Civilization IV predstavené

pridal saver 18.5.2005 o 9:36 pod hry
HRY > NOVINKY >

Na E3 bola práve predstavená aj Civilizácia 4, pokračovanie obľúbenej série tentoraz už v 3D grafike. IGN prinieslo interview a ozrejmuje niektoré detaily okolo hry. Takže hra bude síce v 3D, ale zachováva si svoj pôvodný štýl a pridáva hlavne rozmanité efekty, ktoré sa dajú teraz v grafike vytvoriť, ako animácie bojov, plynulé zoomingy a podobné záležitosť. Engine je použitý Gamebryo a umožňuje autorom spraviť všetko, čo potrebujú. Z grafických orgií teraz nebude chýbať 45 prestrihových videí. Navyše teraz zoptimalizovali všekty menu a celé to bude prehľadnejšie a jednoduchšie.

Hra bude teraz siahať od roku 4000 pnl až po rok 2050 a budete si môcť zahrať za 18 rôznych, väčšinou klasických civilizácií. Niektoré zaujímavé, ako Inkov alebo Aztékov si autori nechajú na expanziu. V hre nebudú chýbať hranice národov, zvyšovanie kultúry, obchod s vyťaženými zdrojmi, tovarmi. Poteší zvýšenie AI. Navyše teraz nebudú preddefinovné žiadne typy vlád, vy si budete vytvárať typ, budete môcť vytvoriť Policajný štát, Pacifický otrocký štát atď... Je tu na to 5 rôznych typov, ktoré budete rozvíjať rôznymi výskumami - Government, Legal, Labor, Economy, a Religion. Napríklad, ak získate technológiu, ktorá vám sprístupní Religion, teda vieru, tá sa bude šíriť do ďalších oblastí. Ale pomaly, takže, ak to budete chcieť zrýchliť, vytvoríte misionárov a pošlete ich skonvertovať ostatné mestá. Rovnako sa aj AI protivníci môžu snažiť skonvertovať vaše mesto. V hre nájdete aj rôznych veľkých vodcov a či už v oblasti umenia, technológií, alebo môžete nájsť aj veľkého proroka. Títo vám pomôžu automaticky vyvinúť nové technológie, alebo postaviť wonder.

Počet rôznych typov jednotiek bude mierne rozšírený a budú mať rôzne parametre proti rôznym typom jednotiek. Nebude chýbať nový systém povyšovania, rozmanité bonusy v obrane alebo útoku v rôznych prostrediach. Zo sabotérskych činov však teraz autori nepoužijú žiadnu teroristickú metódu, takže nečakajte otrávenie vody ani nič podobné. Špionáž ostane, ale zaútočiť na mesto budete musieť s armádou.

Dôležitý pre vaše prežitie bude obchod, kde budete vytvárať obchodné cesty či už po súši, riekach alebo moriach. Budete sa dohadovať s AI protivníkmi o obchode, vytvárať aliancie a navzájom sa ekonomicky dvíhať a prosperovať. Výhra bude počítaná v niekoľkých oblastiach či už Domination, Conquest, Diplomacia ,alebo Space Race. Teraz bude zoptimalizovné kultúrne víťazstvo a pribudne aliančné víťazstvo, kde si nakoniec rozdelíte víťazstvo so spojencami. Takéto spojenie poteší hlavne v multiplayeri, kde teraz pribudne aj kooperatívna hra, ale nebude chýbať ani hot seat mód, alebo hra cez email. V klasickom multiplayeri si zahráte buď simultánne kolá alebo klasické ťahové.





Civilization IV predstavené Civilization IV predstavené Civilization IV predstavené Civilization IV predstavené Civilization IV predstavené Civilization IV predstavené
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






PC

Vývoj: 2K Games / Firaxis
Štýl: stratégia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20042)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk