Dungeons of Aledorn, nové zaujímavé RPG od pražského štúdia

Kombinácia old school prvkov s novými nápadmi, dôrazom na logiku, dobrodružstvom z pohľadu prvej osoby a ťahovými taktickými bojmi.

pridal roberto 25.3.2015 o 20:33 pod hry
Dungeons of Aledorn, nové zaujímavé RPG od pražského štúdia

HRY > NOVINKY >

Prvá hra nového českého štúdia Team 21 práve bojuje na KickStarteri o priazeň a podporu hráčov. Ich Dungeons of Aledorn má byť spirituálnym nasledovníkom najlepších starých fantasy RPG Dungeon Crawlerov a skombinuje pohľad prvej osoby na mape dobrodružstva a ťahové súboje s mapou zavesenou nad bojisko tak, ako sme na to zvyknutí z hrania ťahových stratégií.

Dôraz má byť kladený na realizmus, čo by sa malo významne prejaviť aj počas bojov, v ktorých budú mať hrdinovia poruke vždy niekoľko možností akcií a riešenia situácie. Nie všetky sú správne, ale rozhodnutie zostane na hráčoch, nie na umelých obmedzeniach. Vyškrtnuté bolo aj pohodlné zutekanie z boja za účelom regenerácie zdravia a many, ktoré podľa názoru autorov slúži v moderných hrách iba k znižovaniu náročnosti a zakrývaniu nevyvážených bojov a nedokonalých mechaník.

Zaujímavo vyzerá predovšetkým vylepšenie systému zranení a vyradenia z boja. Neustále používaný zjednodušený systém, v ktorom má každý nepriateľ a predovšetkým každá hrateľná postava mnoho bodov života a s výdržou robota bojuje až pokým zásoba života neklesne na nulu, členom pražského štúdia nevyhovuje, nie je dostatočne nerealistický. Namiesto toho dostane každá postava iba zopár bodov života a strata každého bodu bude mať mať svoje následky - zranenia. Okrem bodov zdravia budú mať bojovníci aj body výdrže, ktoré im umožnia vyhýbať sa útokom. K zraneniu teda dôjde až vtedy, keď bude postava príliš slabá a unavená (stratí body výdrže). Výdrž/stamina by sa mala obnovovať jednoducho, zranenia naopak veľmi ťažko.

Dungeons of Aledorn, nové zaujímavé RPG od pražského štúdia

Hrdinovia nebudú mať ani pevne dané sloty inventára, viaceré sa odomknú až s príslušným predmetom. Napríklad obyčajné púzdro na dýku môže byť vymenené za lepšie, do ktorého sa dajú umiestniť ďalšie dýky a spolu s nimi aj možnosť vrhať ich počas bojov. Dungeons of Aledorn má okrem toho mať zaujímavé úlohy, v ktorých "choď a zabi" znamená "preskúmaj, nájdi informácie, zdolaj mini-hry a zabi". A prefíkaní hráči by ich dokonca mohli plniť aj bez straty čo i len jednej kvapky krvi.

Obsiahly popis pripravovanej hry na KickStarteri zahŕňa aj slobodný výber členov partie, unikátne črty a zručnosti jednotlivých rás, dve špecializácie pre každý typ bojovníka, prieskum prostredia, vetvené dialógy s možnosťami závislými na atribútoch a zručnostiach hrdinu, delenie partie na dve menšie skupiny, mágiu, alchýmiu... Hre postavenej na Unity engine však už do konca kampane zostáva iba 16 dní a k naplneniu cieľa jej chýba viac než polovica sumy.





Dungeons of Aledorn, nové zaujímavé RPG od pražského štúdia  Dungeons of Aledorn, nové zaujímavé RPG od pražského štúdia  Dungeons of Aledorn, nové zaujímavé RPG od pražského štúdia
Dungeons of Aledorn, nové zaujímavé RPG od pražského štúdia  Dungeons of Aledorn, nové zaujímavé RPG od pražského štúdia  Dungeons of Aledorn, nové zaujímavé RPG od pražského štúdia
Páči sa mi!






Dungeons of Aledorn, nové zaujímavé RPG od pražského štúdia
PC

Vývoj: Team 21
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (0)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20218)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk