Gamescom 2019: Blair Witch

Kto sa bojí, nech nechodí do lesa. V prípade hry Blair Witch to platí dvojnásobne.

pridal Tanya 24.8.2019 o 13:22 pod hry
Gamescom 2019: Blair Witch

HRY > NOVINKY >

O filme Blair Witch sa pred 20 rokmi šírili neuveriteľné chýry, ktoré tomuto found footage hororu dodali novú vrstvu tajomna a donútili pár generácií ľudí mať strach chodiť do lesa. Vývojári z poľského Bloober Team v nás chcú tento teror oživiť v novej Blair Witch hre, ktorá sa príbehovo odohráva 2 roky po filme. S vyvolávaním strachu majú dobré skúsenosti z predchádzajúcich projektov, ako sú Layers of Fear či Observer.

V úlohe bývalého vojaka a policajta sa vydáme pátrať v lesoch v Marylande, aby sme našli nezvestného chlapca. V tomto psychologickom horore postupne objavíme temné zákutia našej mysle, čím bližšie budeme k odhaleniu prekliatia čarodejnice. Na prezentácií počas Gamescomu nám tvorcovia ukázali 5 lokalít vrátane časti záverečnej kapitoly v strašidelnom dome. Hra sleduje vaše počínanie a podľa vývojárov môžu mať vaše rozhodnutia vplyv aj na koniec príbehu.

Napätú atmosféru pomôže rozplynúť psí spoločník Bullet, ktorý je zároveň aj osobitným herným mechanizmom. Nemecký ovčiak v tomto prípade slúži ako stopár, ktorý vás upozorní na skryté predmety buď štekaním, alebo ich sám donesie. Povelmi si ho môžete držať bližšie k nohe, pretože okrem toho, že je možné ho hladkať, vás štekaním vystríha pred možným nebezpečenstvom. V praxi sme si to overili na lesnom chodníku, kde medzi stromami prebiehali nejasné monštrá, ktoré Bulleta vyprovokovali k štekaniu. Prirodzenou reakciou je otočiť sa v smere štekania a svetlo z baterky príšery odstrašilo.

V deme sme zažili niekoľko klasických ľakacích scén aj zvýšený adrenalín pri skúmaní slabo osvetlených priestorov domu. S Blair Witch sa neodmysliteľne spája ručná kamera, ktorá v tejto hre predstavuje ďalší zaujímavý herný prvok. Okrem toho, že vám poskytne zdroj svetla, na displeji zobrazí aj slabo viditeľné entity. Môžete si na nej prehrať pásky, ktoré nájdete v hre a odhaliť tak niekoľko kúskov skladačky príbehu. Je to však aj dôležitý nástroj na riešenie hádaniek, pretože videozáznam na displeji dokáže manipulovať priestorom v realite. Hra vychádza už o niekoľko dní na Xbox a PC a dúfame, že si udrží rovnako kvalitnú atmosféru a dobré tempo, aké sme zažili v deme. 





Gamescom 2019: Blair Witch  Gamescom 2019: Blair Witch  Gamescom 2019: Blair Witch
Gamescom 2019: Blair Witch  Gamescom 2019: Blair Witch  Gamescom 2019: Blair Witch
Gamescom 2019: Blair Witch  Gamescom 2019: Blair Witch  Gamescom 2019: Blair Witch
Gamescom 2019: Blair Witch  Gamescom 2019: Blair Witch
Páči sa mi! (+5)






PC
Xbox One

Vývoj: Bloober Team / BlooberTeam
Štýl: Adventúra
Dátum vydania: 30. august 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk