The Manifeste láka core hráčov na pohybové ovládanie

Nezávislý titul bude dospelou interaktívnou kriminálnou drámou zasadenou do prostredia Októbrovej krízy, ktorá sa odohrala v Kanade v roku 1970.

pridal roberto 23.5.2014 o 10:57 pod hry
The Manifeste láka core hráčov na pohybové ovládanie

HRY > NOVINKY >

V The Manifest sa vrátime k udalostiam, ktoré sa odohrali v Kanade pred a počas roku 1970. Nepokoje vyvrcholili počas Októbrovej krízy, ktorá sa začala únosom dvoch vládnych úradníkov separatistami zo skupiny Front de libération du Québec (FLQ). V historickej dráme využijete svoje detektívne vlohy a počas riešenia problémov preskúšate aj svoj intelekt. Titul je výnimočný hlavne tým, že sa pokúsi zaujať core hráčov a dospelé publikum a zároveň sa sústredí na využitie pohybových ovládačov a motion capture zariadení. Nie je celkom jasné, na koľkých platformách sa titul nakoniec objaví, ale zdá sa, že vývojári sa momentálne sústreďujú na verziu pre Xbox One s Kinect 2 a PS4, v pláne by ale stále mali mať aj vydanie PC, Wii U a ďalších verzií.

Stránka 123.kinect vyspovedala zakladateľa a zároveň generálneho riaditeľa Playhouse Entertainment:

Čo vás viedlo k vytvoreniu hry zlučujúcej pohybové ovládanie a core gaming?

Už od príchodu takýchto zariadení si myslím, že by mohli byť skvelé aj pre skúsených hráčov. Som veľkým fanúšikom týchto technológií, nech sa už jedná o využívanie dvoch joypadov (hydra) alebo kamery. Keď som prvýkrát dostal do rúk pohybový ovládač Wii, okamžite ma napadlo množstvo možností ako ho využiť. Bohužiaľ, väčšina hier ten ovládač využíva iba na jednoduché "ukazovanie na obrazovku", čím im v podstate iba supluje myš. Na The Manifeste už pracujeme vyše roka, takže sme šťastní, že ju konečne môžeme ukázať svetu.

Vašu hru opisujete ako interaktívnu historickú kriminálnu drámu. Môžete nám hru viac priblížiť?

Nechcem vopred prezradiť všetky mechaniky, ale verím, že core hráči budú veľmi spokojní. Prieskum z pohľadu prvej a tretej osoby je doplnený o situácie v ktorých využijete pohybové ovládanie a riešenie puzzle úloh. Občas využijeme motion control aj na akčnejšie scény, v ktorých si vyskúšate mierenie a strieľanie zo zbraní, výrobu aj zneškodňovanie časovaných bômb a podobné veci.

The Manifeste láka core hráčov na pohybové ovládanie

The Manifeste by nakoniec malo využiť snáď všetky spôsoby pohybového ovládania. Vyskúšali ste už všetko od PS Move cez Razer Hydra po Kinect 2. Ktoré z týchto zariadení má podľa vás najväčší potenciál?

To sa nedá rozhodnúť, pretože každý systém má nejakú výhodu. Sústreďujeme sa na využitie DualShocku 4 a Kinectu 2 v kombinácií s gamepadom, pretože tieto ovládače nájdeme takmer u každého vlastníka PS4 a Xbox One.

Čo si teda myslíte o zmene politiky Microsoftu a predávaní Xbox One bez pribaleného Kinectu?

Myslím, že to museli urobiť, aby zvýšili svoju konkurencieschopnosť voči PS4. Keďže začali zaostávať, bolo vyhodenie Kinectu a zníženie ceny logickým krokom. Nie som si istý, nakoľko to ovplyvní naše predaje. V každom prípade bude v hre aj možnosť hrať bez pohybových ovládačov, takže nakoniec by mala byť hra zábavná a prístupná pre všetkých.





The Manifeste láka core hráčov na pohybové ovládanie  The Manifeste láka core hráčov na pohybové ovládanie  The Manifeste láka core hráčov na pohybové ovládanie
The Manifeste láka core hráčov na pohybové ovládanie  The Manifeste láka core hráčov na pohybové ovládanie  The Manifeste láka core hráčov na pohybové ovládanie
Páči sa mi!






The Manifeste láka core hráčov na pohybové ovládanie
PC
PS4
Xbox One
WiiU
3DS

Vývoj: Playhouse Entertainment / Playhouse Entertainment
Štýl: Akčná Adventúra
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20010)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk