Slovenský survival AreaZ prináša zjednodušenia pre príležitostných hráčov

Autor tak reaguje na spätnú väzbu od hráčov, keďže sa to jeho hry pustili nielen fanúšikovia hardcore survivaloviek

pridal matus_ace 5.4.2020 o 14:06 pod hry
Slovenský survival AreaZ prináša zjednodušenia pre príležitostných hráčov

HRY > NOVINKY >

Autor slovenského survival titulu AreaZ od začiatku vývoja smeroval hru na hráčov, ktorí majú radi čo najťažší boj o prežitie. Po vydaní v Early Access sa však ukázalo, že sa do hry pustilo aj veľa príležitostných hráčov, ktorí svojou spätnou väzbou dali najavo, že by si želali zjednodušenie hry. Práve tým hráčom autor vyhovej dnešným updatom. Do hry totiž pridal niekoľko noviniek a najmä obťažnosť Eden. Tá z hry spraví "raj", kde to síce stále bude o prežití, ale s výrazne zjednodušenými mechanizmami.

Toto nastavenie až desaťnásobne zvyšuje frekvenciu lootu a zároveň minimalizuje vplyv staminy, keďže hra je výrazne vystavaná na využívaní energie v podobe kalórií. Postava teraz pri nedostatku kalórií nezomrie, spotreba energie je tretinová a namočenie spolu s pohybom na ňu nemajú vplyv. Kalórie potrebné pre jednotlivé činnosti týkajúce sa craftingu však zostávajú stále rovnaké.

K tomu je znížená pravdepodobnosť dažďa len na 10 percent a prvý deň vôbec neprší. Pri tomto nastavení nie sú ani búrky, ktoré by neopatrnému hráčovi zahasili oheň. Redukoval sa aj počet agresívnych varanov z troch na jedného. Ten však vie byť naďalej zákerný a vysliediť a zlikvidovať zásoby rýb, mäsa a vajec, ak objaví hráčov tábor. Ak naopak nechcete zjednodušenie, ale hru chcete mať náročnejšiu, môžete si zvoliť Hard a Hell úrovne, ktoré tieto mechanizmy spravia ťažšie.

Update prináša taktiež plný životný cyklus u banánovníkov. Tie už rastú náhodne v džungli. Až plne dorastený strom banánovník s plodmi poskytuje zrelé banány na jedenie. To má hráčov motivovať k tomu, aby viac skúmali prostredie ostrova. Novinkou tiež je, že sa postava môže časom zašpiniť. Špinavá postava sa potom musí ísť umyť do vody. Zároveň vám však pri love dáva špina výhodu, keďže vás zvieratá zavetria neskôr. Zatiaľ špina nemá negatívne účinky, ale autor už teraz uvažuje, že by napríklad podporovala šírenie chorôb.

Ďalšie updaty upravia a rozšíria herný svet, pričom pribudnú aj ďalšie možnosti, systém oblečenia, zbrane a iné novinky.





Slovenský survival AreaZ prináša zjednodušenia pre príležitostných hráčov  Slovenský survival AreaZ prináša zjednodušenia pre príležitostných hráčov  Slovenský survival AreaZ prináša zjednodušenia pre príležitostných hráčov
Slovenský survival AreaZ prináša zjednodušenia pre príležitostných hráčov  Slovenský survival AreaZ prináša zjednodušenia pre príležitostných hráčov  Slovenský survival AreaZ prináša zjednodušenia pre príležitostných hráčov
Slovenský survival AreaZ prináša zjednodušenia pre príležitostných hráčov  Slovenský survival AreaZ prináša zjednodušenia pre príležitostných hráčov
Páči sa mi! (+3)






Slovenský survival AreaZ prináša zjednodušenia pre príležitostných hráčov
PC
Slovenské hry

Vývoj: Project Solutions
Štýl: Akcia / Survival
Early Access od: 24. októbra 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk