Bob a Bobek: Ice Hockey prináša na mobily atmosféru majstrovstiev sveta v hokeji

Maskoti tohtoročných majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji si zmerajú sily v mobilnej hre

pridal play3man 28.4.2015 o 18:22 pod hry
Bob a Bobek: Ice Hockey prináša na mobily atmosféru majstrovstiev sveta v hokeji

HRY > NOVINKY >

Ľudia si pomaly začínajú dávať na autá predmety so slovenskými štátnymi znakmi a vonku je konečne cítiť pravé jarné počasie. Táto kombinácia môže znamenať len jediné - majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji už klopú na dvere. Tohtoročné majstrovstvá sú však opäť niečím výnimočné. Odohrávajú sa totiž u našich susedov v Českej republike, ktorí ich naposledy hostili pred jedenástimi rokmi. Nasledujúce tri týždne tak budú patriť jednoznačne Prahe a Ostrave.

Každým majstrovstvám sveta neodmysliteľne patrí aj maskot celého šampionátu. Náš Goooly sa pravdepodobne opäť postaví na tribúny o štyri roky, no Česi si pre tento rok vybrali ako maskotov československé legendy. A teraz nemáme na mysli tie hokejové, ale rozprávkové. Bob a Bobek sa objavovali na obrazovkách televízií po dlhé roky a hneď niekoľko generácií s nimi (nielen) v detských vekoch zaspávalo. Sú tu s nami totiž už po tri desaťročia a o tri roky oslávia okrúhle štyridsiate narodeniny. No a aby sme si mohli čakanie na majstrovstvá sveta skrátiť nejakou tou hokejovou zábavou, vznikla oficiálna hra majstrovstiev sveta s našimi obľúbenými postavičkami – Bob a Bobek: Ice Hockey.

Bob a Bobek: Ice Hockey prináša na mobily atmosféru majstrovstiev sveta v hokeji

Pochopiteľne ide iba o menšiu hru, ktorá má v prvom rade pobaviť a rozhodne nečakajte nejaký hardcore simulátor hokeja. Po spustení Bob a Bobek: Ice Hockey sa najskôr musíte naučiť hru ovládať. Ovládanie je síce jednoduché, no aj napriek tomu vám chvíľu potrvá, kým sa vám dostane do prstov. K dispozícii tak zo začiatku máte iba tréningy, ktoré sú rozdelené na dvadsať úrovní. Zo začiatku iba strieľate na prázdnu bránu, neskôr sa na ľad pridá aj brankár a nakoniec hráči, ktorých počet sa zvyšuje. Hlavne teda posledné úrovne vám dajú zabrať, no našťastie ich nie je nutné dokončil. Za každú dokončenú tréningovú úroveň ste odmenení mrkvou, ktorá v hre slúži ako herná mena. Za desať získaných mrkiev si môžete odomknú časť pre jedného hráča, tridsať mrkiev vás bude stáť multiplayer a ďalších tridsať obchod, v ktorom si môžete kúpiť hokejové tímy.

Na úvod sa netreba zľaknúť mikrostransakcií. Tie v hre sú – môžete si kupovať za reálne peniaze mrkvy, aby ste si s nimi mohli odomknúť jednotlivé režimy či hokejové tímy. Každopádne, free-to-play model nie je vôbec agresívny a ak si zahráte pár majstrovstiev a budete v nich úspešní, za pár minút máte dostatok hernej meny. No a keby sa vám nechcelo hrať, aj napriek tomu nemusíte platiť – môžete si totiž pozrieť tridsať-sekundový reklamný spot, za čo dostanete rovnako desať mrkiev.

Časť pre jedného hráča samozrejme obsahuje tohtoročný svetový šampionát v presnom rozložení do skupín ako v skutočnosti. Slovensku tak samozrejme patrí B skupina, v ktorej sa stretne so siedmymi súpermi. Po absolvovaní týchto zápasov vás v prípade úspechu čaká play-off – štvrťfinále, semifinále a nakoniec aj finále. Za to, že sa dostanete do play-off, vás hra odmení tromi mrkvami, pričom za víťazstvo zlatej medaile rovnými desiatimi. V režime pre jedného hráča môžete ďalej nájsť ďalší režim svetového šampionátu, ktorý však jednotlivé tímy rozdelí do skupín náhodne a nie podľa oficiálneho rozpisu pre tieto majstrovstvá. No a ak by vás nebavilo hrať základnú časť, môžete prejsť rovno do play-off, no v tomto prípade vám hra udelí za každý vyhratý zápas po jednej mrkve.

Bob a Bobek: Ice Hockey prináša na mobily atmosféru majstrovstiev sveta v hokeji

Režim pre viacerých hráčov obsahuje iba základný online multiplayer, ktorý vás spojí s hráčmi z celého sveta. Ani jeden zápas, ktorý som v tomto režime hral však nešiel plynulo. Všetky mali veľkú odozvu a boli jednoducho nehrateľné, čo je určite škoda. V obchode môžete nájsť všetkých šestnásť tímov, ktoré sa zúčastnia týchto MS, pričom hneď z úvodu máte odomknutú českú reprezentáciu. Ceny za jednotlivé tímy sa líšia podľa ich kvalít, kedže sú rozdelené podľa sily, rýchlosti a taktiky. Náš bielo-modrý tím vás bude teda stáť tridsať mrkiev, pričom tie slabšie vás vyjdú iba na desať.

Bob a Bobek: Ice Hockey je po hrateľnostnej stránke verný jednoduchosti. Postavičky sa kĺžu po ľade, súperov oberáte o puk nemilosrdne a to podrazením, pričom brankári sa systematicky húpu zo strany na stranu. Hra ako taká mohla byť skutočne veľká zábava, keby multiplayer fungoval korektne a mohli by ste bojovať o víťazstvo s kamarátmi. Pritom by úplne stačilo, keby bol k dispozícii lokálny multiplayer. Takým menším „bonusom“ sú aj menšie chyby, kedy hráč občas nemôže zobrať puk alebo sa súper zasekne o bránku a korčuľuje na mieste. Raz sa mi dokonca stalo, že som puk vystrelil do tyčky a hra mi uznala gól. Nad týmito nedostatkami sa však skôr zasmejete a s úsmevom pokračujete ďalej. Bob a Bobek: Ice Hockey ponúka dostatok zábavy na zabitie dlhých-krátkych chvíľ, napríklad aj v škole (cez prestávku!) či medzi tretinami počas majstrovstiev sveta, a za vyskúšanie rozhodne stojí.

Bob a Bobek: Ice Hockey si môžete stiahnuť zadarmo pre iOS a Android. Pre telefóny s iOS hra vyšla len teraz, no na Androide si ju stihlo stiahnuť už viac ako 10 000 hráčov. Tak šup do sťahovania a hlavne fandite!

Prípadne ak si chcete radšej zaspomínať na Bob a Bobek rozprávky, tu je celá séria.





Páči sa mi!






Bob a Bobek: Ice Hockey prináša na mobily atmosféru majstrovstiev sveta v hokeji
Mobil

Vývoj: VIUSS / VIUSS
Štýl: Šport
Dátum vydania:  apríl 2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20457)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk