Exanima dostala early access aj nový trailer

Dungeon crawler so zdolávaním prekážok i bojmi založenými na fyzike.

pridal roberto 1.5.2015 o 9:02 pod hry
Exanima dostala early access aj nový trailer

HRY > NOVINKY >

Projekt Sui Generis bol nakopnutý KickStarterom ešte v roku 2012 a hrateľnú verziu chcel hráčom poskytnúť najneskôr v máji 2014. Malé štúdio Bare Mette Entertainment sa však nejaký čas neozývalo a mnohí na open world RPG založené na dodržiavaní fyzikálnych zákonov zabudli. V apríli tohto roka sa však štúdio pochválilo beta-testom Exanimy a dnes ju už nájdete na Steame medzi early access titulmi.

Hra ešte stále nie je dokončená, ale základné mechaniky už fungujú a nejde ani o premenovanú Sui Generis, ako sa mnohí domnievajú. Exanima je iba akousi ochutnávkou Sui Generis, ktorá bude vo vývoji oveľa dlhšie, než si neskúsené štúdio pôvodne myslelo. Exanimu možno chápať ako dungeon pod svetom Sui Generis a spadá teda do žánra dungeon crawlerov s RPG prvkami.

Bare Mettle nevyužíva silu moderných PC zostáv k tomu, aby svoj dungeon oblieklo do čo najkrajšieho kabáta, namiesto toho doň vkladá objekty s čo najreálnejšími fyzikálnymi vlastnosťami a to vrátane zbraní, mŕtvol, nepriateľov i hrdinu samotného. Dôraz je pritom kladený na vplyv hmotnosti predmetov, kolízie a model poškodzovania. Každý výpad a každé vykrytie útoku je teda malým úspechom, keďže hrdina sa musí potýkať s hmotnosťou svojej zbrane a zotrvačnosťou výpadu. Trpaslíka, ktorý by mával obojručným bojovým kladivom ako špáradlom, teda v hre s najvyššou pravdepodobnosťou nenájdeme. Zo súbojov sa stáva tanec s vlastnými pravidlami.

Exanima dostala early access aj nový trailer

Trailer sa snaží ukázať čo najviac nečakaných situácií, ktoré v iných dungeon crawleroch určite nenájdeme vrátane zakopnutia o ležiacu prekážku, zavadenia zbraňou o nepriateľa stojaceho za chrbtom i zneškodnenie protivníka pomocou obyčajnej stoličky. Hra len teraz dorazila medzi Early Access hry a ešte teda zďaleka nie je kompletná. Úplne jej chýbajú zbrane pre boj na diaľku, zvláda iba základné pohyby pre boj zblízka a autorov ešte čaká aj práca na ďalších prostrediach, interakcii s NPC postavami a LAN multiplayeri.





Exanima dostala early access aj nový trailer  Exanima dostala early access aj nový trailer  Exanima dostala early access aj nový trailer
Páči sa mi!

Zaradené pod: dungeon






Exanima dostala early access aj nový trailer
PC

Vývoj: Bare Mettle Entertainment
Štýl: Akcia / RPG
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19954)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk