Ecolibirum spraví z Vity ekosystém

Na Vitu dorazil zaujímavý freemium kúsok, v ktorom budujete vlastný ekosystém.

pridal matus_ace 26.9.2012 o 8:21 pod hry
Ecolibirum spraví z Vity ekosystém

HRY > NOVINKY >

Trendy v dnešných hrách ukazujú, že jednou z ciest k srdciam (a následne aj peňaženkám) hráčov je cez hry, ktoré sú zdanlivo zadarmo. Veľkí distribútori sa presúvajú k free2play modelu a rôzne jeho obmeny na nás číhajú z každej strany. Na PS Vita sa už etablovala slušná ponuka aplikácií zadarmo, medzi ktorými nájdeme nie len drobný užitočný softvér, ale aj menšie hry. Medzi ne sa snaží zapadnúť aj aktuálny Ecolibrium, ktorý však okrem obsahu zadarmo ponúka aj platené balíčky na rozšírenie.

Ecolibrium v prvom rade zaujme tým, že sa jedná o hru s presahom do skutočného života. Jedná sa o akúsi simuláciu fiktívneho ekosystému, pričom hráčom dáva pocítiť všetky dopady ľudských (teda aj vlastných) rozhodnutí. Prezentuje ekosystém ako súbor spolu súvisiacich jednotlivých systémov, medzi ktorými panuje krehká rovnováha, ktorú môže narušiť aj ten najmenší zásah. A takýto zásah môže mať až devastačné dôsledky. Samozrejme hra dopad zmien prezentuje v zrýchlenom slede, avšak aj napriek tomu je jej odkaz jasný. Nesnaží sa nasilu "vychovávať" mladých ekológo, skôr len predkladá základné princípy a otázky a necháva hráčov poradiť si so vzniknutými situáciami.

V Ecolibrium začínate úplne od najelementárnejších princípov, no cestu k vytvoreniu vlastného funkčného ekosystému vám vydláždi jednoduchý tutoriál. V jednotlivých krokoch vám ukáže, ako sa starať o rastliny, akú úlohu zohrávajú huby, aj aký vzťah majú medzi sebou rastliny, bylinožravce a mäsožravce. Cieľom je udržať všetko v rovnováhe. Nemôžete premnožiť bylinožravce, aby vám nevyhubili rastliny. Ich počet môžete regulovať mäsožravcami, avšak musíte dávať pozor na potravinový reťazec, aby prebiehal správne a nepreskakovali sa v ňom stupne. K tomu hra ponúka aj "barličky" v podobe rôznych artefaktov zjednodušujúcich niektoré činnosti.

Pri svojom počínaní, čoby neviditeľná ruka evolúcie, sa však okrem prírodných zákonov musíte riadiť aj hernými pravidlami. A tie sú jednoduché - obmedzujú vás len vaše zdroje. Prvým je akási energia a aj ekobody, pomocou ktorých môžete do svojho ekosystému implementovať nové druhy. Táto energia sa však rýchlo míňa. A potom sú tu obmedzenia druhov a artefaktov, ktoré v základnej hre nájdete. Na tie si buď našetríte pomocou plnenia výziev, čo je jedna z ciest, ako sa dostať k herným tokenom, alebo do hry investujete reálne peniaze a zaobstaráte si jeden zo štyroch balíčkov, ktoré sa delia podľa ich obsahu. Ďalšou možnosťou je aj in-game aukcia, kde môžete míňať našetrené ekobody.

Herná ponuka je celkom rozmanitá. Okrem výziev, ktoré trvajú aj 24 hodín, nájdete tu možnosť voľnej tvorby ekosystému, online hranie, rebríčky aj drobnosti ako hľadanie nových druhov cez Near, GPS či fotenie. Sociálne funkcie taktiež hrajú svoju rolu a môžete si hru previazať napríklad s Facebookom. Graficky síce hra nevyniká, no o to v nej ani nejde, zamrzí však strohosť a uniformita prostredí. To vám však nebráni v tom, aby ste hru aspoň vyskúšali. Nebude vás to nič stáť a zadarmo si rozšírite obzory na tému krehkosť ekosystému.





Ecolibirum spraví z Vity ekosystém  Ecolibirum spraví z Vity ekosystém  Ecolibirum spraví z Vity ekosystém
Ecolibirum spraví z Vity ekosystém  Ecolibirum spraví z Vity ekosystém  Ecolibirum spraví z Vity ekosystém
Ecolibirum spraví z Vity ekosystém
Páči sa mi!






Ecolibirum spraví z Vity ekosystém
PS Vita

Vývoj: SCEE / SCEE
Štýl: Simulácia
Dátum vydania: 12. september 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20286)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk