Post-E3 dojmy: Nintendo vo Flip Wars skrížilo Bombermana so Splatoonom

Vyskúšali sme si nenápadný, no chytľavý multiplayerový titul od Nintenda

pridal matus_ace 23.6.2017 o 20:48 pod hry
Post-E3 dojmy: Nintendo vo Flip Wars skrížilo Bombermana so Splatoonom

HRY > NOVINKY >

Frankfurtské sídlo európskej vetvy Nintenda nás včera privítalo na Post-E3 Show, ktorá sa venovala predstaveniu noviniek a aj už známych hier, ktoré spoločnosť predviedla na E3. Prezentácie priamo v budove spoločnosti boli doplnené hrateľnými demami hneď niekoľkých hier, kde si mohli európski novinári na vlastnej koži vyskúšať, akých zmien sa dočkal nový Mario, či si zmerať sily v druhom Splatoone. Pomedzi všetky tie veľké hry sa však trošku strácal nenápadný multiplayerový titul nazvaný Flip Wars. ten bol pôvodne známy ako Project Mekuru a do Európy zavíta v lete. A práve ním odštartujeme sériu dojmov z Nintendo noviniek.

Kým pri iných hrách si museli novinári vystáť aj hodinu, aby sa dostali na rad, stojan s Flip Wars bol väčšinou prázdny. Ak tu už ale niekto zavítal, väčšinou ho od hry len tak ľahko nedostali. Zvlášť, ak sa tu nazbierala skupinka štyroch, ktorí proti sebe mohli hrať. Je zaujímavé sledovať, že s výnimkou skvelej Zeldy sa Nintendo v prvom polroku Switchu zameriava takmer výhradne na multiplayerové tituly. Jednému hráčovi Flip Wars, na základe dema, nebude mať čo dať. Ale pri hre pre štyroch je to už o inom. A nezáleží na tom, či hráte online, na jednej konzole, alebo spojením Switchov lokálne.

Na hru nazeráte pohľadom zhora, aby ste mali prehľad o hernej ploche. Po nej sa môžu pohybovať 2-4 postavičky, každá má vlastnú farbu a herné plocha sa skladá zo štvorcových políčok. Tie sa môžu prevracať a vašou úlohou je prevrátiť ich tým, že na ne skočíte a nafarbíte ich svojou farbou. Vyskúšať sme si mohli trojicu režimov. Knock-Out je z nich najjednoduchší, prakticky len musíte ničiť súperov tým, že pod nimi nafarbíte políčko na vašu farbu, čo ho vyhodí z arény. Kľúčové je vtedy načasovanie. Life Battle funguje na rovnakom princípe, ale máte obmedzený počet životov. Inšpirácia Splatoonom sa najviac prejavuje v režime Panel Battle. Nepriateľov môžete vyhadzovať, bojovať s nimi, no víťazstvo si nakoniec aj tak odnesie ten, kto zabral čo najväčšiu porciu hernej plochy.

Je tu niekoľko máp s rôznou veľkosťou aj náročnosťou, pričom na nich môže byť aj zbraň, ktorá násobí vaše farbenie. Okrem máp môžete meniť aj prostredie, okrem toho základného majú ostatné aj efekty, ktoré ovplyvňujú hrateľnosť. Vlny vás môžu dočasne omráčiť, či do vás môže udrieť blesk a na to všetko si musíte dávať pozor. Rozširuje to základnú hrateľnosť, no výrazne ju to nemení. Tá je tak v základe jednoduchá ako v Bombermanovi, ktorému je hra veľmi podobná, no princípy si požičiava zo Splatoonu. To je mix, ktorý autorom vyšiel.

Z Bombermana si zas autori zobrali inšpiráciu v oblasti power-upov, ktoré neraz fungujú presne rovnako a na mapách sa objavujú náhodne. Kto ho prvý získa, tomu patrí. A vy tak môžete získať vyššiu rýchlosť, či väčšiu silu a jedným skokom zafarbíte viac políčok okolo svojej postavičky. Nejaké viac priame a akčné power-upy tu nenájdete. V boji však veľmi pomôže, keď si uvedomíte, že po políčkach svojej farby sa pohybujete rýchlejšie ako po farbách vašich súperov.

Flip Wars je už vonku v Japonsku a hrateľnosťou sú hráčov získala. Kolíše však v oblasti obsahu, ktorý hodnotenia ťahá dole. Do európskeho vydania nám ešte zostáva nejaký čas a musíme tak dúfať, že okrem chytľavej multiplayerovej hrateľnosti autori ponúknu aj slušnú porciu obsahu, prípadne jeho nedostatok vykompenzujú sympatickou cenovkou.





Páči sa mi! (+1)






Switch

Vývoj: Nintendo
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 6. júl 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17926)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk