Na vývojárov hry Glorious Leader! s Kim Jong Unom zaútočili hackeri

Hackeri týmto útokom zničili všetky dáta, ktoré súviseli s touto hrou, no odniesli si to aj ich ďalšie, rozpracované, projekty

pridal play3man 12.1.2015 o 16:43 pod hry
Na vývojárov hry Glorious Leader! s Kim Jong Unom zaútočili hackeri

HRY > NOVINKY >

Vývojári zo štúdia Moneyhorse Games prišli počas decembra na Kickstarter so svojim satirickým run'n'gun titulom Glorious Leader! z prostredia Severnej Kórei. Ako hlavná postava tak, pochopiteľne, nemohol byť nikto iný, ako Kim Jong Un. Hrateľnosťou sa Glorious Leader! mal hrať ako klasické tituly z tohto žánru, čo zároveň dotvárala aj 16-bitová retro grafika.

V Glorious Leader! by sme sa teda dostali do role Kim Jong Una, s ktorým by sme sa museli prebojovať cez vlny americkej armády. Očividne sa však tento scenár niektorým ľuďom nepáčil až natoľko, že sa rozhodil nabúrať na servery vývojárov tejto hry, kde po sebe zanechali riadnu spúšť. Podľa slov vývojárov nedošlo k úniku žiadnych osobných informácií, no celý útok si odniesli dáta ich rozpracovaných projektov. Totiž, všetky dáta ku Glorious Leader! boli zničené a to vrátane ich ďalších projektov. No a aby toho nebolo málo, odstrihli ich aj od ich vlastných počítačov a webovej stránky. Ak si myslíte, že útok mohol prísť so Severnej Kórei, tak vývojári sú iného názoru, pričom nevidia žiadny dôvod, prečo by mal útok prísť práve z tejto krajiny.

V dobe, kedy s Glorious Leader! prišli na Kickstarter, bol vývoj v pokročilom štádiu, no potrebovali zohnať ďalšie prostriedky, aby mohli hru dokončiť. Vzhľadom na nasledujúci útok však boli nútení projekt na Kickstarteri zrušiť. V čase zrušenia sa im podarilo z požadovaných 55 000 amerických dolárov vybrať $16 816, čo zároveň neveštilo dobrý koniec - autori aj priznali, že spravili niekoľko chýb, po stránke cieľov a odmien pre podporovateľov. Každopádne, Moneyhorse Games ďalej informovalo, že už v minulosti dostávali v spojitosti s Glorious Leader! rôzne vyhrážky, takže svoje nasledujúce kroky ešte poriadne prehodnotia.





Páči sa mi!






Na vývojárov hry Glorious Leader! s Kim Jong Unom zaútočili hackeri
PC

Vývoj: Moneyhorse Games / Moneyhorse Games
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (0)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20209)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk