Týždenník - Windows 10 a Xbox týždeň

Microsoft sa tento týždeň rozhovoril o svojich Windows 10 a Xbox One hrách a aj ich budúcnosti. Spolu s tým vydal Gears of War.

pridal saver 6.3.2016 o 23:04 pod hry
Týždenník - Windows 10 a Xbox týždeň

HRY > NOVINKY >

Microsoft sa tento týždeň rozhovoril o svojich Windows 10 a Xbox One hrách a ich budúcnosti. Spolu s tým vydal Gears of War: UItimate edition na Windows 10. A aj keď hra je decentná a vizuálne je pôvodná hra pekne vylepšená, výkonovo je to slabota hlavne na AMD kartách, kde sa stala nejaká chyba hlavne v komunikácii s AMD. Je to zvláštne, keďže hra sa nemala kam ponáhľať, nemá ani retail a kľudne mohli nejaký týždeň, dva, mesiac počkať a doladiť to.

Ďalšou veľkou správou bolo potvrdenie, že Microsoft plánuje upgrady Xbox One konzoly, či už ako doplnkové zariadenie s grafickou kartou (podobné ako teraz dostávajú notebooky), alebo ako novú verziu konzoly, v každom prípade chce eliminovať konzolové generácie a zaistiť konzole postupný vývoj vpred. Nevidí dôvod prečo konzolu obmedzovať na 6-7 rokov na rovnakom výkone. Zároveň ich plán je postupne zjednocovať ponuku Xbox One a PC a nechať hráčov, nech si vyberú kde chcú hrať. Dodáva však, že nie všetky Xbox hry prídu na PC. Svoju jarnú ponuku už aj zhrnul.

Ďalším veľkým titulom, ktorý ohlásili je Forza Motorsport 6 Apex, free verzia Forzy špeciálne určená na testovanie na PC. Teda nie je to free 2 play, je to zadarmo a určené na testovanie ako pre autorov, tak aj pre hráčov. Hra ponúkne cez 60 áut a 6 prostredí so sériou tratí, nebude chýbať ani rôzne počasie. Hra vyjde už na jar. K tomu práve dostala Porsche expanziu Forza Motorsport 6 na Xbox One. Nakoniec Turn 10 predstavili aj cover auto Forzy Horizon 3 a bude to nové Lambo.

K tomu detailnejšie predstavili aj Quantum Break, z ktorého ukázali aj PC zábery a konkretizovali, že TV epizódy z hry budú sťahovateľné dodatočne, na konzole ich buď odstreamujete, alebo si aj uložíte, na PC sa budú dať len streamovať. Doplnkom hry bude zrejme aj ingame miniséria Alan Wake's Return.

 

Veľkou vecou týždňa bol aj Far Cry Primal, ktorý teraz prišiel už aj na PC a rovnako ponúka jedinečné umiestnenie do doby kamennej, kde sa lepšie dozviete ako vtedy ľudia žili.  K tomu sa zistilo, že Primal má základ mapy vo Far Cry 4, a síce aj keď prostredie a terén vyzerajú inakšie a nespoznáte to, časti riek sú rovnaké. Možno pôvodne plánovali spraviť Himaláje 10000 rokov predtým a upravili prostredie, ale umiestnením im to nesedelo a tak to marketingovo umiestnili na Slovensko.

Z iných noviniek autori Kingdom Come ohlásili, že PC verzia hry bude odložená z leta a všetky verzie naraz majú vyjsť ešte do konca roka. Je to pre vydavateľa, ktorého si zrejme už zaistili. Autori k tomu ukázali aj viac z hry a aj štýl znázornenia mapy a pridali aj nové obrázky. K tomu marcový update dostáva Need for Speed, kde konečne prichádza manuálna prevodovka, priblížil sa aj nový Mirror's Edge,  ohlásená bola aj definitívna edícia. No Mans Sky dostal už finálny dátum a aj prekvapivú cenu, ktorá bude na úrovni veľkých titulov a to 60 eur.

Posledných niekoľko dní prebiehal aj turnaj Intel Extreme Masters, ktorý sa už skončil a máme všetkých víťazov. CSko vyhrali Fnatic, LoL zobral SK Telekom T1 a Starcraft II Polt.

Z hardvéru už aj Microsoft potvrdil vydanie Hololens, a to už na koniec mesiaca, aj keď pre vývojárov bude stáť 3000 dolárov, dostanú však za to zatiaľ najlepšie AR zariadenie a uvidíme čo všetko vytvoria, kým príde oficiálne na trh. A hlavne, za akú cenu bude finálne zariadenie. Rovnako sa na vydanie zariadenia pripravuje Nintendo, ktoré pripravuje NX konzolu a už si pre ňu zaisťuje tituly, mal by dostať Beyond good and Evil, minimálne ako časovú exkluzivitu.

My sme sa z hardvéru pozreli na klávesnicu Steelseries Apex 350, masívnu podsvietenú hernú klávesnicu, ktorá umožňuje plné preprogramovanie každého klávesu, každý si môžete zmeniť na makro.

Z videí sme rozpracovali Hry a Politika tému, z recenzií sme priniesli už spomínaný a kontroverzný Far Cry Primal, kde niekomu sa zdá, že je to už obohratý systém, iným sa určite praveká doba zapáči. Pridali sme aj recenziu na ešte nedokončeného Street Fightera V, pozreli sme sa aj na konzolovú verziu This War of Mine, teraz s deťmi, prvú epizódu Walking Dead Michonne a aj ďalšiu verziu The Legend of Zelda: Twilight Princess. Celé to doplnila adventúra Between me and the Night

Nechýbalo ani nové číslo nášho magazínu, ktoré ako každý rok aj teraz dostalo miernu úpravu vizuálu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (5)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19923)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk