PS4, Xbox720, Wii2 za rohom? Asi ťažko!

pridal spacejunker 30.7.2008 o 10:01 pod hardware
HARDWARE > NOVINKY >

Next-gen systémy za rohom? Nebuďte smiešni! Žiaden Xbox720 nenatrhne fasádu PS4, ktorá jednoznačne musí meškať, a Wii 2 nezopakuje svoje predajnú dominanciu. Prečo? Nenastal jednoducho čas na to, aby sa aktuálna „next-gen" generácia vymenila. Je ešte priskoro. Vývojári sa postupne učia žmýkať výkon z PS3 a Xboxu, pričom Wii je stále vypredaná a Nintendo dokonca varovne ohlasuje nedostatočný počet krabíc pre vianočný trh.

Žiaden z výrobcov nechce ťahať za kratší koniec, vízia totálnej nadvlády je nezmyselným obratom zaslepených horlivých diskutérov. Next-gen vojna nikdy nekončí ale nikdy nebola tak vyrovnaná ako práve teraz. Obvykle ide o päťročný cyklus, po ktorom sa vymieňa hardvér, ten predošlý sa nechá dožiť, alebo chcípnuť ako v prípade Microsoftu.

Pri aktuálnej generácii sa päťročnica konať nebude. „V enginoch je ešte dostatok pary. Myslíme si, že by to mohlo byť sedem až osem rokov, kým sa objavia nové systémy," hovorí prezident THQ.
Epic Games, jedno z vôbec prvých štúdií ohlasujúcich podporu next-next-gen konzol vyvíjaným enginom Unreal 4.0 odhaduje, že nové systémy sa začnú predávať niekedy v rokoch 2012 - 2018. Mark Rein je presvedčený, že by firmy neboli schopné v súčastnosti niečo ukázať z novej generácie.
Výrobcovia konzol musia myslieť dopredu pri navrhovaní hardvéru. Kľúčové sú zvolené technológie. Grafické riešenie od Nvidie, AMD-ATI alebo Larrabee od Intelu? Rovnako je to aj v tomto segmente, ten, kto hrá druhé husle, má smolu.

„Najhoršie je, že Microsoft, Sony a Nintendo, všetky si vyberú iný interface," hovorí John Carmack, mozog id Software. „Ak nakoniec skončíme s rozdielnou sadou GPU, môže to život skomplikovať" dodáva na margo zložitého vývoja pre každú z platforiem. Teória, že by si všetci traja výrobcovia konzol adaptovali jedno grafické riešenie je nezmysel.

Nintendo je špecifické nielen pre politiku, ale aj prístup k novému hardvéru. „Vždy sa pripravujeme pre nový hardvér," hovorí prezident Satoru Iwara, no dodáva, že samotné železo nie je zaujímavé. „Každý hardvér potrebuje revolučné prvky." Nintendo ako jediná z trojice spoločností je vystavená aj obrovskému tlaku. Ako priznáva Iwata, tentoraz to budú mať sťažené s prekonávaním očakávaní verejnosti.

A ako sa budú odlišovať dnešné hry od tých pre next-next-gen systémy? „Ak v ničom inom, tak budú krajšie ako aktuálne, ale radikálne zmeny? Je priskoro o tom hovoriť." uzatvára debatu o novej generácii na stránke Forbes Carmack.





PS4, Xbox720, Wii2 za rohom? Asi ťažko!
Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, nintendo, nintendo, microsoft, xbox, amd, ati, ps4






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18410)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk