Pro Evolution Soccer 2012

Pes 2012 na PC tento rok neoslnila...

PC
pridal Kalor 31.10.2011 o 9:24 pod používateľské recenzie

6.0


„Tak a nainštaloval som si PES 2012. Hra sa zapla. Hmm pekný začiatok vytváram si hráča. Upravujem pozadie fotku, ako sa na nej tvári. Super už je to ako chcem, čo ďalej? Menu nastavenie hry, ovládania “jaj zas to nespravili osobitne pre počítač“ nevadí idem ďalej, asistencie ovládania hráčov prihrávok. Ach jaj dáko veľa toho dali nevadí, dostal som sa cez to. Čo za novinku to vidím? Tréning  chalange? Skúsim zo dva celkom som sa zabavil ale dosť poďme ďalej. Spustilo sa mi menu. Paráda takto nejak som si predstavoval menu: prehľadné pekne spracované veľa módov.“

 Na pohľad pekné

Ak ste si kúpili hru pes 2012 toto sú pravdepodobne vaše prvé reakciu na hru. Ale aká je, to si môže o nej povedať každý sám. Táto recenzia vyjadruje môj pocit z hry. 

Na úvod by som rozobral menu ktoré nám ponúka množstvo módov. Jedinej väčšej zmeny sa však dočkáte v tréningu kde sa pridali rôzne výzvy na oživenie hry ako presná streľba z priamych kopov alebo prekľučkovať pomedzi kužele. Ich prejdenie vám dá síce len dobrý pocit ale aspoň je tréning trošku dynamickejší a naučíte sa lepšie ovládať hru. Keď som už pri ovládaní nič pekné na PC nám pre uľahčenie neprišlo treba si nastaviť klávesy ešte pred spustením hry inak sa nezorientujete. V menu totiž ostali klasické X, Y, A, B značky namiesto kláves. Aspoň že si v nej môžete dať custom ovládanie a potom si nastavíte čo chcete čím robiť.

Najväčším pozitívom hry sú asi replaye a celkovo zábery kamier. Live kamera sa vám prepína počas hry a dodáva jej celkom reálny zážitok. Teda pre toho kto sa pozerá nie hrá. Taktiež hra za jedného hráča má kameru konečne doladenú skoro do detailov a miestami až máte pocit že hráte rpg. Replay je jednoducho úžasný či už počas hry alebo po vstrelení gólu. Čo sa týka tejto stránky je proste PES najlepšie a iné hry môžu len závidieť.

Hudba je tiež výborná a príjemne dotvára atmosféru menu a animácii ktoré počas neho behajú v pozadí a to nielen v úvodnom menu! Ale aj v móde football life kde máte na výber buď master legue čo je klasický manažér alebo become a legend čo je zas hra za jedného hráča.

Ak ste sa rozhodli hrať mód become a legend v pozadí vám budú počas menu bežať animácie podľa toho čo práve robíte. Ďalej by som dodal že celý mód je výborne zvládnutý a zo svojim hráčom môžete robiť všetko na čo si spomeniete (v rámci futbalu). Určíte mu čo trénovať, môžete mu nájsť nový klub, respektíve povedať svojmu agentovi aby sa v danom klube za vás prihovoril a zistil či majú záujem.  Máte aj mesačné výdavky ktoré po našporení môžete minúť napríklad na nového agenta. Taktiež je dôležité dodať, že hráč je pozívaný aj do reprezentácie a postupne si vylepšuje nielen základné parametre ale aj reputáciu u fanúšikov. Taktiež občas dostanete dáku tú misiu ako vsietiť gól alebo dosiahnuť celkové hodnotenie viac ako 7.0 a ak uspejete budete odmenený. Neúspech sa niekedy trestá ale len v pozdejšej fáze hry keď ste už moc nabúchaný strelec J. Katastrofou módu je wide cam so zameraním na hráča a to z dôvodu že nie je vôbec vyriešená presnosť streľby. Často krát sa vám stane že dáte slabú vľavo a výsledkom je prepálenie brány o 3 metre vpravo hore. Bonus módu je však v podobe rád od agenta či priamo rozhovor v šatni: proste milé animácie ktoré vás potešia ale sú väčšinou len na okrasu. 

Mód master legue vám ponúkne v podstate väčšinu funkcií, ktoré by manažér mód mal obsahovať. Ak zápasy dávate len simulovať a staráte sa o tým prekvapí vás že v hre PES 2012 sa vlastne ukryl taký malý kvalitný manažér simulátor. Samotný mód obsahuje veľké množstvo funkcií v ktorých si môžete znovu určiť čo len chcete. Vypisovať ich do podrobna by bola strata času.

Tréner dáva pokyny hráčom

 Hrozne zaujímavo sú riešené obtiažnosti. Totiž na obtiažnosti beginer (najľahšia) sa mi podarilo vyhrať s Ac Milan proti shalke 04 len 2:1. v zlosti som si dal najťažšiu obtiažnosť a výsledok bol 1:1. pritom jediné čo sa v hrateľnosti zmenilo bolo že ma začali hráči napádať o niečo agresívnejšie ale len o kúsok. Okrem toho ma veľmi v oboch zápasoch potešili rozhodcovia, pískalo sa viac náhodne ako na dedinskom futbale. Hráč zložený od chrbta následne zranený a pri tom sa hrá ďalej. Gól s ofsajdu uznaný a naopak hráč mimo ofsajdu no gól sa neuznal. Proste mozog pri tom zastáva ale konami asi chcelo vniesť touto úpravou viac reálnosti do hry. Rád by som spomenul aj triky, ktoré ešte neboli horšie riešené ani v jednom PES. Asi 2 či 3 som urobil bez problému zvyšné sa ani za najvyššiu bytosť proste urobiť nedali.

Na záver napíšem niečo o najväčšej katastrofe tohto ročníka, o hrateľnosti.

1.Hlavičkovanie je zvládnuté priemerne raz vyhráte raz prehráte pri čom výška hráča nehrá až tak veľkú rolu.

2.Prihrávky na blízko sú v celku presné avšak tie do behu si vás niekedy nenájdu ani ak vás žiadny hráč súpera nestíha. Váš hráč proste prebehne popri lopte a s radosťou ju aj (niekedy) predbehne.

3.Osobné súboje majú od dokonalosti ďalej ako róm od práce a nijak to nezachraňujú ani šmýkačky pri ktorých sa občas stane, že hráč ktorý ju dá sa zastaví o nohu útočníka ale nevadí. Oberanie pri tom nie je komplikované proste stlačíte jednu klávesu a čakáte. Prípadne druhú aby po lopte šli dvaja a znovu čakáte.

4.Brankár je asi najvtipnejší akého som zažil. Na najvyššej obtiažnosti som dostal gól strelou spoza šestnástky ktorá zastala asi 10 cm za bránkovou čiarou. Brankár sa proste hodil o zem smerom k lopte a mal vec za vybavenú.

5.Streľba je celkovo zle riešená a v niektorých pohľadoch kamery priam nemožná. Hráči strieľajú inam ako ste plánovali a občas aj ak len ťuknete do klávesy letí pecka niekde úplne mimo. Pri tom obľúbený je pri streľbe stred brány v ktorom stojí brankár. Aspoň že chytá na dva krát. Sila strely mi tiež príde celkom pomalá ale nechajme to tak.

Priamo do brankára

Rekapitulácia:

+ kamery

+replay

+výzvy/misie

+football life módy

+živé animácie pozadia v menu

- všetko ostatné čo sa deje ako náhle zapnete zápas teda vyzerá to pekne ale len ak nehráte a len sa pozeráte

Aby som to zhrnul ak by konami nechalo len hrateľnosť z minulého ročníka hra by bola oveľa lepšia. Takto je síce veľmi dobrá po vizuálnej stránke ale hrať sa to proste nedá. Napriek tomu že som si futbal od PES v predchádzajúcich rokoch veľmi obľúbil tento ročník ostal v pozadí dúfam že ďalší ročník sa vydarí viac. Iste hra je čo sa týka dizajnu navrhnutá výborne ale na jej hranie treba silné nervy.


napísal Kalor 31.10.2011



Páči sa mi!

6.0
PRO EVOLUTION SOCCER 2012

PC
PS2
PS3
PSP
Xbox 360
Wii

Vývoj: Konami / Konami
Štýl: Šport
Dátum vydania: 14.10. 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19997)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk