iné výsledky. Každopádne, za 1200 dolárov sa jedná skôr o prezentáciu technologickej vyspelosti než o (bežné) riešenie pre hráčov.





Quad SLI 9800 GX2 v akcii Quad SLI 9800 GX2 v akcii Quad SLI 9800 GX2 v akcii Quad SLI 9800 GX2 v akcii Quad SLI 9800 GX2 v akcii
Páči sa mi!

Zaradené pod: nvidia






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk