Tokyo Dark spája západnú point-and-click adventúru a japonskú vizuálnu novelu

Fialovovlasá detektívka sa vydá do tajných zákutí Tokia, aby tam hľadala svojho partnera. Cestou bude musieť vyriešiť niekoľko puzzle úloh a urobiť dôležité rozhodnutia.

pridal roberto 17.5.2015 o 13:55 pod hry
Tokyo Dark  spája západnú point-and-click adventúru a japonskú vizuálnu novelu

HRY > NOVINKY >

Tokyo Dark je 2D point-and-click adventúra ponúkajúca príbeh mladej tokijskej detektívky, ktorá bude pátrať po svojom stratenom partnerovi. Stará legenda tvrdí, že kdesi hlboko v stokách pod mestom sa dajú nájsť zvláštne dvere a kto do nich vstúpi, pre toho už niet cesty späť. Protagonistka zrejme bude pátrať po kúskoch pravdy za touto legendou a možno aj po dverách samotných a cestou spraví niekoľko dôležitých rozhodnutí, vyrieši puzzle úlohy a preskúma temné zákutia Tokia.

Na hre pracuje malé japonské štúdio Cherrymochi a jedným z jeho zakladateľov je Angličan Jon Williams, ktorý žije v Krajine vychádzajúceho slnka 6 rokov. Podanie príbehu vraj bolo inšpirované Heavy Rainom i Shenmue, hrateľnosť point-and-click adventúrami Clocktower a The Blackwell Legacy, zvyšok hry zas čerpá zo starších hororov a vizuálnych noviel populárnych v Japonsku. Príbeh začne ako bežný prípad detektívky Itō, no neskôr prejde do osobnej roviny, až začne spochybňovať jej zdravý rozum, keďže realita sa začne miešať s fantáziou. Každá puzzle úloha v Tokyo Dark by mala mať viacero riešení a dialógové rozhodnutia povedú k jednému z desiatich odlišných koncov. Jedno prejdenie hry má trvať 4 až 6 hodín.

Cherrymochi Game Studio predstavilo hru KickStarteru s cieľom vyzbierať aspoň 40 tisíc dolárov, no tento cieľ bol splnený po 14 hodinách, a teraz už má hra na konte takmer sto tisíc.  Vďaka splneniu dodatočných cieľov do hry pribudne flashback a dve nové kapitoly a za rohom je aj prefinancovanie japonského dabingu a "Déjá vu" režimu prístupnom pri opakovanom prechode hrou. O soundtrack sa postará Matt "Bison" Steed, frontman heavy metalovej skupiny Reign of Fury.

Tokyo Dark získalo dôveru komunity Collective aj Square Enix. Japonský distribútor a vydavateľ videohier o Cherrymochi píše ako o nadšenom, skúsenom a odhodlanom malom tíme s jasnou predstavou o umeleckom stvárnení, príbehu a hrateľnosti pripravovanej hry. Tá bude distribuovaná prostredníctvom Steamu a dostane sa na Windows PC a Mac.





Tokyo Dark  spája západnú point-and-click adventúru a japonskú vizuálnu novelu  Tokyo Dark  spája západnú point-and-click adventúru a japonskú vizuálnu novelu  Tokyo Dark  spája západnú point-and-click adventúru a japonskú vizuálnu novelu
Tokyo Dark  spája západnú point-and-click adventúru a japonskú vizuálnu novelu  Tokyo Dark  spája západnú point-and-click adventúru a japonskú vizuálnu novelu  Tokyo Dark  spája západnú point-and-click adventúru a japonskú vizuálnu novelu
Páči sa mi!

Zaradené pod: point and click






PC

Vývoj: Square Enix / Cherrymochi
Štýl: Adventúra / Logická
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk