Orion Trail ponúkne zábavný let vesmírom

Vesmír, posledná hranica. Toto sú humorné dobrodružstvá posádky na kratučkej misii. Posádka bude čeliť vzbure umelej inteligencie, objavovať inteligentné formy života a vyháňať vesmírne lasice.

pridal roberto 19.2.2015 o 13:23 pod hry
Orion Trail ponúkne zábavný let vesmírom

HRY > NOVINKY >

Sci-fi vesmírne dobrodružstva sú opäť v móde a okrem veľkých titulov rôznych žánrov si môžeme zahrať aj množstvo malých hier od maličkých štúdií sršiacich nápadmi. Často ide o vážne dobrodružstvá v otvorenom svete či rovno sandbox, ale to nie je prípad Schell Games a ich Orion Trail.

Orion Trail je humorná adventúra, v ktorej sa vyberieme na krátke misie. O pripravovanom titule vieme veľa najmä vďaka demu, ktoré si môže každý zdarma vyskúšať vo webovom prehliadači, stačí si nájsť pár minút času. Na začiatku si vyberieme jednu z troch misií, loď, kapitána a dôstojníkov, čím si vlastne zvolíme svoje silné a slabé stránky. Počas letu divokým vesmírom z bodu A do bodu B využijeme bojové schopnosti, taktiku, odvahu, vedu i diplomaciu. Pozor si pritom musíme dávať na zásoby paliva i jedla, stav trupu lode i posádku. O každú z týchto štyroch položiek sa dá ľahko prísť, ale príležitostne sa dajú aj doplniť.

Hra využíva jednoduchú pixel-art grafiku, vďaka čomu si mohla dovoliť už do demo ukážky vložiť mnohé prekvapenia. Počas cesty vesmírom narazíme na mocné inteligentné bytosti, obrovského bojového robota, podivnú chorobu, mimozemskú loď plnú vedcov i drzé teleportačné lasice.

Cieľom je dostať sa do bodu B živí a zdraví, s kompletnou loďou a dostatkom tovaru na obchodovanie. Dobrodružstva sa na nás valia v náhodnom poradí, už po vyrazení z vesmírneho prístavu tak môžeme na palube objaviť nevítaného zeleného hosťa. Ak sme výskumníci, môžeme sa ho snažiť skúmať a pochopiť, ale vopred vidíme riziko (hraničiace s istotou) poškodenia lode. Ako dobrí taktici sa ho môžeme pokúsiť izolovať v určitej časti lode, alebo sa ho odvážne pokúsime dostať von. Sme mierumilovní vedci, takže sme k marťankovi nabehli so skenermi a on nám v rozčúlení poškodil loď. Navyše sme prišli o body odvahy...

Iba o pár svetelných rokov ďalej nám lodný počítač oznámil, že dosiahol úroveň skutočnej umelej inteligencie a žiada povolenie opustiť loď v jednom z raketoplánov. Sme zbabelci, tak ho necháme nech si ide. Bez neho už ale nie sme tak skvelí vedci... Nasleduje pokojnejšia plavba, no čoskoro narazíme na už spomínanú mimozemskú loď na vedeckej výprave. Výborne! Zorganizujeme párty a kolegov vedcov pozveme. Dopadlo to... neslávne.

Orion Trail ponúkne zábavný let vesmírom

Hra sa už zdá byť funkčná a zábavná, tak načo potrebuje Schell Games 90 tisíc dolárov z KickStarteru? Pri opakovanom hraní dema zistíte, že prekvapenia sa rýchlo začínajú opakovať. Autori teda v prvom rade plánujú pridať obrovské množstvo nových prekvapení a úplne novú kategóriu dobrodružstiev mimo vesmírne plavidlo. Prekvapenia by navyše na seba mohli nadväzovať a niektoré nové riešenia by boli dostupné iba niektorým lodiam či kapitánom. Art-štýl sa už nezmení, ale mohol by byť bohatší, kapitáni by napríklad mali dostať vlastné modely na kapitánskom mostíku i mimo neho.

Medzi dodatočnými cieľmi nájdeme novú rasu kapitánov a dôstojníkov i loveckú mini-hru. Orion Trail už prešla cez Greenlight a je v tretine cesty za splnením KickStarter misie.





Orion Trail ponúkne zábavný let vesmírom  Orion Trail ponúkne zábavný let vesmírom  Orion Trail ponúkne zábavný let vesmírom
Orion Trail ponúkne zábavný let vesmírom  Orion Trail ponúkne zábavný let vesmírom  Orion Trail ponúkne zábavný let vesmírom
Páči sa mi!






Orion Trail ponúkne zábavný let vesmírom
PC

Vývoj: Shell Games
Štýl: Adventúra / Logická
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20040)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk