Týždenník - prichádza nové GTA 6?

Tento týždeň sme tu mali nové náznaky na príchod GTA 6.

pridal saver 29.11.2020 o 22:11 pod hry
Týždenník - prichádza nové GTA 6?

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň prekvapil Rockstar, ktorý pokračuje v teasingu novej expanzie pre GTA Online s novým ostrovom, ale vďaka tropickému umiestneniu ostrova a zároveň téme drogového kartelu sa zdá, akoby hráčov pripravovali na ohlásenie GTA VI, ktoré má byť v tejto téme. Obrázok naznačujúci rímsku číslicu VI to, zdá sa, aj potvrdzuje

Zatiaľ čo GTA VI len naznačujú, teraz rovno ohlásil samostatné vydanie Red Dead Online, ktoré príde už v decembri. Hráči si tak budú môcť kúpiť čisto online časť bez singleplayeru. Teraz je na mieste otázka, či sa nepripravujú na budúcnosť, kedy už singleplayer do hier nebudú dávať. 

 

CD Projekt pokračoval v prezentácii Cyberpunku 2077 aj tento týždeň a teraz ukázal porovnanie PS5 a PS4 Pro verzií, aj keď znovu sa podobne ako pri Xbox One vyhol základnej PS4 verzii. O nich len hovorí, že výkon je tam prekvapivo dobrý, ale neukazuje ich. Jeden z vývojárov prezradil, že herná doba titulu bude cez 200 hodín.

Z iných noviniek nám bol naznačený Battlefield 6, ktorý vieme, že príde koncom budúceho roka, ale vraj nebude to, čo od neho fanúšikovia čakajú. Zatiaľ nám leaky naznačujú blízku budúcnosť a aj štandardnú príbehovú kampaň. Zároveň sme mali naznačené, že Forza Horizon 5 by mohla prísť už budúci rok s tým, že odhadujeme, že lokalita bude Japonsko. Nakoniec bol predstavený aj nový Tomb Raider pre mobily.

Keďže nám už obe konzoly vyšli, zhrnuli sme si ich problémy, konkrétne pri PS5 problémy s grafikou, mali sme aj otestované chladenie konzoly, dozvedeli sme sa, že v konzolách sú použité rôzne typy ventilátorov. Sony sa vyjadrilo, že spravilo najväčší launch  Playstation konzoly doteraz. Odhadom sa hovorí o 2.1 až 2.5 milióne predaných kusov. Zároveň povedali, že nemajú momentálne negatívne reakcie na veľkosť SSD v konzole. Plus začali banovať používateľov, ktorí zneužívajú prístup k PS Plus Collection.

 

Rovnako aj pri Xbox Series X a S sme zhrnuli možné problémy, pri Xbox Series S sme zistili, že je to ideálna konzola na emuláciu retro konzol. Tu rovnako Phil Spencer komentoval vydanie, kde spravili najväčší launch Xbox konzoly, ale zároveň mali menšie zásoby, keďže s čipom čakali, kým AMD dokončí RDNA 2 architektúru. Konzoly začali vyrábať až v lete, to je aj následok neskoršieho vývoja a slabšieho výkonu titulov oproti PS5, čo už Microsoft s vývojármi rieši.

Z PC hardvéru sme tu mali zaujímavé informácie o prichádzajúcej RTX3060 ti karte, ktorá má byť len o 10% menej výkonná ako RTX3070, ale s tým, že by stála o stovku menej a to 399 dolárov, čo bude znamenať, že bude rovnako nedostupná ako všetky nové karty.

Ak by ste teda teraz na Vianoce skladali PC, máte dosť smolu, prakticky nič nie je na skladoch, môžete len kúpiť už vytvorené zostavy, ktoré sme si zhrnuli v novom článku. Ak by ste chceli nakupovať konzoly, tie dostali malé zľavy na čierny piatok, plus stále prebiehajú výpredaje čierneho piatku.

Tento víkend bolo aj vyhodnotenie najlepšej Slovenskej hry roka  2019, kde sa najlepšou stala kvalitná westernová arkádovka Blood will be Spilled. V našom hlasovaní vyhral titul Vivat Sloboda.

Z filmov bola tento týždeň parádna časť Mandaloriana, v ktorej baby Yoda dostal svoje meno a videli sme aj prvého Jediho v seriáli. K tomu sme tu mali aj recenziu na nový film Nicolasa Cagea Jiu Jitsu, čo bolo niečo hrozné, ale oveľa viac sa oplatí pozrieť priam herný film Boss Level.

Z recenzií sme sa pozreli na PS5 verziu Godfallu, čo je skutočne zvláštny titul, PS4 a Xbox Series X verziu Yakuza: Like a Dragon a Xbox Series X verziu Tetris Effect: Connected a aj Overcooked! All you can eat. Z menších titulov  sme sa pozreli na Remothered: Broken Porcelain, ako aj Spellforce 3: Fallen God, alebo máme aj dojmy zo Syberia: The World Before. Nakoniec sme doplnili podivnosť Time to Stop Time. Zhrnuli sme aj dojmy z American Truck Simulator DLC Colorado.

Hardvér sme tento týždeň mali bohatý a otestovali sme 8K TV - Samsung Q950TS a pozreli sme sa, ako to zvláda spolu s Xbox Series XS konzolami. Otestovali sme 4TB externý disk WD_Black, ako aj fungovanie PSVR na PS5, z myšiek sme sa tentoraz pozreli na  Corsair Katar Pro, najlacnejšiu hernú myš tejto známej značky. Nakoniec sme to uzavreli hraním na mobiloch a to konkrétne na Samsung S20 FE.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk