Existujú vôbec hry podľa kníh Stephena Kinga?

Premiéra Temnej veže v kinách je skvelou príležitosťou, aby sme sa pozreli na to, ako Stephen King zasiahol herný svet

pridal matus_ace 22.8.2017 o 9:38 pod hry
Existujú vôbec hry podľa kníh Stephena Kinga?

HRY > NOVINKY >

Stephen King je jedno z najvýznamnejších mien v súčasnej literatúre, pričom svojim čitateľom naháňa zimomriavky už niekoľko dekád. Stojí za tými vôbec najznámejšími knižnými horormi a jeho dielo už dávno presiahlo stránky kníh. Stretnúť ste sa s ním mohli v komiksoch a známe sú aj filmové a seriálové adaptácie jeho kníh, pričom práve do kín prichádza ďalšia. Temná veža konečne prišla aj ku nám  proti sebe sa vo filme postavia Idris Elba ako Pištoľník a Matthew McConaughey ako Muž v čiernom.

A keďže je vďaka filmu teraz meno Stephena Kinga všade okolo nás, rozhodli sme sa pozrieť na to, aké hry podľa Kingových diel vznikli. Veď je to tak silné meno, že ich musia byť desiatky, no nie? A keď môže mať Clive Barker svoje hry, musí mať aj King.

No je to presne naopak. Pátranie po hrách, ktoré by boli vytvorené na základe kníh Stephena Kinga je náročnejšie, než by ste čakali. Možno je to tým, že si svoje dielo stráži. Možno tým, že by niektoré knihy bolo veľmi ťažké adaptovať. Výsledkom ale je, že hier, ktoré by vychádzali z jeho príbehov je len veľmi máličko a ešte aj z nich väčšina podľa filmov, ktoré vznikli na základe jeho kníh. Pozrite sa spolu s nami na tých niekoľko hier, kde sa meno tohto známeho spisovateľa objavuje.

1985 - The Mist

Kingova Hmla má na herný svet veľký dopad. Inšpirovali sa ňou autori hier ako Half-Life, Silent Hill alebo aj Far Harbor DLC pre Fallout 4. Dočkala sa však aj vlastnej hernej adaptácie v roku 1985 od Mindscape. Táto textová adventúra ponúka rovnaký príbeh ako pôvodný román, ocitnete sa tak v mestečku, ktoré je zahalené do hmly, v ktorej sa niečo skrýva niečo strašné.

1989 - The Running Man

Kniha The Running Man predstavila zvrátenú reality show budúcnosti v roku 1982, pričom sa filmovej adaptácie dočkala v roku 1987 a hlavnú rolu si strihol Arnold Schwarzenegger. O dva roky neskôr na základe filmu vznikla hra pre MSX, ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC, Amigu a Atari ST.

1992 - The Dark Half

Tri roky po knižnej predlohe a rok pred jej filmovou adaptáciou nám Symtus a Capstone priniesli klasickú point and click adventúru The Dark Half. Vychádza z príbehu, ktorý bol vlastne Kingovou reakciou na to, že sa verejnosť dozvedela o jeho pseudonyme Richard Bachman, pod ktorým písal trochu iné knihy. V roku 1997 bola oznámená ďalšia The Dark Half hra, no jej vývoj bol nakoniec zrušený.

1993 - The Lawnmower Man

Kingov Trávnikár sa objavil ako poviedka v roku 1975 a v roku 1992 sa objavil aj vo forme filmu, ktorý však s predlohou nemal veľa spoločného. Rok na to sa objavila aj herná verzia filmu, ktorý pojednával o virtuálnej realite.

1994 - Cyberwar

V roku 1994 prišlo od SCi na PC priame pokračovanie hry The Lawnmower Man. Hra ako taká už nemala veľa spoločného s pôvodnou poviedkou. Neskôr sa dočkala aj portov pre PC a opäť tu hrala výraznú rolu virtuálna realita, pričom hra sa priamo inšpirovala aj niekoľkými VR segmentami z filmu.

1999 - Stephen King's F13

Táto hra, respektíve skôr kolekcia, je v našom prehľade unikátom, nakoľko nevznikla priamo na základe predlohy. Kombinuje trojicu minihier s poviedkou Everything's Eventual, ktorú ste taktiež našli v balení. Bohužiaľ, zo stránky hrateľnosti bola kolekcia sklamaním. Poviedka sa ale ujala a taktiež je previazaná s knižnou sériou Temná veža.

2009 - Discordia

Práve s Temnou vežou súvisí aj zatiaľ posledná hra. Je ňou online free to play titul Discordia, ktorý je dostupná na oficiálnej Kingovej stránke. Hra je pokračovaním knižnej série a dohliadali na ňu Stephen King a Robin Furth, pričom sa v nej pozriete na pozadie súboja medzi dvoma korporáciami. Navštívite v nej známe lokality, no tiež spoznáte nové postavy.

Nezabudnite sa zapojiť do súťaže k filmu Temná veža - klikni tu!





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk