TRAKTOR - ZETOR SIMULÁTOR

TRAKTOR - ZETOR SIMULÁTOR

2.0

Mara, dala si sviniam?

Recenzia na PC verziu

Pre správne prečítanie článku čítajte text písaný kurzívou tvrdo. O nasadení antidepresív po hraní tejto hry sa poraďte s vaším lekárom alebo v lekárni.

Milovníci farmárskych simulátorov a pravidelní návštevníci Agrokomplexu už určite zbystrili. Demo tejto hry už si v predstihu mohli zahrať piati výhercovia tomboly plesu v Popudinských Močidľanoch a teraz sa dostáva do pozornosti aj širokej poľnohospodárskej verejnosti.

Hlavnou devízou hry Traktor - Zetor Simulator mód kariéry. Začínate ako chudobný farmár na obstarožnom traktore a kombajne. Pomocou asi štyridsiatich ôsmych klávesov ovládate okrem týchto strojov aj pripájanie a odpájanie vlečky, kosačky na trávu, balíkovača slamy, zdvižného zariadenia na tieto balíky (obzvlášť podarené ovládanie vhodné pre chobotnicu alebo človeka osvieteného z Černobyľu s treťou rukou) a iných podobných mechanizmov. Pole treba poorať, osiať, zozbierať úrodu, tú predať. Za utŕžené peniaze si potom v obchode kúpite lepší traktor a kombajn a tak stále dokolečka dokola.

Vy ste ten nový? Fedor Mrkvička meno moje. Že vám to niečo hovorí? Áno mal som volakedy busoškolu. Ale jeden mi ju vyhodzil do luftu. Nejaký Vajgel. Váš tatko? No boha. Tu píšete, že chodzíte na hnojarinu do Nitry. Tak to snád o fármárčení niečo víte, né? Kolkáty navštevujete trimester? Jaký tehotný? Sa pýtam kolko už študujete. Nejste študent? A čo tam robíte? Že ochutnávate nové pesticídy a sledujú vás? To preto nemáte vlasy, čo? A má niekto z rodziny skúsenosci s farmárčením? Že teta z lavého kolena od brata otca sesternice má farmáciu? No aspoň niekto komu hnoj nesmrdzí. Podme k mašinám, ukážem vám čo budete robit.

Traktor - Zetor Simulátor
Traktor - Zetor Simulátor Množstvo skvelých úloh na výber.
Množstvo skvelých úloh na výber.


Traktor - Zetor Simulátor Ďalší deň na farme.
Ďalší deň na farme.


Traktor - Zetor Simulátor Širé pole neorané.
Širé pole neorané.





Hra beží v reálnom čase a nepodarilo sa mi nájsť kláves na jeho zrýchlenie, takže vyšantenie s pluhom na menších poliach vám zaberie aj pol hodinu. Keď uvidíte väčšie neobrobené lány, tak vás môže instantne trafiť mŕtvica. Nebavíme sa tu o nejakých políčkach, ale o kilometrových poliach, ktoré sú väčšie ako sebavedomie Ibrahima Maigu po dotočení Fontány pre Zuzanu Part two. Keby vás to nedajbože prestalo baviť, môžete najať nevoľníka, ktorý (samozrejme za peniaze) poorie za vás. A čo budete zatiaľ robiť vy? Môžete si napríklad písať tisíckrát na papier „prečo som si toto kúpil?“. Nič iné v hre totiž už robiť nemôžete, len čakať. Mód kariéry je preto len koncentrovanou nudou, väčšou než tretia repríza Eurovízie na STV.

Čo je Mara?! Kto prišiel? Či nesceme mágio? Pošli ich kade lahší a daj sviniam. Prepáčte, móžme pokračuvat, to boli zas nejakí tí jehovisci a ten ich Hary Poter. Takže toto je ukrajinský žatevný stroj Lenin. Má spotrebu dvadsat litrov na sto kilometrov. Že sa vám to zdá málo? Sa bavíme o oleji. Benzín je sto na sto. Nenažraný vergel. Presne jak moja stará. Že prečo je ten traktor natretý na bielo a ne na čierno? No pretože on vie aj pracovat. A teraz hybaj na grunty.

Druhou možnosťou je hrať sériu niekoľkých samostatných úloh obmedzených väčšinou časovo. Prejsť čo najrýchlejšie checkpointy, najrýchlejšie poorať (no pri vyšších rýchlostiach hrozí odtrhnutie pluhu), schovať slamu pred prichádzajúcim dažďom, alebo vyhrať stávku so susedom, že dokážete na seba poskladať viac paliet s hnojom ako on. Všetko patrične ohodnotené medailami. Len tá „zemáková“ chýba. 

Traktor - Zetor Simulátor
Traktor - Zetor Simulátor Hra ponúka aj omračujúci a dychberúci pohľad spoza volantu.
Hra ponúka aj omračujúci a dychberúci pohľad spoza volantu.


Traktor - Zetor Simulátor Ukrajinský žatevný stroj.
Ukrajinský žatevný stroj.


Traktor - Zetor Simulátor Nástroj na hľadanie milencov v kope sena.
Nástroj na hľadanie milencov v kope sena.





Kolízny model pripomína zrazenie dvoch prázdnych škatuliek od zubnej pasty Parexyl (môže sa zhodovať aj s pastami iných značiek, no tam som kolízny model neskúšal). Všetky traktory robia na nerovnostiach tak neuveriteľné dlhé skoky, že ďalej doletí už len guľa upotenej dvesto kilovej guliarky z NDR na steroidoch. Traktor som síce nemal tú česť šoférovať, ale predpokladám, že sa takto nespráva. Takisto sa sním pravdepodobne v 60 km/h rýchlosti neotočíte ako na dvoj cente.

Takže si zaradzíme jednotku a ideme. Že prečo to tak tragicky kape jak hlavný hrdina Daniele Steelovej? Možno medziplyn by to scelo! Nééé, to neni automat. Kde je popolník? Tu sa nefajčí. Vyhodzte to. Né tam do stohu vy... ano, pekne to horí. Že hlavne, že je teplúčko, dúfam že vám dobre placá v tej škole, lebo toto si zaplacíte.

Graficky však Zetor vyniká. Nie vo svojej kategórii ani nad inými hrami, ale sám nad sebou oproti ostatným devízam tohto (až sa to bojím napísať) simulátora. Najlepšie sú vymodelované samotné vehikle a okolo tejto hry vznikla zaujímavá moderská scéna súkajúca na internet nové a nové modely traktorov. Hudbu okrem kultovky „Jede traktor, je to Zetor, jede do hor orat brambor“ od Visacího Zámku v inštalátori a nejakej proletariátskej piesne v menu hra neobsahuje žiadnu. Hernú dobu neviem ani odhadnúť, ale pravdepodobne sa potiahne donekonečna. 

Traktor - Zetor Simulátor
Traktor - Zetor Simulátor No a teraz som v ...
No a teraz som v ...


Traktor - Zetor Simulátor Skok k západu slnka.
Skok k západu slnka.


Traktor - Zetor Simulátor Moderný poľnohospodár má GPS aj v traktore.
Moderný poľnohospodár má GPS aj v traktore.





Kde má Lenin klimatizáciu? Sovieti také imperialistické výdobytky nepotrebovali. Čo sa tak pocíte? Sa ma bojíte jak cigán lopaty? Ano, cícim to. Smrdzíte jak kafilérska vlečka. Zastavte lebo hodzím kosír. Vajgel čo svama? Ste dement jak váš foter. Ešte aj lístie keby som vám dal hrabat ,tak spadnece zo stromu. Ozaj, čo váš foter teraz robí? On vás nemóže zamestnat? Tak pán otec je na ministerstve a rozdáva dotácie z eurofondov poľnohospodárom? Ja a vyhodiť vás? Ale prosím vás. Vaša jazda bola jedna báseň. Aký smrad? To len môj prostý nos nie je zvyknutý na také drahé voňavky. Že to bol prd? No vidíte, aký mám slabý čuch. Od pondelka môžete ihneď nastúpiť. A že pozdravujem ctihodného pána otca, že by sa za mňa a moju malú dotáciu na kombajn prihovoril. No ešte pekný deň vinšujem.

Farmárčina je drina. To nie je len tak melta kávu popíjať a jedným vechtom kormánom krútiť. O tom sa nás snažia presvedčiť aj autori. Každú minútu pretrpíte. Prisahám na poštové tajomstvo. Na záver som chcel ešte uraziť zopár čitateľov, ktorí budú oponovať v diskusii, aká je to super hra a že tomu nerozumiem, no redaktorská profesionalita a hlavne Spacejunker mi to nedovolujú. Damn you master editor!


napísal fendi 3.3.2010
Páči sa mi! (+2)
VIDEÁ Z HRY
2.0
Vo svete
5.3
Ohodnotiť
TRAKTOR - ZETOR SIMULÁTOR
+ Visací zámek v inštalátori
+ keď vypnete monitor a repráky, tak sa to celkom dá hrať
+ odinštalovanie trvá len chvíľu
- slabšia AI útočiacich mimozemšťanov
- polia skultivujete za niekoľko stoviek hodín, chcelo by to datadisk v podobe DLC
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CDU Pentium 4 3 GHz/Athlon XP 3000+, 1,5 GB RAM, GeForce 7600 GT 256MB/Radeon HD 3600


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Excalibur Publishing / TOP CD / Giants
Štýl: Simulácia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 29. september 2009
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19530)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk