MDK 2

MDK 2

8.3

Recenzia na PC verziu

 MDK2 alebo Murder, Dead, Kill… pred niekoľkými rokmi vyšla geniálne jednotka a teraz tu máme super pokračovanie. MDK 2 je akčná hra z typicky komiksovým niekedy dosť humorným príbehom, kde by ako geneticky zmutovaný hrdina sa púštate do záchrany zeme. V jednotke ste na to boli sám no teraz máte na pomoc aj vášho štvorlabého psa ktorý môže naraz strielať aj zo štyrmi zbraňami a nakoniec tam je aj doktor ktorý vás pretvoril z obyčajného upratovača na superhrdinu. Teraz sú tu mimozemštania ktorí ohrozujú zem a vy musíte ísť na pomoc.
Mdk 2
Mdk 2
Mdk 2

Ako pravý hrdina však máte aj vlastnú loď na orbite zeme a skáčete z nej na pomoc v boji proti nepriateľovi. Ten však po vás striela raketami lasermi a kadečím možným naštastie sa tomu pri páde môžete výhýbať tak pohoda.... a keď dopadnete na zem začína sa misia.

Teraz už idete klasickým 3D nadhľadom  kde sa pozeráte na seba spoza chrbta a takto chodíte a strielate nepriateľov.... samozrejme strielanie tu nieje len klasické ale máte tu aj zameriavač ked môžete strielať normálne náboje alebo mortary a podobné rozbušky. Na začiatku to ešte máte dobré, nepriatelia si len tak ležia a ukazújú terčíky kam ich máte trafiť alebo niečím mávajú celkom sranda... no neskôr už musíte aj trochu viac strielať uhýbať sa behať po tuneloch... ináč hra má pekný engine, samé okrúhle miestnosti, taká typicky mimozemská atmosféra, nie moc deprimujúca, ale taká akurát. Ako postupujete chodbami musíte stirelať do takých srandovných kuličiek ktoré slúžia ako vypínače a otvárajú dvere. Teda takto otvárate dvere ako človek, keď hráte z postavou psa máte menej možností takže všetky dvere rovno rozstrielate a nakoniec aj samotného profesora Hawkinsa ktorý ovláda silu atómovej energie, ale pozor on nieje akčná postava radšej kradne alebo necháva všetko vyletieť do vzduchu. Levely sú masívne ale naštastie skoro všetky sú primočiare čiže len idete z miestnosti do miestnosti žiadne odbočky nič... len niekedy uvidíte vzduchové výťahy ktoré fúkajú hore vtedy musíte vysunúť váš padák či čo to je a vzniesť sa, v podstate tie divné popruhy alebo padák či čo to je a zbraň rovno nasadená na ruke tieto veci vás odlišujú od normálnych pozemštanov, samozrejme keď ešte zarátame že ste celý oblečený v nepriestrelnom titánovom obleku je z vás Superhrdina.

Mdk 2
Mdk 2
Mdk 2

Hra obsahuje 9 levelov pričom v každom leveli je asi 10 oblastí.. Na začiatku začínate na zemi no potom sa presuniete na nepriateľskú základňu na orbite a potom sa budete naháňať z mimozemštanmi cez paralelné dimenzie. Ak to idete hrať tak sa tešte je toho dosť, mňa to síce už prestalo baviť ale ak sa nudíte a nemáte čo hrať skúste to prejsť už len kôli tomu príbehu a tým medzilevelovým scénam, ktoré sú pekne spravené a priamo renderované enginom... do toho sú ešte ukázované stránky z komiksov ktoré sú pekne kreslené a ešte krajšie nahovorené. Ešte k rýchlosti enginu, hra ide v pohode aj na 1024x768 na pomalších kartách myslim že tento engine je veľmi pekný a flexibilný... má dobrú vlastnosť čím máte lepšiu kartu tým lepšie vám to všetko vyzerá :)

Zvuky sú na bežnej úrovni ostatných strielačiek, hlasy tiež v pohode, ale hudba je trochu nad štrandartná a dosť pekná, striedajú sa tam štýly trancu techna a kadejakých iných nadupovačiek. Inak je hra celkovo dobre spracovaná zábava, akcia, príbeh , no po istom čase tí ktorí hrali jednotku zistia že jednotku prekonáva akurát v grafike ale z zábave moc nie. Ďalšou slabosťou hry je absencia multiplayeru čo je teraz v dobe internetu a sietí dosť škoda... Ale zase hra vám pôjde aj na Pentiu 200Mhz samozrejme z 3D grafickou kartou.

Mdk 2
Mdk 2
Mdk 2

napísal saver 10.6.2000
Páči sa mi!
8.3
Používatelia
5.8
MDK 2


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20571)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk