Dear Or Alive 4 look

pridal saver 3.2.2006 o 20:22 pod hry
HRY > NOVINKY >

Dead or Alive 4 je už vonku aj v Európe a ide priam na dračku. Hneď po vydaní sa umiestnilo na prvom mieste UK rebríčka a prekonalo všetky staro-konzolové a PC tituly. Poďme sa však na hru bližšie pozrieť.

Ako určite viete, je to ďalšia hra do série japonských bojoviek od Team Ninja, ktorí tentoraz posunuli hru na novú úroveň a uviedli tento štýl do ďalšej generácie konzolových hier. Teda čakajte kvalitnú hi-res grafiku, sériu rozmanitých prostredí s rôznymi efektmi, alebo animovanými kulisami (napríklad dinosaury pobehujúci okolo bojiska, prípadne autá na cestách), slušnú ponuku postáv, niekoľko základných bojových módov (pribudol tag mod), príbehový mód, multiplayer na jednej konzole a samozrejme, ako sa na Xbox patrí, rozsiahly online multiplayer.

Multiplayer je najväčšia časť hry a ponúka možnosť pripojiť sa do ľubovolnej vytvorenej arény, vybrať si vlastného avatara, s ktorým po nich budete behať, komunikovať s ostatnými návštevníkmi a vyzývať ich na súboje (tie sa následne zobrazujú na obrazovke v aréne). Môžete si vytvoriť aj vlastnú arénu, a teda kúpením z ponuky za vaše nazbierané body v hre. Následne v nej môžete usporidavať turnaje a stretávať sa v nej s priateľmi. Pekné spestrenie hry, poteší aj headsetová komunikácia s ostatnými avatarmi, kde sa vždy môžete rozprávať s niekým, ak je blízko vás. Rovnako aj rozhovor počas boja je dôležitý na dotvorenie atmosféry. Online prepojenie nechýba ani pri singleplayer módoch, kde sú štatistiky úspechov najlepších hráčov, a teda podľa módu, v ktorom ste sa vám vypíšu svetové rekordy. Napríklad, kto najdlhšie vydržal v survival móde a koľko nepriateľov prekonal.

Samotné boje nie sú extrémne inovatívne, ale za to kvalitné, je to zdokonalený štýl DOA založený na tom, že každý útok má aj svoj protiútok (counter). Čiže, ak ich dobre ovládate, môžete byť neporaziteľní, protiútoky si vyžadujú správne načasovanie. Okrem toho tu ostáva rozsiahla paleta rozmanitých úderov, komb, exkluzívnych špecialít jednotlivých postáv, špeciálne tag údery s dvomi postavami. Každá postava je samozrejme iná, ovláda iný štýl a má niekoľko svojich oblečení. V ponuke postáv poteší Spartan postava z HALO, ktorá podľa štatistík patrí medzi najobľúbenejšie.

Hra, však nie je taká bezchybná ako PGR3 a napríklad veľké mínus je, že ak máte konzolu nastavenú v PAL 50 móde (teda štandardne), hra vám pôjde len do úvodného menu a zablokuje sa ovládanie. Ak chcete hrať, musíte si mód v konzole nastaviť na PAL 60. Zaujímavé súvislosti medzi ovládačom a frekvenciou. Z ďalších detailov, napríklad hra dosť v multiplayeri laguje a potrebuje aspoň 32 KB/32 KB linku. Je to síce určený štandard pre Live, ale na bojovku je to dosť. Ak máte upload iba 16 KB, hra už začne v boji zatrhávať. Team Ninja práve vyvíja patch, ktorý by to mal odstrániť, respektíve boje spomaliť.

Celkovo je hra veľmi zaujímavým titulom, ktorý by žiadny majiteľ Xbox360 nemal premeškať a pripojiť sa s ním na Live. Nie je to najinovatívnejšia vec všetkých čias, ale v tom, v čom bola hra dobrá, to ešte zlepšuje a doťahuje do dokonalosti. Mimochodom, tu je pekná galéria poodhalených postáv z DOA, a tu sme pre vás nagrabovali videá z hry - story mód, versus mód.





Dear Or Alive 4 look  Dear Or Alive 4 look  Dear Or Alive 4 look
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati






Xbox 360

Vývoj: Tecmo
Štýl: Bojovka
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 30. december 2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20289)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk