Konzolové firmy tlačia na Ubisoft, aby obmedzoval svoje hry na 30 fps aj na PC

Vývojár z Ubisoftu prezradil na školskej prezentácii niekoľko detailov zo zákulisia vývoja hier. Možno nám to naznačuje, prečo sa na PC objavujú hry natvrdo obmedzené na 30 fps.

pridal roberto 15.10.2014 o 19:48 pod hry
Konzolové firmy tlačia na Ubisoft, aby obmedzoval svoje hry na 30 fps aj na PC

HRY > NOVINKY >

Jeden z vývojárov z Ubisoftu na školskej diskusii naznačil pozadie vývoja hier a komunikáciu majiteľmi konzol, teda Microsoftom a Sony.

Jedna z najočakávanejších hier roka, Assassin's Creed Unity, pôjde na oboch konzolách v 900p a aj ona bude na obidvoch konzolách uzamknutá na 30 fps. Hráči vlastniaci okrem konzoly aj herné PC začali okamžite uvažovať, či by nebolo lepšie kúpiť PC verziu Assassin's Creed Unity a hrať vo full HD a možno aj 60fps. Microsoft a Sony si však vedia spočítať 2 a 2 dohromady a prišli k záveru, že ich Ubisoft poškodzuje. Na Ubisoft už údajne nejaký čas vyvíjajú nátlak, aby začal obmedzovať 30fps  aj v PC verziách ich najväčších hier. Nasilu locknutý sme od Ubisoftu už videli napríklad Crew v beta teste a rovnako aj veľa iných hier od rôznych firiem napríklad NFS Rivals to bolo výrazné a najnovšie to vidíme aj pri Evil Within. Informácia unikla vďaka zamestnancom Ubisoftu počas školskej prezentácie programovania hier.  Je to ďalšie podobné potvrdenie  ako minulý rok Intel naznačil, že Sony a Microsoft si zaplatili časovú exkluzivitu GTA V na konzolách.

 

Konzolové firmy tlačia na Ubisoft, aby obmedzoval svoje hry na 30 fps aj na PC

Watch Dogs

Prvé otázky na diskusii sa točili okolo (orezaného) Watch Dogs. Herný architekt niektoré zvláštnosti vysvetlil rezmi na poslednú chvíľu. Hry totiž boli zaslané výrobcom konzol a oni poslali naspäť správu, čo si tam želajú a čo nie. Akurát za chyby v umelej inteligencii si môže Ubisoft sám, tým že nútil svojich ľudí pracovať efektívne a čo najväčšie časti kódu kopírovať z predchádzajúcich hier. Konkrétne do Watch Dogs napríklad skopírovali AI z Assassins Creed.

30 vs 60 fps

Priznali, že cieľom pri vývoji hier je zvyčajne 60fps, ale kvôli "obmedzeniam" často končia na 30fps. Na konzolách si tak musia vybrať medzi grafickou kvalitou, alebo plynulosťou. K tomu Ubisoft už nejaký čas odoláva tlaku, aby rovnaký uzamknutie frameratu vkladal aj do PC hier. Konkrétne MS to chcel v prípade AC Unity.  Vývojár so žmurknutím dodal, že  ".. ľudské oko aj tak nerozozná nič nad 24 fps."

Rozhovor sa ešte nakrátko vrátil k umelej inteligencii, ktorú v niektorých hrách na Xbox One presúvajú do cloudu, aby odľahčili APU.  Nakoniec vývojári dodali, že najradšej programujú na PC platformu, kde nie sú obmedzovaní a nemusia si nechávať hru odobriť majiteľmi konzol.

Ubisoft sa tak ocitol medzi dvoma mlynskými kameňmi. Na jednej strane sa v žiadnom prípade nechce rozhádať s výrobcami dvoch najpredávanejších a najsilnejších konzol, ale prípadné uzamknutie fps by malo negatívny dopad na PC predaje, hoci už len preto, že by sa nedalo nijak vysvetliť. Uvidíme ako to dopadne s framerate v Assassins Creed Unity.

Update: Phil Spencer z Microsoftu už na to reagoval a povedal, že to nie je pravda.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20039)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk