Týždenník - Návrat Assassina, Dragon Age, Far Cry a Nextgen Expo

Tento týždeň sa už niesol v zamení novembrovej sezóny a veľké tituly začali vychádzať a prinášajú aj s náležitú kontroverziu

pridal saver 16.11.2014 o 22:13 pod hry
Týždenník - Návrat Assassina, Dragon Age, Far Cry a Nextgen Expo

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sa už niesol v zamení novembrovej sezóny a veľké tituly začali vychádzať aj s náležitou kontroverziou. Hlavne Assassins Creed Unity, ktorý bol zjavne unáhlený a vydanie malo byť ešte o pár mesiacov odložené, no pod chybami a zlou optimalizáciou sa skrýva kvalitný základ hry a pôsobivé prepracovanie francúzskej revolúcie. Je to škoda, hra by mohla byť peknou ukážkou nextgen sandboxu. Graficky sa jej máločo dá uprieť a na PC vyzerá parádne, len musíte mať dostatočne rýchlu kartu.

Je to škoda, že Unity nedostalo viac času, napríklad tak ako Far Cry 4, ktoré je zoptimalizované priam dokonale. Samozrejme nemá také masívne a detailné mesto ako Unity, ani tak ďaleko neposúva vizuál, ale odladenosť sa odráža aj na hodnoteniach a to 8.7 priemer hodnotení pre Far Cry oproti 7.3 pre Unity.  Pritom Unity má oveľa viac obsahu, príbehu, možností, ale tá technická stránka ho doslova v hodnoteniach ničí.  Je peknou ukážkou toho, že hry treba vydávať dokončené a odladené, alebo náležite orezané, ak to hardvér nezvláda. Ubisoft na to zrejme aj sám prišiel po tom. ako mu po vydaní Unity klesli akcie o 9% a pustilo sa do neho aj BBC alebo Forbes.

Oproti tomu Assassins Creed Rogue bolo pekne dokončené, ale to s priemerom 7.5 skôr trpí tým, že je len dorazením Americkej trilógie. Ak sa vám však páčilo Black Flag, toto bude možno aj pestrejšie hlavne s množstvom obsahu. Zatiaľ však vychádza len na staré konzoly, ale budúci rok ho uvidíme minimálne aj na PC.

Kvalitne v recenziách skončilo aj Dragon Age Inqusition, kde Bioware znovu ukázalo, že vie robiť kvalitné hry, kde priemery sú okolo 8.8  a skutočne tak prekvapilo.

Malá kultúrna vložka:

Po kultúrnej vložke si zhrňme ostatné ohlásenia, kde sa predstavenia dočkalo Just Cause 3, teda veľmi pekný nasledovník Far Cry štýlu, ktorý vyjde budúci rok. Rico sa teraz vráti domov na stredomorský ostrov.  Bližšie bol priblížený Battlefield Hardline a Rainbow Six Siege. Mimo toho Half Life 2 oslávil 10 rokov od vydania s tým, že Half Life 3 je stále v nedohľadne a výročia sa dočkala PS4, ktorá sa začala v US predávať presne pred rokom a celá Playstation značka už má 20 rokov.

Z technických vecí sme za pozreli na PC za 1000 eur s GTX970 grafikou, ktoré vôbec nie je problém spraviť, a priblížili sme si aj koľko stojí podobné PC s DDR4 pamäťami. Je to drahšie, ale ak nie ste viazaní rozpočtom a kupujete nové PC na dlhý čas, môžete ísť rovno do toho. 

Nvidia k tomu po pozitívnych finančných výsledok ohlásila, že sa konzolám skončili zlaté časy. Navyše v japonsku predstavila MGS: Ground Zeroes na PC, samozrejme v 4K na troch GTX980 kartách. Gigabyte Nvidiu doplnila s ohlásením Waterforce spojením troch GTX980 kariet s vodným chladením. Nakoniec veľmi zaujímavú reklamu si Nvidia spravila vo Far Cry 4, kde majú nastavenia grafiky, low - medium - high - very high - ultra - Nvidia.

Aby sme nezabudli, GTA V práve vychádza, niektorí už možno máte kópiu hry doma:

Z recenzií sme priniesli návrat Borderlands v  Borderlands: The Pre-sequel, kompletku Halo pre Xbox One v Halo Master Chief kolekcii,  návrat do starých čias v titule Jagged Alliance: Flashback, zábavku Fist of Jesus, netradičný experiment The Shopkeeper, pokračovanie arkádovky Velocity, hudobnú Kinect hru Disney Fantasia: Music Evolved a úplne iný štýl Final Fantasy na 3DS.

K tomu už budúcu sobotu začína naša výstava Nextgen Expo 2014, kde nájdete ako PS4, Xbox One, WiiU, tak aj PC, Nvidiu, Oculus Rift a veľa ďalšieho. Chýbť nebudú ani prednášky a turnaje. LoL registrácia je už spustená a registrácie do ďalších turnajov spustíme už zajtra. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk