Tom Clancy’s Rainbow Six Siege predvádza najlepšie policajné hračky

Úspech protiteroristického zásahu často stojí na príprave a získaných informáciách, a tak sa k slovu okrem štítov a granátov dostanú aj drony.

pridal roberto 12.11.2014 o 19:34 pod hry
Tom Clancy’s Rainbow Six Siege predvádza najlepšie policajné hračky

HRY > NOVINKY >

Ubisoft Montreal pripravuje svoju FPS akciu Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. Narozdiel od väčšiny moderných strieľačiek sa sústredí na indoor akciu v stiesnených priestoroch. V extra krátkych zápasoch sa budú stretávať teroristi zabarikádovaní a skrytí kdesi v budove a proti ním sa postavia príslušníci špeciálnych jednotiek. Ubisoft budí dojem, že má záujem o čo najväčšiu realistickosť titulu, nadviazal kontakt s niekoľkými špeciálnymi jednotkami z celého sveta a výsledkom je hlavne množstvo moderných "hračiek".

Ešte pred spustením samotnej akcie príde na rad prípravná fáza. Teroristi a iní zloduchovia ju využijú na prípravu obrannej pozície a policajti zasa budú chcieť získať prehľad o situácii a vymyslieť plán postupu. Tu sa do hry dostáva prvá hračka. Reálne špeciálne jednotky majú spravidla prístup k záberom z helikoptéry či lietajúceho drona nad budovou. Všetci hráči útočiaceho tímu teda budú mať prístup k záberom z hora, takzvanému Eagle Scan, pomocou ktorého by odhalili outdoor aktivity obrancov a získajú prehľad o prístupových miestach.

Priamo na pozemku, pri stene alebo na streche potom využijú hneď dva druhy zlaňovania. Jedno je prirodzene klasické zlaňovanie so špičkami topánok natočenými k oblohe. Toto je zároveň jediná poloha, v ktorej sa dá do budovy vraziť cez okno. Zakomponované však bude aj takzvané austrálske zlaňovanie, vymyslené austrálskymi jednotkami SAS. Ide o zlaňovanie s tvárou otočenou k zemi, čo útočníkovi dáva dobrý prehľad o situácii pod ním a umožní mu okamžite reagovať.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege predvádza najlepšie policajné hračky

Ešte pred vniknutím do domu vyšlú útočníci do budovy drona. Opäť nejde o futuristický výmysel, drony sú už súčasťou moderných špeciálnych jednotiek a okrem hľadania bômb sa špecializujú na získavanie informácii o mieste zásahu. Dizajn drona použitého v Rainbow Six Siege je už dielom Ubisoftu, ale vraj sa nechali inšpirovať reálnymi kúskami. Obrancovia by sa mali pokúsiť drona zničiť ešte pred ukončením prípravnej a začatím akčnej fázy, pretože dron môže zostať aktívnym špehom až do konca hry.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege predvádza najlepšie policajné hračky

Priamo počas boja útočníci ocenia štít, ktorý je už vďaka art-obrázkom poznávacím znamením pripravovaného titulu. Ubisoft Montreal sa opäť chváli konzultáciami s príslušníkmi špeciálnych jednotiek a štít bude dôležitým taktickým prvkom, ktorý motivuje tím k spolupráci. Člen tímu vybavený touto pomôckou môže veľmi účinne brániť seba aj kolegov za sebou, ale zaplatí za to daň vo forme zníženej obratnosti a pohyblivosti. Najväčším lákadlom je zničiteľné prostredie, predovšetkým steny a stropy. Útočníci teda pôjdu do boja vybavení niekoľkými typmi výbušnín, ktoré im umožnia bezpečne odstrániť z cesty zatvorené okno či vytvoriť v stene dieru tak akurát pre hlaveň samopalu či granát naplnený črepinami. Taký granát je však v uzavretom priestore extrémne nebezpečný nie len pre teroristov, ale aj pre zajatcov a členov policajného tímu, takže tím dostane pridelených iba pár kusov.

K realistickosti zážitku by malo prispieť aj kvalitné grafické spracovanie, 60fps a absencia respawnu, vďaka čomu môžu byť niektoré zásahy naozaj krátke. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege by mal už na jar 2015 vraziť na PC, PS4 a Xbox One.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk