Ako sa hrá nový Zen Pinball 2?

Ešte predtým ako sa Zen Studios vrhnú na nové žánre, tak sa vracajú ku svojim koreňom a na PS3 a PS Vita prinášajú pokračovanie najlepšieho pinballu na trhu. Podarí sa im vylepšiť kráľa žánru?

pridal matus_ace 10.10.2012 o 15:27 pod hry
Ako sa hrá nový Zen Pinball 2?

HRY > NOVINKY >

Zen Studios sú už nejakú dobu lídrami na trhu virtuálnych pinballov. Nie, že by mali veľkú konkurenciu, no aj tak im tento post patrí zaslúžene. Z hľadiska fyziky, prepracovania, funkcií a stolov im nemohol nik iný konkurovať. Teraz sa síce odklonili od svojho remesla a pustili sa aj do iných žánrov, no ešte predtým, ako prídu s rytmickou bojovkou Kickbeat pre Vitu a novým pohľadom na tower defense štýl CastleStorm na XBLA sa ešte raz vrátili ku svojim koreňom a pre aktuálne platformy PlayStation sa rozhodli pripraviť najlepší pinball, aký kedy vôbec vznikol.

Posledné tri roky sa starali o pôvodný Zen Pinball, rozširovali ho DLC balíčkami a na PS3 sa tešil veľkej popularite. Teraz je na čase nasadiť novú generáciu a to rovno ako crossplatform hru pre PS3 a aj PS Vita. A veru že ohľadne Zen Pinball 2 sú očakávania veľké, ak má pôvodnú hru a všetky jej rozšírenia prekonať.

Hra na to ide veľmi dobre, v prvom rade je Zen Pinball 2 najväčšou hrou v žánri vôbec, pri svojom štarte prichádza až s 26 stolmi. Medzi nimi nájdete jednu novinku, ktorou je licencovaný Plants vs. Zombies stôl. Ďalej tu nájdete 12 pôvodných stolov z prvej hry: Earth Defense, El Dorado, Epic Quest, Excalibur, Mars, Paranormal, Shaman, Sorcerer's Lair, Tesla, V12, Ninja Gaiden Sigma 2 a Street Fighter 2.

Z komiksového Marvel Pinballu do hry prichádzajú celé balíky Marvel Pinball, Vengeance and Virtue a Avengers Chronicles. Samozrejme, distribučný model zostal po starom a ak chcete mať všetky a nemáte predchádzajúcu hru, tak budete musieť siahnuť hlbšie do vrecka.

Ak však vlastníte predchádzajúcu hru aj balíky, tak si ich do Zen Pinball 2 môžete jednoducho importovať a užívať spolu s novými funkciami. Rovnako ak si niekto zakúpi stôl na jednej platforme, môže si ho zadarmo preniesť na druhú. Stoly sú členité, zložité, no aj nesmierne zábavné a obsahujú množstvo zaujímavých aj náročných úloh. A je na ne skutočne radosť pozerať vďaka mnohým detailom. Na prvý raz všetky ich vychytávky neobjavíte. Snáď až na stôl inšpirovaný Teslom a motoristický V12 sú všetky také, že dosiahnuté skóre sa počíta na milióny. A Street Fighter 2 stôl je samostatná kapitola, keďže tam je spodná hranica niekde na úrovni 10 miliónov a najlepší v tabuľke sa pohybujú nad 2 miliardami! Naopak, slabším je Paranormal, profilovo úzky a mimoriadne neprehľadný stôl.

Čo teda Zen Pinball 2 ponúka nové? V prvom rade vylepšenú fyziku. Tá sa síce nemala kam až posunúť, no niektoré zmeny pri odrazoch od povrchov a ich rozdielnosť sú viditeľné od prvých minút. Zmien k lepšiemu sa dočkala aj grafika s niekoľkými novými efektami a natívnou podporou 3D, ktoré patrí k tým lepším, ktoré na trhu nájdete. Staré stoly dostali aj nové trofeje a ich celkový počet dosiahol číslo 56. Hra ponúka nový sociálny systém, rôzne in-game notifikácie, prepojenie na sociálne siete, nový systém výziev aj pravidelné turnaje. Novinky sú aj v bodovaní, konkrétne ProScore (vlastné skóre na všetkých stoloch) a TeamScore (kombinované s priateľmi). Našťastie v Zen Pinball 2 nájdete aj  novú sadu inštrukcií a pravidiel, aby ste sa s novinkami zoznámili. 

Konečne sa hra distribuuje rovnako ako na X360, zadarmo a platíte iba za stoly. Teda každý stôl si najskôr môžete vyskúšať a potom sa rozhodnúť, či ho kúpite. Najlepší videoherný pinball sa tak dočkal ešte ďalších vylepšení a nebyť distribučného modelu rozdrobeného poplatkami za stoly, tak Zen Pinball 2 možno vyčítať len drobnosti.





Ako sa hrá nový Zen Pinball 2?  Ako sa hrá nový Zen Pinball 2?
Ako sa hrá nový Zen Pinball 2?  Ako sa hrá nový Zen Pinball 2?
Ako sa hrá nový Zen Pinball 2?  Ako sa hrá nový Zen Pinball 2?
Páči sa mi!






Ako sa hrá nový Zen Pinball 2?
PS3
Xbox 360

Vývoj: Zen Studios / Zen Studios
Štýl: Arkáda
Dátum vydania:  september 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20018)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk