Metal Gear Solid: Ground Zeroes nie je MGS5

Otvorený svet, používanie vozidiel, hrozba Studenej vojny, to všetko a ďaleko viac v novom pokračovaní stealth série.

pridal spacejunker 2.9.2012 o 13:15 pod hry
Metal Gear Solid: Ground Zeroes nie je MGS5

HRY > NOVINKY >

Pri odhalení nového dielu Metal Gear Solid si nikdy nemôžete istí. Ničím a nikým. Hideo Kojima je známy mystifikátor a rád si strieľa nielen s postáv, ale aj hráčov. “Ale som vás nechal čakať, čo?” pýta sa Snake v špičkovom 11 minútovom trialeri, ktorým bol Metal Gear Solid: Ground Zeroes predvedený včera na výstave PAX. 

Nie je to však rečnícka otázka. Pýta sa svojej spojky v rádiu, ale súčasne prehovára k nám hráčom, ktorí nedočkavo čakali, koho tvár zakrývajú okuliare nočného videnia. Kto to je? 

Páska cez pravé oko, oblek určený pre Stealth, aký nosil Naked Snake v Peace Walker, zmienka o Južnej Amerike, musí ísť o Big Bossa! A sú tu aj ďalšie indície. V rádiu sa hovorí o Materskej základni (Mother Base), ktorú ste v Peace Walker rozvíjali, stavali a formovali Militaries Sans Frontieres. Regrútov Armády bez hraníc ste potom vysielali na misie, ktorých ste sa priamo ale nezúčastňovali.

Čo však majú vo videu znamenať žlté artefakty po nasadnutí do vrtuľníka? Ukladá sa pozícia monitoruje niekto situáciu na diaľku? A čo to Snake používa namiesto mapy? Je to holografia alebo zariadenie iDroid premieta koordináty na pásku cez oko?

Teóriu pravidelného návratu na základňu naznačuje aj letecká podpora, ktorú Snake môže privolať svetlicou kedykoľvek. Privolaný vrtuľník poskytuje útočište, mobilný transport medzi misiami aj medzi štátmi! Takisto dokáže opätovať paľbu, ale ak ho privoláte, keď je na bojisku horúco, bude zostrelený. A kde sa berie tá istota, že priletel zo základne? Kto vám zhadzoval balíčky v Peace Walker za zvuku rotorov?

No a potom je tu zmienka o cloudovej podpore enginu FOX, ktorá poháňa Ground Zeroes. Prvýkrát bola funkcia výmeny uložených pozícií medzi hrami použitá práve v Peace Walker. Pomocou funkcie Transfarring In & Out ste mohli pokračovať na konzole tam, kde ste prestali hrať na handhelde a naopak. Prenos základne z PW do Ground Zeroes je zatiaľ iba snom, krásnym snom. 

Snake je v Ground Zeroes poverený záchranou dvojitej agentky Paz (dievčiny, ktorá žiada na začiatku Peace Walker zúfalo Snakea o pomoc, aby ho neskôr pre Cipher (Patriotov) zradila) a Chica, oddaného mladého vojaka a ornitológa uväzneného v klietke, ktorému neznámy dôstojník jednotky XOF (zrkadlovo FOX) so znetvorenou tvárou prináša walkman ako darček, ktorý mu pomáha prekonať traumu. Prečo má však jack slúchadiel pripojený do diery v hrudi?

Chico už bol raz väznený a vypočúvaný, aby vyzradil pozície svojich spolubojovníkov, teraz je držaný v Tábore Omega patriaceho americkej armáde, kde je aj Paz, ktorá mala byť mŕtva. Neznámy dôstojník prichádza do Omegy, aby sa uistil, že Chico sa dozvie z jeho úst, že dievča za všetko zaplatí bolestivou smrťou. Znetvorená tvár s koltom vykonáva vôlu Patriotov a Snake sem prichádza, aby zachránil oboch, pretože sú jedinou stopou k získaniu informácií o Cipher. 

Kojima počas prezentácie Ground Zeroes na PAX povedal, že nejde o Metal Gear Solid 5, ale o prológ. Predvádzané demo bežalo na PC s podobnými hardvérovými špecifikáciami ako PS3. Na konci traileru sa však ikonka platformy PC nenachádza, uvádzané sú iba PS3 a Xbox360. Ako bude vyzerať Ground Zeroes na konzolách sa môžeme iba dohadovať.

“Toto nie je tech demo, ide skutočne o hru bežiacu na Fox Engine.” Technológia Kojima Productions bola vyvinutá tak, aby nebola limitovaná žánrom ani platformou. Je univerzálna natoľko, že by na nej mohol bežať aj nový diel Silent Hill povedal Kojima. 

“Chcem, aby bolo jasné, Snake a ja sme späť.”

Snake zostarol, ale naučil sa aj nové triky. Tábor Omega vo videu je obrovský a ciest do vnútra je niekoľko. Otvorený svet dokonca umožní ukradnúť a riadiť vozidlá vrátane džípov či obrnených transportérov. Môžete ich vidieť v rozšírenom gameplay videu, ktoré priniesol server IGN. 





Metal Gear Solid: Ground Zeroes nie je MGS5
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20067)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk