Komiksová akcia od tvorcov Bayonetta

Čo by vzniklo, keby Platinum Games robili na novom Pikminovi? Bola by to štýlová hra Project P-100.

pridal spacejunker 3.7.2012 o 15:35 pod hry
Komiksová akcia od tvorcov Bayonetta

HRY > NOVINKY >

Stavím sa s hocikým, že z prezentácie Nintenda na E3 si každý zapamätal všetko len nie drobnú hru s pracovným názvom Project P-100. A prečo by nás mala zaujímať nejaká detsky vyzerajúca hra so sladkastými lokalitami a domčekmi ako vystrihnutými z Príbehu hračiek?

Tak za prvé, Project P-100 vzniká v štúdiách Platinum Games. Za druhé, tvorcovia Bayonetty nezostali nič dlžní rýchlej akcii a do boja povolali hrdinov požičaných z tých najbéčkovejších sci-fi filmov, aké kedy strašili deti počas víkendov. Ak si myslíte, že Power Rangers sú tým najhorším, čo ste videli spomedzi kostýmovaných hrdinov, skúste sa obzrieť po staršej tvorbe, keď si to Godzilla bez váhania medzi mrakodrapmi rozdala s hociktorým odpadom z vesmíru. Aj s obrovskou moľou.

Hrdinami Project P-100 sú Vending Machine Man, Toilet Bowl Man a Bonzai Man. Na presilu monštier sú však prikrátki a tu prichádza na radu regrútovanie posíl do superhrdinského tímu. Hra v tomto nesmierne pripomína sériu Pikmin. Hrdinovia sa dokážu premeniť na obrovskú päsť, guľomet alebo vytvoriť rebrík na zdolanie prekážky. 

Nemôžete im priradiť rôzne úlohy, ale všade sa pohybujú spolu a ako ortuť kopírujú každú nerovnosť. Rukopisom Platinum Games je nasiaknutý súbojový systém využívajúci rýchly a silný úder a prehnané efektné kombá, cítiť ho však aj vo frenetickej akcii a deštrukcii sladkého sveta plného krásne zastrihnutých stromčekov.

Zo začiatku máte pod kontrolou iba malú skupinku, ktorú prehľadávaním mapy mesta zväčšujete. Pridávajú sa k vám obyvatelia mestečka alebo vojaci, stačí okolo nich nakresliť dúhu a sú vaši. Čím väčšia je armáda, tým rýchlejšie sa nabíja údermi séria batérií a ich energiu môžete častejšie použiť na superschopnosti. A medzi ne patrí premena na meč, päsť alebo guľomet.

 

Každá sa aktivuje jednoduchým gestom na tablete (nakreslením kruhu, obráteného L alebo zvislej čiary) a súčasne s ničivým útokom máte pod kontrolou aj šialený defenzívny postoj ako premenu na želé-tortičku, od ktorej sa odrážajú náboje.

Ovládanie Project P-100 je neuveriteľne intuitívne, na tablet sa nemusíte ani pozerať a môžete všetku pozornosť venovať chaosu na ulici a reťazeniu komb. Keď sa dostanete do budovy, hrdinovia zmiznú z obrazovky a navigujete ich ďalej na tablete, kde aktivujete spínače na otvorenie brány.

Podľa hrateľného dema Project P-100 nebude mať tradičnú štruktúru misií, ale nerušene bude prechádzať z jednej lokality do druhej, od jedného obrovského monštra k druhému, bez loadingov. Jedinou pauzou je tabuľka vašich výkonov ohodnotených tradične písmenom. Zohľadňuje sa zostávajúci čas aj kombinácia úderov. 

Project P-100 sa nielen výborne hrá, ale aj skvelo vyzerá. Grafika je štylizovaná do veselých 50-tych rokov a je zmiešaná s nevkusnými zlými sci-fi dielami, ktoré kedysi strašili divákov z plagátov a čitateľov z obalov lacných paperbackov. Z monštier údermi postupne opadáva brnenie a odhaľujú primitívnu konštrukciu ukrytú za sofistikovaným zovňajškom, v prostedí sa dajú kosiť domy, rozbíjať autá alebo ich rovno hádzať na bossov. A za všetko hrabete body.

Project P-100 zatiaľ nemá dátum vydania, mala by sa však objaviť krátko po premiére Wii U.





Komiksová akcia od tvorcov Bayonetta  Komiksová akcia od tvorcov Bayonetta  Komiksová akcia od tvorcov Bayonetta
Komiksová akcia od tvorcov Bayonetta  Komiksová akcia od tvorcov Bayonetta  Komiksová akcia od tvorcov Bayonetta
Komiksová akcia od tvorcov Bayonetta  Komiksová akcia od tvorcov Bayonetta
Páči sa mi!






WiiU

Vývoj: Nintendo / Platinum Games
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 23. august 2013
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk