Activision obnovuje Sierru, vydá pod ňou nové Geometry Wars a Kings Quest

Ako prvé Sierra oživí legendárnu adventúrovú sériu King's Quest a vráti späť značku Geometry Wars v tretej časti s podtitulom Dimensions.

pridal roberto 12.8.2014 o 20:41 pod hry
Activision obnovuje Sierru, vydá pod ňou nové Geometry Wars a Kings Quest

HRY > NOVINKY >

Activision niečo naznačil už koncom minulého týždňa, keď oživil webovú stránku Sierry aj s novým logom, ale definitívne potvrdenie si nechal až na práve prebiehajúci Gamescom. Značka Sierra, ktorú Activision pohltil a zrušil v roku 2008, sa opäť vracia na scénu a spolu s ňou budú oprášené aj série King's Quest a Geometry Wars a časom by mali pribudnúť ďalšie.

Nový plán útoku pozostáva z dvoch bodov. Prvým je znovu-vydanie niektorých starých legendárnych titulov a druhým vydávanie nových prírastkov do vybraných sérií. Activision však jedným dychom dodáva, že nepôjde o tituly s vysokým rozpočtom, ale skôr o menšie hry distribuované cez PlayStation Network, Xbox Live a Steam. Nové hry by mali byť "inovatívne a graficky jedinečné", nevzniknú však vo vnútri štruktúry Activisionu, ale v nezávislých štúdiách.

Proces oživovania začína ohlásením titulu zo série, ku ktorej Sierra prispela až tesne pred svojím zánikom. Štúdio Lucid Games založili bývalí vývojári z Bizzarre Creations, teda štúdia, ktoré je autorom originálneho titulu Geometry Wars a ktoré bolo Activisionom zatvorené v roku 2011. No ale zdá sa, že akékoľvek staré krivdy sú už zabudnuté a Activision a vývojári spolu vdýchnu život Geometry Wars 3: Dimensions. Tá bude obsahovať 50 singleplayer výziev a desiatku bojových módov. Na vydanie by mala byť pripravená ešte pred koncom prázdnin.

Druhým kúskom bude prírastok do prastarej série King's Quest, o ktorý sa postará štúdio The Odd Gentlemen. Hra by mala obsahovať rovnaké typy puzzle úloh ako predošlé hry zo série, ktorej korene siahajú až do roku 1980 a rovnako ako ony, aj nová hra by mala byť zameraná na príbeh. Ten bude venovaný dobrodružstvám kráľa Grahama a jeho vnučky Gwendolyn. Nový King's Quest však vyjde až v roku 2015.

Pod značkou Sierra by sa ale k hráčom nemali dostať iba staronové a nové tituly z kedysi obľúbených herných sérií, ale aj úplne nové hry od nových a nádejných, alebo už starších a osvedčených nezávislých vývojárov. Nová Sierra tak dostala od Activisionu úlohu zastrešovať a aspoň v rámci možností zjednocovať najnádejnejšie nezávislé tituly, ktoré však už potom samozrejme nebudú tak úplne nezávislé.

Activision obnovuje Sierru, vydá pod ňou nové Geometry Wars a Kings Quest





Páči sa mi!

Zaradené pod: indie, Activision






Activision obnovuje Sierru, vydá pod ňou nové Geometry Wars a Kings Quest
PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Sierra / Lucid Games
Štýl: Arkáda
Dátum vydania:  2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (5)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20003)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk