Sú hry iba pre deti?

David Cage, šéf Quantic Dreams a tvár interaktívneho trileru Heavy Rain, by najradšej videl, keby herný priemysel dospel a trochu vyrástol.

pridal spacejunker 13.11.2009 o 15:31 pod hry
Sú hry iba pre deti?

HRY > NOVINKY >

David Cage, šéf Quantic Dreams a tvár interaktívneho trileru Heavy Rain, by najradšej videl, keby herný priemysel dospel a trochu vyrástol.

„Ako celok vytvárame hry pre tínedžerov a deti, preto sa snažíme, aby veci boli jasné na prvý pohľad. Zlí chlapci musia byť veľmi zlí, hrdina musí mať veľké svaly a vyzerať úplne fantasticky. Ženy musia byť veľmi sexi s veľkým poprsím, pretože tínedžer si myslí, že takto ženy vyzerajú.“ povedal v rozhovore pre Nowgamer.

„Hry sú považované za médium pre deti, pre tínedžerov,“ hovorí v ďalšom rozhovore pre Eurogamer. „Musíme tvrdo pracovať, aby sme vysvetlili spoločnosti a presvedčili ľudí a hráčov v prvom rade, že interaktivita je len ďalším médiom. Samozrejme, sú tu hry pre deti a pre tínedžerov, ale mali by tu byť aj hry pre dospelých.“

A jednou z nich bude aj Heavy Rain, nebude dospelou preto, že sa v nej objaví sex alebo násilie. „Ak sa násilie alebo sex stane prvoplánovým, absolútne nič vám nepovie, stratíte záujem.“ hovorí na oplátku toho, že niektorí vývojári sa vydávajú cestou násilia alebo sexu len za jedným účelom, aby v hrách bolo násilie a sex.

Cage si myslí, že ak sa správne postavíte ku kontroverzným témam, môžete ich do interaktívneho média vložiť a hovoriť napríklad o znásilnení a pedofílii. „Viete o tom, že ak sa dvaja dospelí do seba zamilujú, že si to nakoniec rozdajú? To je niečo, čo sa jednoducho stane. Tak prečo nie v hre? Prečo by malo byť s nimi zachádzané inak. Pracujem na hre, ktorá dostane rating 18+. Čo by som mal schovávať pri takomto ratingu?“ pýta sa sám seba.

S citlivými témami narába v rukavičkách a nie prvoplánovo. Ak v Heavy Rain narazíme na odhalené bradavky, určite nie z toho dôvodu, aby sme na ne ukazovali a ako pobláznení tínedžeri sa na tom smiali. Ak sa tam objavia, bude to mať svoj dôvod.

Dospelé témy pre dospelých sú základom Heavy Rain, ale hra samotná sa vymyká akémukoľvek zaradeniu, hovorí sa o nej ako o interaktívnom filme, adventúre alebo príbehu. „Rozprávať príbehy cez interaktivitu môže byť niekedy až tak obtiažne, že mnohí, ktorí to skúsili, neuspeli, a o to je menej dobrovoľníkov, aby to skúsili znovu.“ Cage je momentálne na to sám.

„Chcem byť priekopníkom, ale nechcem zomrieť na púšti,“ odpovedá na otázku, či sa cíti byť mučeníkom, ktorý sa pre ostatných obetoval a tí potom z jeho úspechu ťažili. Heavy Rain je ťažkým orieškom. „Nie je jednoduché pracovať na takejto hre. Existuje veľa, veľmi veľa rôznych prekážok a jednou z nich je, že momentálne neexistujú pravidlá pre interaktívnu naráciu. Musia byť vymyslené. Nie je to ako keď vyrábate strieľačku. Tých existuje tak veľa.“

Možno aj to je problémom, ktorému čelí Quantic Dream pri výbere vhodnej scény pre hrateľnú ukážku. Objaví sa ešte pred samotnou premiérou hru začiatkom budúceho roka. Heavy Rain bude obsahovať celkovo 70 rôznych scén.

A čo bude po vydaní Heavy Rain? Ako hovorí 40-ročný Cage diskutuje sa o sťahovateľnom obsahu, zatiaľ nie je nič definitívne, ale malo by ísť o prequel ku každej z postáv.





Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






Sú hry iba pre deti?
PS3
PC
PS4

Vývoj: SCEE / Quantic Dream
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 24. február 2010
 24.6. 2019 (PC)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20044)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk