CALL OF DUTY: UNITED OFFENSIVE

CALL OF DUTY: UNITED OFFENSIVE

8.6

Je čas ofenzívy a vy sa jej musíte zúčastniť. Tri kampane, tri príbehy a rozšírený multiplayer.

Recenzia na PC verziu

Očakávaná expanzia na vynikajúcu vojnovú záležitosť Call of Duty vychádza menej ako rok od vydania a prináša rovnaký atmosferický zážitok pomocou ktorého sa znovu dostanete do víru druhej svetovej vojny.  Na hre tentoraz pracovalo Gray Matter Studios, firma ktorá začínala s nesmierne zábavnou záležitosťou Redneck Rampage, pokračovali brutálnym Kingpinom až to nakoniec zavŕšili Return to Castle Wolfenstein pre ID software. Keďže sa v druhej svetovej vojne už vyznali, vedeli veľmi dobre pracovať s Quake 3 enginom a mali skúsenosti aj s multiplayerom, Infinity Ward a Activision im umožnili spracovať túto expanziu. A vyzerá že sa nesklamali.


COD UO vám znovu priblížili tri historicky presné boje na troch rozličných frontoch za troch vojakov rôznych národností. V prvej kampani zaujmete miesto Američana, s ktorým sa vydáte do útoku v Belgicku, čakať môžete nehostinné zimné počasie a jeden z najrozsiahlejších bojov aké sme v hre videli. Kampaň je a addonu najakčnejšia a prakticky stále sedíte za guľometmi, vozíte sa na autách  a rad radom eliminujete nepriateľské posily. Druhá kampaň bude anglická a zúčastníte sa bombardovacej misie v lietajúcej pevnosti B-17, kde budete síce obmedzený  v malom lietadle ale práce bude až nad hlavu. Následne pomôžete odboju s odpálením vlakového mosta a rovnako taktická bude aj posledná misia kde prejdete za nepriateľské línie a zničíte kanóny v prístave. Posledná kampaň bude podobne ako v prvej hre znovu ruská, tentoraz však už nie tak beznádejná ako minule a dokonca po príchode na bojisko už dostanete aj náboje. Vašou úlohou bude bojovať o Kursk ako pešo tak aj v tankovej bitke a nakoniec čakajte finálny boj o zničený Kharkov. Hra znovu ponúkne jedinečné kombinácie taktických a akčných scén, fantastické prescriptovanie situácii a rovnako kvalitnú atmosféru, ktorá je tentoraz ešte úchvatnejšia.

Call of Duty: United Offensive
Call of Duty: United Offensive
Call of Duty: United Offensive

V expanzii teda čakajte množstvo scén na vozidlách, sniper úlohy a nebudú chýbať ani ukladania náloží, ostreľovanie tankov raketometmi a tentoraz pribudnú spomínané scény v lietadle. Prakticky je tu znovu zopakovaný úspešný scenár s pôvodnej hry. Poteší aj čas za ktorý hru prejdete a bude to okolo 6-7 hodín čo sa rovná prakticky času prejdete celej pôvodnej hry. Podobne ako v originále tu bude kvalitná AI, kde váš team bude takticky postupovať vpred, skrývať sa v zákopoch, za rohmi budov, vyrážať dvere a kryť vás keďže väčšina zložitejších a náročných úloh bude predávaná práve vám. Samozrejme väčšinu z AI tvorí scriptovanie, ktoré však zbadáte len minimálne a aj po niekoľkých loadingoch sa v ich taktike a rozostúpení stále niečo mení. A verte mi quickloadov si užijete viac ako dosť, autori totiž do hry dostatočne zakombinovali arkádové scény kde často budete bojovať aj proti stovke stále prichádzajúcich nepriateľov. To však pri zachovaní reálnosti zranení a umierania nebude jednoduché. Väčšinou sa takéto situácie objavia hneď pri prebratí niektorého z pevných guľometov, alebo ťažkého prenosného guľometu. Práve vtedy si nepriateľské vojská zmyslia frontálny útok a záchrana spojeneckých vojsk bude len na vás. Oproti prvej časti bolo pridaných aj dostatok časových misii, kde príval nepriateľov bude obmedzený len príchodom posíl za niekoľko minút, ktoré vy a vaša parta musíte prežiť v obkľúčení. 

 

Zo zbraní bol tentoraz pridaný plameňomet, ktorý si však v single player hre veľmi neužijete a prakticky nemá ani dostatočný účinok. Viac budú zastúpené dymové granáty a aj už spomínaný  prenosný ťažký guľomet. Viac si nové zbrane užijete v multiplayer kam okrem nich pribudli aj vozidlá. Pri vozidlách sa síce nejedná o desiatky rôznych typov ako sme videli v Battlefielde, ale niekoľko typov tankov a jeepov pri tejto hre úplne postačia.


Call of Duty: United Offensive
Call of Duty: United Offensive
Call of Duty: United Offensive


Okrem vozidiel do multiplayeru pribudlo 11 nových máp a tri nové teamové módy. Zahráte si klasické CTF v ktorom kradnete nepriateľskú vlajku, Domination, kde je vašou úlohou obsadzovať zóny z vlajkami a Base Assault najrozsiahlejší mód, kde máte za úlohu útočiť na nepriateľské pevnosti a vyhodiť ich do vzduchu náložami. Nakoniec poteší a možnosť povyšovania kde vyššie šarže môžu spavnovať aj s predom určeným vybavením a najvyššie šarže môžu volať delostrelectvo.

Grafika Quake 3 enginu je vyžitá na maximum a na najvyšších detailoch dostane zabrať aj 2ghz procesor a ATI9800 karta, a dokonca na najvyššie textúry by som odporúčal 768 MB pamäti. Na druhú stranu na minimum vám stačí aj 1ghz procesor a 258mb pamäti. Na 512mb počítačoch odporúčam nastaviť menšie detaily. Totiž rozsiahle vonkajšie levely, desiatky až stovky vojakov na bojovom poli, tanky, prelietavajúce lietadlá a samozrejme množstvá výbuchov okolo. Do toho všetkého veľmi dokonale zapadá dokonalá zvuková kulisa. Tá je prakticky rovnaká ako v pôvodnej hre, teda autentické výbuchy, zvuky zbraní a kvalitne nahrané rozhovory

Call of Duty: United Offensive
Call of Duty: United Offensive
Call of Duty: United Offensive


Celkovo atmosferická záležitosť ktorá nerobí pôvodnej hre hanbu, síce tentoraz ešte viac poprepchávaná arkádovými scénami, ale celkový štýl si zachováva a dokonca ho mierne rozširuje. Možno mohli pridať ešte niekoľko nových prvkov, viac využiť nové zbrane kde hlavne plameňomet mal v misiách minimálne využitie. Dúfajme však že ďalší addon už nebude, už by všetko len znovu zopakovali a engine už o rok nebude to čo teraz. Infinity ward však medzitým, ako pre nich Gray Matter vyvíjali addon, začali pracovať už na novej hre, takže dúfajme že svoj vlastný štýl hry posunú o krok ďalej. Pre tých ktorým zážitok z druhej svetovej vojny nestačil, odporúčam počkať si na prichádzajúce konzolové pokračovanie hry s podtitulom Finest Hour, alebo ak nemáte konzolu na PC nám ešte príde konkurenčné Medal of Honor: Pacific Assault od EA a Brothers in Arms od Gearboxu.


napísal saver 21.9.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.6
Ohodnotiť
CALL OF DUTY: UNITED OFFENSIVE
+ jedinečná atmosféra vojny
+ multiplayerové vylepšenia
- mierne deja vu
- priveľa arkádových scén

Zaradené pod: call of duty


RECENZIE HRÁČOV
Call of Duty: United Offensive
7.8
LIAM GALLAGHER    13.11.2005
Zdravím:-).Firma "Activision" a distributor "Infinity Ward" sa rozhodli,že vytvoria expanziu (datadi...prečítať celé
Call of Duty: United Offensive
9.0
APOLLO2014    31.8.2005
Aj keď sa nejedná o žiadnu novinku, hru som prešiel a príde mi vhod podeliť sa o môj dojem.C...prečítať celé
Call of Duty: United Offensive
9.2
RAINBOW    11.5.2005
Na jeseň nám prišlo priame požehnenie. Na svet sa prvýkrát pozrel datadisk k úspešnej vojnovej akcii...prečítať celé
PC

Vývoj: Activision / Cenega / Gray Matter studios
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2004
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (8)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19925)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk