Focus Home predvedie na E3 svoje Warhammer hry a novú RPG s upírom

Na E3 v Los Angeles zabojuje o pozornosť hráčov aj menšie francúzske vydavateľstvo. Chýbať nebude konzolové Original Sin či FPS Space Hulk.

pridal roberto 30.5.2015 o 13:02 pod hry
Focus Home predvedie na E3 svoje Warhammer hry a novú RPG s upírom

HRY > NOVINKY >

Vydavateľstvo Focus Home Interactive sa nemôže porovnávať s najväčšími gigantmi videoherného priemyslu, ale aj tak odvážne zabojuje aj na tohtoročnej E3, ktorá vypukne už 16. júna. Poďme sa teda pozrieť, na čo sa môže s predstihom začať tešiť. Francúzi sú známi predovšetkým vďaka licencii na svety Warhammer a Warhammer 40,000 a bude to vidieť aj na E3, kam so sebou berú hneď 4 rozrobené tituly z týchto svetov.

Uprostred stratégií vynikne FPS Space Hulk Deathwing (PS4, Xbox One, PC) od malého štúdia Streum On. Hrať sa bude za príslušníka obávanej jednotky Deathwing oblečeného v brnení Terminator. S množstvom ikonických zbraní a Psykers silou Libraianov sa hráč vrhne do boja proti Genestealerom.

Druhou hrou z univerza Warhammer 40,000 bude vesmírna stratégia Battlefleet Gothic: Armada (PC). Zo všetkého najviac zaujme veľmi neobyčajným dizajnom vesmírnych lodí kombinujúcich sci-fi klasiku a veľkolepý gotický štýl. Vo vesmíre sa s imperiálnymi loďami stretnú flotily Eldarov, Orkov a Chaosu, ale kampaň sa bude hrať iba z pohľadu prvej menovanej frakcie. Pohyb na strategickej mape bude ťahový a boje sa presunú do reálneho času.

Ďalšie dve hry sú z fantasy Warhammeru a v oboch prípadoch pôjde o netradične pojaté ťahové stratégie. V Mordheim: City of the Damned (PC, konzoly?) zabojujú štyri frakcie o mesto zničené pádom meteoritu, z ktorého sa však stal mimoriadne cenný zdroj surovín. Mapa však nebude rozdelená na štvorcové ani hexagonové políčka, s jednotkami sa bude hýbať z pohľadu tretej osoby a dosah bude na začiatku ťahu určený prstencom, takže môže byť akčnejšia a atmosferickejšia než klasické ťahovky. Hra je už medzi Steam Early Access titulmi a na E3 by mohla byť oznámená aj konzolová verzia.

V pokročilej fáze je už aj Warhammer verzia amerického futbalu, v ktorej nejde iba o zranenie či zabitie protivníka, ale aj o dopravenie šišatej lopty za domácu čiaru súperovho tímu. Pre Blood Bowl II (PC, PS4, Xbox One) bude E3 ideálnou príležitosťou k odhaleniu dátumu vydania, k dispozícii už bude aj hrateľné demo.

Chýbať samozrejme nemôže jedna z najlepších ťahových RPG posledných rokov, Divinity: Original Sin. Hra vyšla iba na PC, ale Larian Studios bude prezentovať Enhanced Edition s mnohými vylepšeniami a úpravami, ktorá sa už dostane aj na PS4 a Xbox One. PC hráči vlastniaci pôvodnú verziu ju dostanú zdarma.

Priaznivci RTS budú vyčkávať na ďalšie info o Act of Aggression (PC), obzvlášť ak by sa radi dočkali vydania novej kvalitnej dunovky zasadenej inam, než do budúceho tisícročia či inej galaxie. Hra má zaujímavý rodokmeň, keďže vychádza z Act of War, ktoré si zasa bralo príklad z kultových Command & Conquer hier. Vyvíja ju Eugen Systems a rada by sa vrátila k RTS koreňom.

The Technomancer (PS4, Xbox One, PC) bude post-apokalyptickým cyberpunkovým RPG odohrávajúcim sa na Marse. Pracuje na nej štúdio Spiders, ktoré už má na konte RPGéčka Mars: War Logs a Bound by Flame. Môžeme dúfať, že vývojári udržia tempo zlepšovania kvality svojich titulov a konečne sa prederú do prvej ligy. O hre samotnej však zatiaľ veľa nevieme, autori sľúbili dynamické dialógy s vplyvom na príbeh a piatimi rôznymi koncami.

Focus Home predvedie na E3 svoje Warhammer hry a novú RPG s upírom

A na záver veľký otáznik s menom Vampyr. Na RPG pracuje štúdio DontNod Entertainment, autori Remember Me a Life Is Strange. Hra sa bude odohrávať po prvej svetovej vojne a protagonista sa nebude chcieť vzdať svojho lekárskeho povolania a morálnych zásad, ale zároveň sa ťažko ubráni upírej krvilačnej prirodzenosti. Na E3 bude odhalený prvý trailer.

Focus Home predvedie na E3 svoje Warhammer hry a novú RPG s upírom





Páči sa mi!

Zaradené pod: focus interactive






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19959)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk