URBAN CHAOS: RIOT RESPONSE

URBAN CHAOS: RIOT RESPONSE

8.0

Nepokoje možno aj vo vašom meste vyžadujú presne takú tvrdú ruku, o akej hovorí jedna brutálna akcia.

Recenzia na PS2 verziu

V druhej polovici nášho spravodajstva uvidíte, prúser s kondicionérom. Prestrih na zúfalo vyzerajúcu ženu so šatkou na hlave: „ráno som bola úplne bez vlasov!“ a ródeo pri benzínových pumpách. Záber na tlupu mužov zápasiacich o pištoľ zo stojana, kde ešte zostal benzín za 60 Sk / liter. Práve sa nám do štúdia dostali veľmi znepokojivé správy. Vyzerá to tak, že naše mesto čelí útoku! V raňajších hodinách rozpárala brucho centra explózia v tuneli metra. Stovky občanov dnes na ceste do práce vykročilo smrti rovno do náruče. Na stovky sa počítajú aj zranení. Znepokojivé informácie neoficiálnych zdrojov o teroristickej aktivite sa bohužiaľ potvrdili. K útoku sa prihlásili dve separatistické skupiny zo stredného východu.

Škody zatiaľ neboli vykalkulované, ale odhaduje sa, že renovácia stanice si vyžiada desiatky miliónov z mestskej kasy. Metro nebude premávať najmenej tri mesiace, informuje mestský statik a architekt. Krátko po explózii, ktorá otriasla našim mestom, núdzovo zasadala mestská rada. Akéhokoľvek bližšieho komentára sa zdržala. Občanom doporučuje, aby neopúšťali svoje domovy, nevychádzali na ulicu, pokiaľ to nie je potrebné a nesnažili sa zbytočne riskovať svoj život.

Bordel vo vašom meste

Na dnešné ráno nezabudnú stovky rodín, ktorí prišli v troskách metra o svojich blízkych. Likvidačné práce prebiehajú za komandovania polície a detektívov, pridelených k prípadu. Na celý raňajší incident je uvalené informačné embargo a takmer nikomu sa nepodarilo získať zábery priamo z evakuovaného centra neprístupnej oblasti. Nás štáb je už však na ceste.

Urban Chaos: Riot Response

Kto chce zmeniť kabát a bojovať za gang, musí strieľať v multiplayeri.
Urban Chaos: Riot Response

Hra si sama vyberá a spomaľuje tie najlepšie scény smrti.
Urban Chaos: Riot Response

Pri vysokej obtiažnosti je priestor aj pre taktiku.

Zatiaľ sme nevideli v akcii okrem záchranárov a pátracích psov jednotku T-Zero, určenú na potláčanie pouličných nepokojov. Tá je podľa mnohých občanov považovaná iba za extra drahú PR kampaň na zlepšenie imidžu starostu. Členovia skupiny T-Zero majú vojenskú minulosť a v zbrojnici by ste našli iba sofistikované zbrane. Podľa armádnych znalcov do ulíc vyrazí T-Zero neskôr v priebehu dneška. A možno práve teraz majú možnosť dokázať, či sú hodní peňazí daňových poplatníkov. Dostávame aktuálne informácie z terénu z nášho prenosového vozu. Policajná stanica, kde má mimochodom dočasné sídlo aj T-Zero, je pod útokom gangov. Toto je skúškou ohňom pre T-Zero! Doslova! Po krátkej pauze pokračujeme.

Za každú cenu, akokoľvek

Ako isto viete, T-Zero má v náplni práce potláčať verejné nepokoje akýmikoľvek prostriedkami. Neberie ohľad na straty v radoch nepriateľov, ich praktiky sú nezvyčajne brutálne, zato však efektívne. Junker, ako to vyzerá na uliciach? Dobrý deň do štúdia, ako isto viete, jazva na tvári nášho mesta krváca čoraz viac. Nepokoje v uliciach prevzali do vlastných rúk pouličné gangy. Naštartovala ich explózia metra, čo okamžite využili a zaplavili hlavné tepny. Polícia sa snaží odolávať, ale bez efektu. Spomedzi ostatných má najviac členov gang Burners a ich útoky sú čoraz odvážnejšie. Nekoordinovane vyskakujú odvšadiaľ a vrhajú sa rovno pred hlavne členov polície. Musia byť nafetovaní! Vzduchom lietajú molotovy a ich každý výpad sprevádzajú explózie plameňov. Ako vidíte, práve prebieha útok na policajnú stanicu. My z tohto miesta nebudeme môcť dlho vysielať. Prvé bariéry boli prelomené! Musíme sa presunúť!

Útočná odozva jednotky T-Zero nenechala na seba dlho čakať. Vleteli do uzatvoreného policajného dvora plnou rýchlosťou. Mohutná maska, chrániaca motor, zrazila k zemi prvého člena gangu a ďalší padli po prvých výstreloch. Z obrnenej dodávky vystupuje Nick Mason, najlojálnejší člen T-Zero. Obťahuje svoju vernú pištoľ a dámy a páni teraz máte po prvýkrát možnosť vidieť v akcii aj ďalší kus výzbroje – plexi štít. Uf, už sme videli všeličo, ale zákrok štítom je skutočne brutálny. Nepriateľ po malom bodíčku letí dobré tri metre s rozbitou tvárou. Členovia T-Zero skutočne neberú ohľad!

Sú ako nesmrteľné mašiny. Schovávajú sa za plexi štít, ktorý ich ochráni pred guľkami aj pred bezprostredným výbuchom granátu a potom pália zo svojich zbraní. Neváhajú zodvihnúť odrazený sekáčik na mäso a hodiť ho späť do hlavy jedného z podpaľačov. Spoliehajú sa však hlavne na svoje verné zbrane, pištole, samopaly, brokovnice, uziny a granátomety. Postupne čistia jeden koridor za druhým, pričom ich misie majú pevne danú štruktúru s jasnými cieľmi: oslobodiť rukojemníkov, pozabíjať/zatknúť všetkých členov gangu a ochraňovať, alebo priamo spolupracovať s inými zložkami, ako sú medici, požiarnici a policajti.

Urban Chaos: Riot Response

Krídielko alebo ehm... stehienko?
Urban Chaos: Riot Response

Za tie nové nohavice zaplatíš dvoma zárezmi z karbošky.
Urban Chaos: Riot Response

Z jeho očí možno vyčítať, že v ďalšej sekunde narazí na plexi štít.

Bronzová, strieborná, zlatá, headshotová?

Podľa slov najpovolanejšieho, hrdinu dnešného rána, Nicka Masona, sú motiváciou členov T-Zero medaily. „Viac medailí, lepšia výzbroj,“ odvrkol nám počas bleskového výpadu so štítom, ktorým omráčil nepriateľa a na zemi ho priškvaril paralyzérom. Armádni špecialisti sa zhodujú, že sa za získaním medailí ženú členovia T-Zero odlišnými cestami a takmer nikdy nemôžu zhrabnúť plný počet. Z dokumentu, obsahujúceho interné smernice, môžeme vyčítať, že kritériá na splnenie úloh sa stupňujú a získať medailu za 30 headshotov chce skutočne presnú mušku.

Jednotka T-Zero je aj takýmto spôsobom viac motivovaná k dosahovaniu lepších výsledkov ako úderné komando BLACK Ops. Zatýkanie gangstrov vyžaduje iný prístup k riešeniu situácií ako honba za hlavami. Kombinovanie taktík sa nevylučuje, práve naopak. Dopĺňa sa. Ako sme mali možnosť vidieť pri raňajšom zásahu, počas zatýkania bola použitá dymovnica na vytvorenie zmätku a oslabenie morálky nepriateľa. Zásah T-Zero trval iba pár sekúnd. S maskami s termálnym videním pozrážali štítmi na zem dezorientovaných podpaľačov a znehybnili paralyzérom. O malú chvíľu sa spojíme s našim tímom v teréne, ktorý má pre vás pripravené exkluzívne informácie.

Brať, či nebrať rukojemníkov?

Nachádzame sa v horiacej budove. Štipľavý dym nám dráždi nozdry. Orientujeme sa iba prostredníctvom tepelných stôp plameňov, rozpálenej podlahy a kašľom uväznených rukojemníkov. Požiarnik Doug Johnson, veľmi dobrý pomocník, rozráža dvere sekerou a v zápätí mu Nick dáva rukou signál, aby počkal pri dverách. Rádio zašumí a a oznamuje, že prichádzajú na scénu medici. Nick si od Jane berie lekárničku a vracia sa k Doughovi. Ukazuje, aby dvere vylomil. Pod údermi sekery sa nebezpečne prehýbajú. Spätný ráz! Dough si prísunom kyslíka do uzatvorenej miestnosti kúpil letenku na náprotivšiu stenu. Nick po prieskume horiacich trosiek kedysi obývačky našiel poslednú oranžovú hokejovú masku, čím si vyslúžil medailu za vyšetrovanie. Cestou von chladne popravil dvoch burnerov, blížiacich sa k ležiacemu požiarnikovi.

Doug je späť na nohách! Odkašle si. Pod prvými krokmi zapraská podlaha, ale hýbeme sa ďalej. Dýchacie masky sme odložili, ale vzduch je neuveriteľne rozpálený. A už aj vieme, prečo. Okolitú teplotu ohrieva horiaci plyn unikajúci z prasknutého tlakového potrubia. Musíme uzavrieť ventily, inak to tu vyletí do vzduchu! Nick sa postavil priamo pred plameň. Iba štít ho chráni od toho, aby mu modrý plameň oblízal tvár. Doug pripravený plniť každý rozkaz, zatvára druhý ventil a môžeme spokojne prejsť do druhej budovy cez spojovací koridor.

Urban Chaos: Riot Response

Úder štítom je poslednou alternatívou, keď sa minie munícia.
Urban Chaos: Riot Response

Situácie s rukojemníkom mohli byť o niečo ťažšie.
Urban Chaos: Riot Response

Štít zastaví každý projektil a je to na ňom čoraz viac aj vidieť.

Kooperácia s požiarnikom je hladká a Dough sekerou odstraňuje suť pred nami. Na konci chodby sa objavuje veliteľ burnerov a pod krkom drží nevinnú obeť. Nick rob niečo, lebo ju popraví! Dámi a páni, sme svedkami duelu ako vystrihnutého z westernov. Nick sa schováva za štít. Nechá nech nepriateľ vyprázdni svoj zásobník. Pri prebíjaní odkrýva kus svojho tela. Chyba. A teraz si to pustíme v spomalenom zábere. Nick taaaaassssííí zbrrrrrraňňňň, ... nnnaaaammmieeeery, ... aaá ... práááásk. Šéf burnerov padá do výťahovej šachty. Potencionálna obeť beží k Dougovi a Nick k šachte. Ešte žije, ale iba do okamihu, kedy sa nespustí výťah. Nick si dámy a páni poradil s veliteľom, alebo ako ho inde nazývajú bossom! Štúdio máte slovo.

Každý chce byť Nickom

Invázia je zažehnaná vďaka hrdinovi dňa, Nickovi Masonovi. Lúčime sa s ním a jeho tímom, ako nasadá do vrtuľníku a odlieta pokropiť rotačákom vrchné poschodia výškovej, ešte rozostavanej budovy. Revolta je potlačená. Polícia zapojila všetky zložky a väznice sa začínajú napĺňať zatknutými členmi podpaľačov. Požiarnici budú zápasiť s hladnými plameňmi ešte dlhé hodiny a pre medikov začína najhoršia noc ich života. To by bolo z dnešného spravodajstva na dnes všetko. Dovidenia a na záver reklama. T-Zero berie nových adeptov. Chcete byť hrdinom? Tak šup do Urban Chaos: Riot Response.

Pre spravodajský kanál Sector, Junker.

Urban Chaos: Riot Response

Podpaľači sa obliekajú až na výnimky rovnako.


Urban Chaos: Riot Response

Kooperácia s požiarnikmi je nevyhnutná, s medikmi životne dôležitá.


Urban Chaos: Riot Response

Že som ja zabudol doma vypnúť sporák!?



napísal spacejunker 18.7.2006
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.0
Ohodnotiť
URBAN CHAOS: RIOT RESPONSE
+ výborne vybalansovaná obtiažnosť a checkpointy
+ motivácia k dosahovaniu lepších výsledkov
+ štít
- opakujúce sa prostredia
- rovnaká štruktúra misií
- chýba splitscreen MP
- spomalené duely sú príliš jednoduché


RECENZIE HRÁČOV
PS2
Xbox

Vývoj: Eidos / Rocksteady Studios
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  jún 2006
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk