GC: Nielen Arnold zachránil Mars

pridal je2ry 27.8.2008 o 12:10 pod hry
HRY > NOVINKY >

Pamätníci iste vyronia nejednu slzu pri spomienke na akčnák Total Recall s vtedy-nabúchaným-„hercom“-teraz-zošúvereným-guvernérom Arnoldom Schwarzeneggerom. Arnie sa vtedy postavil na stranu utlačovaných a zachránil Mars pred strašným osudom. Podobný zážitok ponúkne vo februári budúceho roku pokračovanie „baníckej“ akcie, Red Faction Guerilla.

Hneď moja prvá otázka na pánov z Volition bola, prečo miesto klasického 1st person pohľadu zvolili pre svoju marťanskú akciu radšej pohľad tretej osoby. Odpoveď bola jasná. V počiatočných fázach vývoja hry sa používal 1st person, lenže testeri boli často frustrovaní tým, že nevedli, odkiaľ sa na nich zosypala aká časť budovy, a preto sa radšej uchýlil k oddialeniu kamery.

Spomenul som padajúce budovy? Ach áno, synonymom Red Faction predsa môže byť deštrukcia, tá je alfou i omegou celej hry. Pritom nehovoríme o predpočítanej deštrukcii a lá Bad Company, tu sa naozaj bavíme o skvelej, takmer dokonale pracujúcej fyzike.

Nielenže sa dajú zničiť steny, stĺpy, nábytok, celé budovy, vozidlá, bedničky, jednoducho čokoľvek, fyzika počíta aj s takými vecami, ako je starnutie materiálov a vzrastajúce napätie v poškodených konštrukciách. Skúste zničiť pár dôležitých stien na dome, možno nespadne hneď, ale fyzikálne zákony sú sviňa a obydlie sa môže (no nemusí) zrútiť samo od seba za pár minút (hodín alebo dní). Rovnako to funguje i v hre. Poškodené štruktúry sa nemusia okamžite rozbiť na prach, stačí chvíľu počkať a vlastná váha strhne objekt po čase k zemi. Jediným nezničiteľným faktorom je povrch Marsu, ani tou najsilnejšou zbraňou či granátom do neho proste dieru neurobíte.

Samotné hranie sa bude niesť v znamení získavania podpory civilistov. Ich zvyšujúca sa morálka (pod vplyvom vašich hrdinských činov) najprv vedie k vyzradeniu tajných úkrytov so zbraňami a vybavením, ktoré sa počas preskúmavania 12 km2 hrateľnej plochy určite hodia. Neskôr sa vytešení domorodci stanú symbolom oslobodenia Marsu, ale pred tým bude treba vykonať množstvo práce a hlavne porátať sa s tonami nepriateľov. Celkovo sa môžeme tešiť na 22 hlavných misií a niekoľko vedľajších questov v 6 rôznych prostrediach (málo teramorfované, rádioaktívne, ľadové atď); keďže hra počíta so striedaním nočných a denných cyklov, niektoré misie sa budú lepšie plniť v špecifický čas kvôli menšej pozornosti nepriateľov.

Už tak dosť červený povrch Marsu sa ešte viac zafarbí potokmi krvi všetkých utláčateľov a uzurpátorov. Pádnymi argumentami v diskusii s oponentmi bude široká paleta upgradovateľných zbraní (20 kusov) a ovládateľných vozidiel. Zlatým klincom osloboditeľského programu sú tri rôzne typy obrovských walkerov. Chodiace nástroje skazy dokážu zrovnať so zemou absolútne všetko, práve pri riadení gigantického mecha si uvedomíte prepracovanosť fyziky, ale aj vysokú detailnosť grafiky.

Niečo sme sa dozvedeli aj o multiplayerových módoch. Na jednom bojisku sa stretne až 60 živých hráčov, a to jednak v klasických CTF alebo DM módoch, a tiež v režimoch založených špecificky na deštrukcii (siege).





GC: Nielen Arnold zachránil Mars GC: Nielen Arnold zachránil Mars GC: Nielen Arnold zachránil Mars GC: Nielen Arnold zachránil Mars GC: Nielen Arnold zachránil Mars GC: Nielen Arnold zachránil Mars
Páči sa mi!






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: THQ / Volition
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  jún 2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20041)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk