Intel vstupuje do VR biznisu s headsetom Alloy

Alloy nepotrebuje kábel vedúci do počítača ani smartfón, funguje samostatne a okrem VR ponúkne aj nový typ rozšírenej reality.

pridal roberto 17.8.2016 o 15:24 pod hardware
Intel vstupuje do VR biznisu s headsetom Alloy

HARDWARE > NOVINKY >

Intel vstupuje do VR biznisu s vlastnou platformou pomenovanou Alloy. Hardvérové špecifikácie zatiaľ neprezradil, ale pravdepodobne mieri do voľného priestoru medzi hernými headsetmi ako HTC Vive, Oculus Rift a PS VR a mobilnými headsetmi ako Samsung Gear VR alebo headsety platformy Daydream.

Intel totiž ako jednu z predností Alloy uvádza, že nemá žiadny nepohodlný kábel, ktorý by ho spájal s PC alebo konzolou a všetok výkon je ukrytý priamo v ňom. Vzhľadom na priestorové obmedzenie a požiadavky na nízku hmotnosť a spotrebu sa na ňom asi nebudú dať hrať náročné hry ako na herných VR, ale Intel by doň mohol dostať viac výkonu než majú mobilné VR využívajúce iba výkon smartfónov. Výhodou Gear VR alebo Google Cardboard je ale cena, ktorú Intel tiež ešte ani nenaznačil.

Intel vstupuje do VR biznisu s headsetom Alloy

Okrem absencie kábla i nutnosti využívať vlastný mobil sa Alloy vyhýba aj prepojeniu s akýmkoľvek externým senzorom a čímkoľvek, čo by potrebovalo zložité a zdĺhavé nastavovanie. Intel sa snaží všetko nahradiť vstavanou kamerou s jeho technológiou RealSense schopnou nielen zachytávať 3D obraz prostredia, ale aj sa v ňom orientovať. Vďaka tejto kamere nemá hráčovi hroziť, že sa zraní napríklad nárazom do (reálnej) steny. Všetko má byť vyriešené tak, aby sa človek mohol voľne pohybovať aj vo väčšom priestore a pritom vnímal virtuálnu, alebo aj zlúčenú realitu. Zlúčená realita je nový pojem, ktorým Intel nazýva rozšírenú realitu s možnosťou manipulovať virtuálnymi objektmi v reálnom prostredí pomocou vlastných rúk, opäť za pomoci technológie RealSense.

Intel plánuje rozvíjať Alloy ako otvorenú platformu, takže do obchodov sa môžu dostať headsety s rôznym dizajnom a menom od rôznych výrobcov a vývojári dostanú prístup k API. Intel spolupracuje s Microsoftom na "optimalizácii obsahu a zážitkov z platformy Windows" pre tento typ VR zariadení. Nové VR headsety sa majú začať predávať v priebehu roka 2017.





Intel vstupuje do VR biznisu s headsetom Alloy  Intel vstupuje do VR biznisu s headsetom Alloy
Páči sa mi!

Zaradené pod: VR






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk