Týždenník - E3 pretlak

Po roku absencie sa E3 výstava vrátila a síce nie v plnej sile, stále ponúkla zaujímavé ohlásenia.

pridal saver 20.6.2021 o 20:52 pod hry
Týždenník - E3 pretlak

HRY > NOVINKY >

Uplynulý týždeň sa nám rozbehla E3, kde veľké firmy prestavili svoju ponuku. Viditeľne väčšina z nich nešla naplno a len skúšali, ako hráči na digitálnu E3 zareagujú, ale pekne sa rozbehol Ubisoft, naplno to vybalil Microsoft a slušne sa predviedlo aj Nintendo. 

 

Celé to ešte predchádzajúci týždeň otvoril Battlefield s peknou ukážkou novej hry s podtitulom 2042 so 128 hráčmi na bojisku a novými prvkami v hrateľnosti. Predstavil sa aj Elden Ring prvým trailerom, ktorý je a aj vyzerá ako nasledovník Dark Souls série.

Ubisoft ukázal svoje prichádzajúce tituly, síce nie všetky, ale viditeľne tlačil hlavne Riders Republic, čo sa mu oplatilo vzhľadom na vysokú sledovanosť traileru a odhalil aj Rainbow Six: Extraction, kooperáciu s postavami z Rainbow Six Siege, ale aj s mimozemským parazitom.

Pridal ďalšiu ukážku Far Cry 6 a hlavne ohlásil expanzie, v ktorých budú hlavné postavy záporáci z Far Cry 3, 4 a 5. Pridal ukážku ich Avatar hry v otvorenom svete od tvorcov The Division série. Tentoraz to však bude singleplayerová hra a príde budúci rok.

 

Microsoft prišiel pripravený a ponúkol nátresk titulov, a to hlavne prvú ukážku Starfieldu, ktorý príde v novembri 2022, ale aj Forzu Horizon 5, ktorá nás zavedie do Mexika už v novembri 2021 a veľmi zaujímavá bola aj ukážka Stalkera 2, ktorý vyjde budúcu jar.

 

Doplnil to ďalšou ukážkou Battlefieldu a samozrejme nechýbalo Halo Infinite, ktoré bližšie predviedlo multiplayer. Pridali aj ukážku Diablo II remastru na konzole, znovu sa predviedol Atomic Heart, pridalo sa aj Age of Empires IV, ktoré dostalo dátum na október a Flight Simulator príde na konzolu 29. júla. Celé to uzavreli novým ohlásením kooperácie od Arkane nazvanou Redfall. V nej budú hráči bojovať proti upírom.

 

Z iných firiem Square Enix predstavilo Guadians of Galaxy, ktorý ponúkne singleplayerovú akciu presne v štýle Strážcov galaxie s netradičnými svetmi a veľkými bossmi a ukázal sa Stanger of Paradise: Final Fantasy Origins, akčné prepracovanie Final Fantasy série.

Nintendo predstavilo očakávanú Zeldu, teda pokračovanie Legend of Zelda: Breath of the Wild, ale pridali aj kolekcie minihier ako Mario Party Superstars alebo Warioware: Get it Together. A ukázali aj hardvér, ale nebol to Switch Pro, ale retro Game & Watch videohra, tentoraz so Zeldou.

Ďalší hardvér, ktorý bol bližšie predstavený, na E3 bola Intellivision Amico konzola, ktorá vyzerá ako zaujímavá ponuka na nenáročné hranie, ale zároveň prinášajúca zaujímavé inovácie. Zjavne sa snažia dostať do Nintendo trhu a uvidíme, ako im to vyjde. 

E3 bola ukončená E3 Awards, kde vyhrala Forza Horizon 5 a Microsoft press konferencia, my sme sa k tomu pozreli na najlepšie trailery a zhrnuli sme aj to, čo na E3 chýbalo. Síce E3 skončila už v stredu, Microsoftu nestačilo a vo štvrtok ponúkol rozšírené ukážky zo svojich hier a pridal aj nový teaser na Hellblade II.

Z iných noviniek sa začal ukazovať Windows 11, ktorý Microsoft ohlási vo štvrtok a ukáže jeho vylepšenia. Vyzerá, že zmeny budú ako vizuálne, tak výkonové, už len samotná pre-release verzia ide o 15% rýchlejšie. Chýbať nebude ani orezaná Windows 11 SE verzia pre low-end notebooky a ARM zariadenia. 

Okrem toho mal dobrú správu CD Projekty, ktorý vydal patch 1.23 pre Cyberpunk 2077 a zároveň priniesol informáciu, že sa hra tento týždeň vráti na PSN. Teda sa bude znovu dať digitálne kúpiť na PS4 a PS5.

Prvý teaser na druhú sezónu ukázal Zaklínač seriál, zatiaľ ešte nemá ohlásený dátum, ale vyzerá, že príde na jeseň. Keď už sme pri TV, pozreli sme sa na aktuálnu ponuku TV na hranie a aj pozeranie filmov, kde LG a Samsung sú stále najzaujímavejšie ponuky.

Čo sa týka recenzií ponúkli sme pohľad na novú expanziu Elite Dangerous Odyssey, pridali sme aj recenziu na Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV, ako aj DC Super Hero Girls: Teen Power, pozreli sme sa aj na bojovku Guilty Gear Strive, expanziu na stratégiu Iron Harvest a aj novú sniper hru Sniper Ghost Warrior Contracts 2, kde CI games majú dobrý základ, ale stále nedotiahli dizajn levelov. 

Nakoniec sme otestovali aj nový Xiaomi mobil Redmi Note 10 Pro, znovu s parádnym pomerom ceny a ponuky.

Budúci týždeň sa pozrieme na nový Mario Golf, pridáme ďalší hardvér a prinesieme vám aj jednu veľmi peknú súťaž o nový a veľmi kvalitný titul.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20295)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk