Heart Forth, Alicia - veľké prekvapenie v štýle metroidvanie

Nezávislý titul sa nechal inšpirovať hrami 90-tych rokov a behom pár dní vyzbieral vyše 100 000 dolárov.

pridal roberto 20.4.2014 o 9:55 pod hry
Heart Forth, Alicia - veľké prekvapenie v štýle metroidvanie

HRY > NOVINKY >

Metroidvania je herný štýl, ktorého pomenovanie vzniklo skombinovaním názvov jeho dvoch slávnych zakladateľov - Metroidu a Castlevanie. Medzi základné znaky tohto štýlu patria prepracované RPG elementy, prieskum krajiny a postupné odomykanie lokalít pomocou nových schopností alebo artefaktov. A v šľapajách týchto side-scroll akčných RPG sa vybrala aj Heart Forth, Alicia, ktorá hráčom ponúkne pekne vyzerajúcu kombináciu 16 a 32 bitovej grafiky.

Tím pod vedením Alonsa Martina nepodceňuje význam RPG prvkov a plánuje hráčom ponúknuť čo najviac možností úprav a kontrolu nad vývojom postavy. Príbeh i vedľajšie úlohy vás prevedú cez 12 rozdielnych regiónov. Bojovať budete v Lesoch Verílionu aj púšti Áurin, v ruinách Elenie i pulzujúcich mestách Blivek a Ynnebluin.

Príbeh sa začína na lietajúcom ostrove, jednom z posledných útočíšť pre malú komunitu mágov. Ako to už ale u mágov býva zvykom, začali svoje schopnosti zneužívať, čím naštvali patróna ostrova - Ducha Svetla. Ten ich na oplátku preklial a od toho dňa sa už mágom nenarodilo ani jedno dieťa. Vy sa dostávate do úlohy jednej z dvoch posledných čarodejok, ktorá je tesne pred obradom dospelosti zhodená cez okraj ostrova a preberá sa v nebezpečnom dolnom svete. Máte strach o svoj rodný ostrov, aj o svoju kamarátku Höstru. Chceli by ste sa vrátiť späť, ale namiesto toho sa zamotávate do klbka stáročia pretrvávajúcich konfliktov, množstva rozdielnych kultúr, stretávate desiatky postáv a počas postupu hlavnou dejovou líniou vás čaká aj niekoľko dejových zvratov.

Heart Forth, Alicia - veľké prekvapenie v štýle metroidvanie

Aby ste dostali sľubovanú dávku voľnosti, nebude Alica typickou čarodejkou, ale skôr bojovým mágom. Alica však nebude musieť bojovať úplne sama. Víly, ktoré sa k nej môžu pridať, majú svoju vlastnú sadu magických schopností, ktorými ju dokážu podporiť v každej situácií a proti každému nepriateľovi. K dispozícií tak dostane napríklad ich elementárny útok či magický štít.

Na prvý pohľad nenápadný titul si už cez KickStarter našiel takmer 3 500 priaznivcov, ktorí už pre neho vyzbierali viac než 100 tisíc dolárov. Pôvodný cieľ bol stanovený iba na 60 tisíc, a tak sa 25 dní pred koncom kampane zdá, že na rade aj celá paleta dodatočných cieľov. Medzi nimi nechýbajú ani porty na PS4, Mac, Linux, PS Vita a Wii U.





Heart Forth, Alicia - veľké prekvapenie v štýle metroidvanie  Heart Forth, Alicia - veľké prekvapenie v štýle metroidvanie  Heart Forth, Alicia - veľké prekvapenie v štýle metroidvanie
Páči sa mi!






Heart Forth, Alicia - veľké prekvapenie v štýle metroidvanie
PC
PS4
WiiU

Vývoj: Alonso Martin / Alonso Martin
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19998)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk