Ako chutí facebooková hra The Walking Dead?

Klikám, klikáš, klikáme na nemŕtvych v duchu sociálnych hier.

pridal kordi 24.9.2012 o 11:36 pod hry
Ako chutí facebooková hra The Walking Dead?

HRY > NOVINKY >

Zombíci, nemŕtvi a všetka ta hučiaca a mručiaca háveď, sápajúca po mozgoch poctivých, dane platiaciach spoluobčanov, vlhký to sen každého dobrodruha s karavanom. V hernom svete majú už svoje miesto dlhú dobu, atakujú nejednu peňaženku hráča s úchylkou na odpadávajúce mäso a šmatľavo-malátne cupitanie. Áno, všetci sme na jednej lodi a podľahli sme i my.

Dobre, Romerovi zombíci sú už dávno za zenitom, ono aj Left 4 Dead má už nejaký ten rôčik za sebou, Resident Evil je úplne mimo a všetko to zachraňuje len Helenka Vondráčková. A The Walking Dead. Skvelá komiksová predloha od majstrovského tria Kirkand, Moore a Adlard bola spočiatku nenápadná, avšak čiernobiele dobrodružstvo si nebralo servítky pred ústa a predkladalo nám pokrm, ktorý chutil až neuveriteľne lahodne. Odporúčame ju všetkým, budete mať síce trochu ruky od crwe, ale neobanujete.

Potom to išlo ako po masle. Televízny seriál, hrnčeky, spodné prádlo a menu vo fastfoode, postavičky, hra od Telltale. Napokon tu máme i aplikáciu pre socializujúcich sa jedincov na Facebooku. Na rozdiel od nedávno propagovaných Outernauts nemožno považovať The Walking Dead za technologicky bravúrne dielko, svoj štýl však má - komiksový. Nie, že by sa na hru nedalo pozerať, ale nijako nevybočuje z rady len mierne nadpriemerných izometrických arkád, v ktorých beháte s panákom sem a tam a keď niekam idete alebo niekoho bacnete, vezme vám to jeden diel energie.

Ako chutí facebooková hra The Walking Dead?

Príbeh vychádzajúci z televíznej adaptácie sa odohráva pred samotným dejom seriálu a hoci ponúka zaujímavé momenty, jeho podanie je príliš vágne a herné prvky natoľko repetitívne, aby ste mu venovali pozornosť. Cesta do Atlanty je po apokalypse, ktorá postihla svet, príliš fádna. Skladá sa z príbehových misií, ktoré sa otvárajú postupne a navyše musíte mať svojho hrdinu na určitej úrovni – RPG prvky sú súčasťou balenia. Aby ste postupovali po tradične hrdinskom rebríčku, musíte plniť sekundárne misie. Tie sa pravidelne opakujú a vašou úlohou v nich je zabiť určitý počet zombíkov, nájsť niekoľko balíkov jedla alebo vody či iných predmetov. 

Do boja vyrážate zo základného kempu, v ktorom toho na robote veľa nemáte. Je to rozhodne škoda, pretože práve tento prvok by bez problémov zdvihol inak obyčajnú atmosféru a taká tower defense minihra by nič nepokazila. Jedinou možnosťou je nechať strážiť niektorého z vašich priateľov na Facebooku, pretože raz za čas príde na návštevu do kempu zombík, ktorého sami zlikvidujete jednou ranou. Zatiaľ sa trmácame výhradne v prvej kapitole na ceste do Atlanty – a máme k tomu niekoľko dôvodov.

Opakovanie rovnakých úloh oželieme, hoci to uspáva. Dokonca súbojový systém je navrhnutý celkom zaujímavo, nestačí na nepriateľa už len kliknúť, ale musíte útok potvrdiť pri pohybujúcom sa kurzore. Ak sa netrafíte, je atak neúspešný a postavička dostane jednu nemŕtvu spakruky. Verte, že to je bolestivé, postranné postavičky, ktoré sa k vám postupne pridávajú, môžu dokonca aj zomrieť. Ďalej máte rôzne zbrane, ktoré vydržia len niekoľko misií a musíte ich následne opravovať. Dokonca sa môžete ukrývať za prekážky, aby vás zapáchajúci nepriateľ nespozoroval.

Ako chutí facebooková hra The Walking Dead?

No nie je to nádherné? Neznie to zaujímavo a zábavne? Znie, avšak realita je trochu iná vďaka mierne drasticky navrhnutému systému energie, ktorý vás prinúti hrať  len niekoľkokrát denne – alebo žeby ste si za novú energiu chceli dobrovoľne platiť? The Walking Dead sa tvári jednoznačne ako ťahová stratégia. Síce trochu primitívnejšia, trochu akčnejšia, ale môžete si na lov nemŕtvych zobrať aj parťáka a opatrné komandovanie má svoje opodstatnenie hlavne pri presile. 

Lenže energiu vám uberá aj samotný pohyb. Manévrovanie a správny postup o vybraný počet políčok je základom úspechu – zombík sa nesmie priblížiť. Ak ide všetko podľa plánov, odohráte dve postranné misie alebo jednu príbehovú, pričom hlad po zábave zasýtený nebude. Hra vám pritom nedaruje nič zadarmo a napriek skromnému obsahu nedovolí si to len tak odklikať. Nájdete tu síce aj alternatívu s nižším koeficientom minutej energie, no náročnosť razantne a hlavne zbytočne narastie.

The Walking Dead sa oplatí užívať po malých dávkach, no takto je otázne, či vás hra dostatočne chytí a stihne vyvolať záujem. Spokojne si na ňu každý deň kliknem, avšak chýba tomu potrebné nadšenie.

Zahrať si ju môžete hneď teraz





Ako chutí facebooková hra The Walking Dead?  Ako chutí facebooková hra The Walking Dead?
Ako chutí facebooková hra The Walking Dead?  Ako chutí facebooková hra The Walking Dead?
Páči sa mi!






Ako chutí facebooková hra The Walking Dead?
PC

Vývoj: RockYou / Eyes Wide Games
Štýl: Stratégia / Ťahová
Dátum vydania:  apríl 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20289)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk