Nazrite za oponu fungovania The Westport Independent!

Žurnalistika, cenzúra a korupcia v spravodajských médiách.

pridal roberto 12.2.2015 o 8:27 pod hry
Nazrite za oponu fungovania The Westport Independent!

HRY > NOVINKY >

Každá minca má dve strany a obidve sú pravé. Editor či cenzor môžu vďaka tomu rozhodnúť, ktorú z nich čitateľom ukázať a pre ktorúkoľvek z nich sa rozhodnú, nikto ich nemôže obviniť zo lži. Niektoré informácie síce v článku môžu byť, ale na druhej strane ani nemusia. Nadpis článku nemusí perfektne zodpovedať obsahu článku, radšej nech vzbudí pozornosť. Ale nesmie byť nepravdivý! To nie, len... Občas môže nejakú informáciu vynechať, ľudia ju aj tak nájdu v článku, no a zveličovať je predsa ľudské. A ktorý článok dať na prvú stranu? Samozrejme ten s najlepším nadpisom. Ak náhodou nie je práve plný nových či potvrdených informácií... Nevadí, predsa píšeme to, čo ľudia chcú čítať. Cenzúrovať spravodajské médium nie je jednoduchá práca, a ako takmer každá práca tohto druhu, môže byť námetom na malý herný simulátor.

Dvojčlenné švédske štúdio Double Zero One Zero už má za sebou pár menších titulov a asi si už zvykli, že novinári píšu o ich práci. Rozhodli sa ale, že to skúsia otočiť. Urobia hru o práci novinárov, alebo skôr simulátor cenzúrovania. Podobne ako v Papers, Please sa teda budete preberať množstvom dokumentov a viac či menej úspešne si robiť svoju každodennú prácu.

Westport je mesto klamárov, politikov a výtržníkov a jeho nevinní dobrí obyčajní ľudia sa spoliehajú na noviny The Westport Independent ako na zdroj pravdivých informácií. Miestna vláda mu však, bohužiaľ, poslala taký malý zoznam pravidiel, ktorých sa má editor striktne držať. Viac-menej máte šíriť propagandu a zadržiavať nevhodné informácie. Vladári mesta však už aj tak nie sú medzi občanmi práve obľúbení a hlúčiky demonštrantov vychádzajú do ulíc. Jeden človek vo svojej kancelárii má moc ovplyvňovať verejnú mienku a pritom sa vyhnúť akýmkoľvek skutočným klamstvám.

Nazrite za oponu fungovania The Westport Independent!

Situácia je však zložitejšia než by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Šíria sa správy, že mesto sa chystá noviny preventívne zrušiť, ale určitým typom článkov by sa tomu snáď dalo zabrániť. Postavíte sa na stranu rebelov a mesto noviny zatvorí a ľudia už nebudú dostávať vôbec žiadne informácie. A ak chcete nakoniec niečo naozaj zmeniť, musia byť vaše noviny čítané čo najväčším počtom ľudí, ale... Za každú cenu?

Plná hra The Westport Independent by mohla vyjsť ešte pred koncom tohto roka vo verziách pre PC a Android, zvažuje sa aj iOS port. Autori zatiaľ ponúkajú malú ochutnávku, spustíte ju vo webovom prehliadači s doplnkom Unity.





Nazrite za oponu fungovania The Westport Independent!  Nazrite za oponu fungovania The Westport Independent!  Nazrite za oponu fungovania The Westport Independent!
Páči sa mi!






Nazrite za oponu fungovania The Westport Independent!
PC

Vývoj: Double Zero One Zero
Štýl: Simulácia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk