Mafia 3 bude mať viac koncov, budeme v nej postupne oslobodzovať mesto

Gameinformer otvoril druhú vlnu prezentačnej kampane k Mafii 3, ktorú čakáme už na jar budúci rok.

pridal saver 10.10.2015 o 18:55 pod hry
Mafia 3 bude mať viac koncov, budeme v nej postupne oslobodzovať mesto

HRY > NOVINKY >

Gameinformer otvoril druhú vlnu prezentačnej kampane k Mafii 3, pokračovanie kvalitnej českej série, ktoré sa už vyvíja v Amerike. Keďže hra vychádza už na jar budúci rok a tak je najvyšší čas na bližšie priblíženie. Zatiaľ tu máme pár záberov a informácie z preview game informeru.

Ako už vieme hra bude umiestnená do New Orleans a znovu sa časovo posunie vpred, teda do 60-tych rokov. K tomu tentoraz namiesto boja za taliansku mafiu budeme bojovať proti nej a to s miestnym miešancom Lincolnom, ktorý sa vrátil z vietnamskej vojny a chce sa zaradiť späť do spoločnosti. Situácia sa však vyvinie inak. Autori chcú v hre priniesť iný pohľad na mafiu, ale s pôvodnými základmi série, kde si nechali engine a aj niektorých ľudí z pôvodného tímu. K tomu pridali nových, ako napríklad designera titulov ako Dead Space 2, Splinter Cell: Blacklist, Tomb Raider Reboot alebo Star Wars 1313. Producent hovorí, že vyskladal svoj Dream team.

Pôvodne autori diskutovali aj o návrate série späť do Empire Bay, ale nakoniec to vyhral New Orleans, kde mohli lepšie zasadiť ťažké témy 60-tych rokov (vojna, segregácia) ako aj to, že mafia sa už neorientovala len na taliansku a práve z juhu sa rozširovali ďalšie typy mafie ako čierna mafia alebo írske gangy. Tieto hlavné skupiny budú zachytávať vaši spojenci v hre, kde Vito hlavný hrdina dvojky bude viesť taliansku mafiu, Burke bude mať svoj gang Írov, Cassandra pre zmenu Haiťanov. Ale pomáhať vám budú aj bežní ľudia ako otec James, ktorý vedie sirotinec, kde Lincoln vyrastal a ktorý ako ho prvý informuje o aktuálnej situácii a aj o tom, že mafián Sal Marcano ničí toto mesto a treba ho zlikvidovať.  K jeho likvidácii mu pomôže aj agent CIA John Donovan, ktorý pozná Lincolna z Vietnamu, je vlastenec a má jednoduchý prístup - Zabiť ich všetkých.

Mafia 3 bude mať viac koncov, budeme v nej postupne oslobodzovať mesto

Čo sa týka hrateľnosti, tam to bude znovu vedené kombináciou dobre rozpovedaného príbehu s rozsiahlymi hlavnými misiami podobne ako v predchádzajúcich hrách. Teraz však autori rozšíria vedľajšie aktivity v meste, aby ste v ňom mali čo robiť a mohli sa popri misiách odreagovať. Napríklad budete kontaktovať svojich priateľov, ktorí vám dajú misie, budete môcť sami pátrať po okolí, hľadať dílerov a získavať od nich informácie a hlavne postupne oslobodzovať jednotlivé štvrte mesta.

New Orleans je totiž rozdelený na niekoľko častí, ktoré ovládajú ľudia Sala Marcana. Sú však zalezenými vo svojich krytoch a na to, aby ste ich zlikvidovali musíte ich najskôr vylákať. Nebude to však jednoduché, a bude potrebné najskôr vytvoriť v danej štvrti chaos, aby sa minuli peniaze danej štvrte a aby ste dostali možnosť ho zlikvidovať.  Následne na dostatie sa k nemu budú 3-4 rôzne cesty, budete si môcť jednu vybrať a nakoniec ešte budete môcť šéfa buď zlikvidovať alebo motivovať ho, aby sa pripojil k nám. Ale to zafunguje len vtedy ak ste v predstihu sledovaním získali dostatok informácii. Ak áno, úsilie bude stať za to, keďže vzhľadom na skúsenosti bývalého šéfa získate z danej štvrte viac peňazí. K tomu do každého úkrytu si musíte dať aj vlastného človeka a ten môže ovládať aj niekoľko. Musí to však byť vyvážené, aby nevznikli vzbury vo vlastných radoch.

Mafia 3 bude mať viac koncov, budeme v nej postupne oslobodzovať mesto

Na komunikáciu so svojimi ľuďmi budete mať vysielačku, ktorou budete informovaný o udalostiach a ktorou im budete môcť zadávať rozkazy. Tam dostanete možnosť výberového menu a to napríklad Drive-by, odlákavací manéver, výpadky prúdu, podplatenie polície, požiadanie o podporu snipermi, mobilný obchod so zbraňami atď. Tu bude vždy platiť, čím lepší vzťah s pobočníkmi tým bude podpora lacnejšia. K tomu, poručíci majú vplyv na postup, kde má hra niekoľko koncov a podľa ovládnutých okresov sú otvárané jednotlivé časti príbehy. Rovnako bude na váš postup a ovládnutie častí mesta rôzne reagovať aj Sal Marcano.

Aby sa vedľajšie úlohy nestali nudnými, pridali autori rôzne typy AI postupov. Niekedy sa stretnete s protivníkmi len s nožmi, niekedy s brokovnicami, alebo celými nepriateľskými skupinami, kedy si už musíte zavolať posily. Čo sa týka bitiek, tie sú podobné ako v Mafia II so zameraním na krytie a aj melee útoky so správnym časovaním. Streľba bude mať pre neskúsenejších aj autoaim, ale len pri nastavení nižšej obtiažnosti.

Mafia 3 bude mať viac koncov, budeme v nej postupne oslobodzovať mesto

Samotná postava Lincolna bude môcť byť vylepšovaná. Postupne za misie a úlohy dostávate skill pointy, ktoré môžete investovať do ďalších takedownov, rýchlejšieho nabíjania, vyššej nosnosti, vyššieho zdravia alebo výdrže. K tomu sa bude postupne počas priebehu hry meniť aj jeho vozový park vašej postavy a to od muscle áut, cez športové až po offroady. Podľa toho aké autá boli v danom roku v kurze. Tieto autá si budete môcť aj upravovať a vylepšovať. K tomu budú mať prepracovanejší kolízny systém nebude chýbať možnosť prestreliť pneumatiky, alebo palivovú nádrž. Pozor si bude treba dávať na políciu, ktorej sa nebude už nebude dať tak ľahko striasť.

A aké budú jednotlivé štvrte? Viac sme rozpísali v ďalšej novinke.





Mafia 3 bude mať viac koncov, budeme v nej postupne oslobodzovať mesto  Mafia 3 bude mať viac koncov, budeme v nej postupne oslobodzovať mesto
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20035)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk