START THE PARTY!

START THE PARTY!

6.0

Odpáľte párty štýlovo

Recenzia na PS3 verziu

Asi ste si to už všimli, vonku už žiadnu garden párty neusporiadate, pokiaľ nepôjde o predvádzačku eskimáckej kolekcie na obdobie zima 2012. Zábava sa presúva z čerstvého vzduchu do komornejších a slabo osvetlených interiérov bytov, domov, herných brlohov. A to hrá do karát PlayStation Move, pretože nové motion zariadenie prichádza v čase, kedy outdoorové aktivity nahrádzajú iné, interaktívne párty hry. Ale ktorú vytiahnuť ako prvú? Je soundtrack SingStaru zodratý, na Guitar Hero nemáme nikdy speváka, Just Dance až po piatom drinku?

Nechcem nikomu dávať recept na ideálnu párty, ale z vlastnej skúsenosti viem, že ak sa aktivity opakujú, tak záujem o ne postupne opadáva a účastníci sa sústredia napríklad na vyprázdňovanie skla. Stačí však niečo nové a situácia dostáva dramatický obrať. Najskôr individuálne a potom spôsobuje davovú psychózu. A práve to nóvum je prvoradou zbraňou Move a Star the Party! Aktivity sú svojím spôsobom neopozerané, áno, aj pre tých, kto to už skúšal s EyeToy Play a zlyhal kvôli pol hodinovému nastavovaniu svetla, a minihry dostatočne bláznivé, aby ste pártychtivých dostali do varu.

Start the Party!, podobne ako séria EyeToy Play, pracuje s ilúziou, že hráč vždy drží v ruke nástroj previazaný na danú činnosť. Všetko to rezanie, sekanie, strihanie, varenie, mávanie, búchanie, tesanie, umývanie, ovievanie, čistenie, fúkanie, hučanie je náplňou 20-ky minihier a ide o vskutku primitívne činnosti. Lenže krtkov nemlátite po hlavách rukami, ale kladivom, z kameňa vytesávate drahokam krompáčom, bojazlivého chlapca striháte strojčekom na vlasy, kurence vraciate do hniezd ventilátorom (alebo ich s ním zabíjate), robotov ničíte paralyzérom.

Točí ma telka

Chytľavosť Start the Party! spočíva v kombinovaní priestoru pred televízorom dekorovaným jednoduchou grafikou vytvárajúc kulisy a pódium bláznivého divadla v momente, keď stlačíte Štart. Je absolútne jedno, koho postavíte pred kameru, vidí presne, čo drží v ruke a ľahko si aj bez dodatočného vysvetľovania pravidiel osvojí princípy a pravidlá minihier. Osvedčil sa princíp skúšky ohňom. Move veľmi presne a precízne prevádza každý jeden pohyb na obrazovku. 

Start the Party!
Start the Party! Nikdy nejde o to, kto bude prvý, ide o zábavu. Hre chýba potrebný kompetitívny náboj.
Nikdy nejde o to, kto bude prvý, ide o zábavu. Hre chýba potrebný kompetitívny náboj.


Start the Party! Hra presne kopíruje pohyb vašej ruky.
Hra presne kopíruje pohyb vašej ruky.


Start the Party! Hru si najviac užijú najmladší.
Hru si najviac užijú najmladší.





Jednoduchosť je Start the Party! druhým menom. Ani položky v menu nie sú zbytočne prerastené, nájdete tu sólo, voľnú, párty hru a survival. Viac nepotrebujete, hru dokáže nastaviť aj dieťa. Naraz môžu hrať štyria hráči, ktorých podobizeň nasníma kamera a následne si k portrétu môžu nahovoriť vlastnú prezývku. Farebne odlíšení hráči potom súperia o vyšší počet hviezdičiek na 5, 7 alebo 10 kôl, ktoré sú okorenené zákernými režimami s kradnutím bodov, či zmenou súperovej fotografie alebo mena.

Každá jedna minihra, nech je akokoľvek jednoduchá, má háčik. V prípade paralyzovania robotov to môže byť napríklad zrkadlovo obrátený obraz snímaný z kamery a vymenené strany (čo je v pravo, je vľavo), u lenivých kureniec je to limit hniezda na tri kusy, kým sa vráti naspäť po nové, musí tie predošlé vysypať, krtkov, ktorí majú na sebe helmy, treba praštiť dvakrát kladivom, viac bodov vám pridá zlatý predmet a pod. Minihry postupne pribúdajú aj do voľnej hry v hlavnom menu, ale tu ich variabilita a prepracovanie končí.

Čas na výmenu

Na hranie vám postačí jeden ovládač (treba ho po spustení raz nakalibrovať), pretože v obraze je vždy iba jeden. Je jedno ako máte osvetlenú miestnosť, môžete hrať v úplnej tme, pri nočnej lampe alebo s denným svetlom. Okrem párty a masochistického sólo režimu si môžete spustiť ešte survival, kde sa v 30 sekundových intervaloch striedajú jednotlivé aktivity, až kým svojou nešikovnosťou nevyprázdnite časomieru. Keď vás omrzí pozerať dianie na obrazovke, je vtipné sledovať, čo robí hráč, ako sa tvári, aké strúha grimasy, keď sa snaží sekať vo vzduchu ovocie.

Start the Party! pomerne skoro chytí kyslíkový aj obsahový dlh. Žiadne porovnávajúce tabuľky, žiadne online rebríčky, ani režimy sofa vs sofa ako pri sociálne šitom Buzze. Hre chýba aj kompetitívny náboj, súťaženie končí pri bláznivých pohyboch a nikoho nezaujíma, kto má najviac hviezd a kto skončil ako tretí. Úvodné rozčarovanie nad novinkou v obývačke sa s každým spustením začne postupne vytrácať. Zdržanlivý prístup k aktivitám sa odrazil na ich nízkom počte a pri dvoch troch maratónoch s 10 minihrami sa začínajú nepríjemne opakovať. Start the Party! nedokáže udržať svoje vysoké tempo po dlhú dobu. Je to šprint na krátku trať. 

Start the Party!

Ako otvárač a zahajovač párty je Start The Party! ideálnym nástrojom, po ňom ale príde na radu serióznejšia zábava. Výdrž a životnosť to sú dve premenné, s ktorými akosi autori veľmi zle narábali. Hra triafa klinec po hlavičke a ukája hlad po ideálnej novej párty hre, robí to ľahko, bez zbytočného naťahovania s bláznivým vizuálom a okamžite pochopiteľnými princípmi. Investícia vo výške 40 EUR je vítaná a Start the Party! odporúčame ako ideálnu kombináciu ku kúpe Move. Ak ste rodič s malými deťmi, pripočítajte si jeden bodík k hodnoteniu.


napísal spacejunker 14.9.2010
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Start the Party - E3 10
6.0
Vo svete
5.6
Ohodnotiť
START THE PARTY!
+ okamžitá hrateľnosť
+ bláznivé aktivity
+ primitívna náročnosť na ovládanie
+ presnosť a rýchlosť odozvy
- obsah sa rýchlo obohrá
- pre sólo hráča nevhodné
- nízka protihodnota a krátka životnosť


RECENZIE HRÁČOV
PS3

Vývoj: SCEE / SONY Czech / S2 Games
Štýl: Párty hra
Dátum vydania: 17. september 2010
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17918)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk