Final Fantasy XIV Fan Festival sa presúva tento víkend do Londýna

Ďalší Final Fantasy XIV Fan Festival je tu a my na ňom nebudeme chýbať.

pridal korec 20.10.2023 o 13:00 pod hry
Final Fantasy XIV Fan Festival sa presúva tento víkend do Londýna

HRY > NOVINKY >

Fanúšikovia Final Fantasy XIV dostali pri príležitosti 10. výročia hry možnosť navštíviť či sledovať tri festivaly. Square Enix si vybral tri miesta na troch kontinentoch – koncom júla už Matúš absolvoval prvý fest v Las Vegas, tento víkend sa chystáme do Londýna a začiatkom roka 2024 sa séria ukončí priamo v Tokiu na známom miestečku Tokyo Dome, kde sa konajú rôzne megakoncerty.

Square Enix vopred avizoval, že ide o akcie určené primárne pre fanúšikov Final Fantasy XIV, resp. celej série a tomu je prispôsobený obsah. V prvom rade ide o prenesenie atmosféry z hier do reálneho sveta vrátane ikonických miest, cosplay súťaží alebo aj hudby. Tá je prenesená na festival v podobe dvoch koncertov, pričom sa stáva tradíciou, že prvý deň je klavírny koncert a na druhý deň, resp. záver festivalu to rozbalí rocková kapela The Primals. Hráči dobre vedia, že soundtrack Final Fantasy XIV je veru rozmanitý a nechýbajú pohodové melódie z lúk či lesov, bojové počas akcie a nadupané basy či vokály pre mastenice s bossmi. Za 10 rokov a päť hier (pôvodný A Realm Reborn a štyri datadisky) sa navyše zozbieral pekný počet skladieb.

Sám som zvedavý, do akej miery bude prenesená atmosféra hry aj v Londýne, pričom novinári sa idú zapájať do rovnakých aktivít ako bežní návštevníci, takže možno sa podarí splniť i pár questov v hale.

Ďalšia vec sú rozličné panely, informácie z pozadia vývoja hry a aj novinky, pričom gro obsahu je sprístupnené úplne všetkým na výstavisku a väčšina sa aj streamuje pre fanúšikov doma (prakticky asi všetko okrem koncertov a tlačovej konferencie).

Všetci fanúšikovia Final Fantasy XIV aktuálne žijú novým obsahom z Patchu 6.5 (vyšiel 3. októbra), no zároveň sa už tešia na nový datadisk. V Las Vegas vytasil producent hry Yoshi-P ťažkotonážne oznámenia, ktorým bude Londýn ťažko konkurovať. Tam sa objavil nečakane Phil Spencer a potvrdil očakávaný štart Final Fantasy XIV na Xbox konzolách. Yoshi-P potešil aj fanúšikov trial verzie a konečne obsahuje už aj druhý datadisk Stormblood a možnosť hrať až po 70. level. A napokon bol zčista jasna oznámený aj nový datadisk Dawntrail s popisom lokalít, mnohými detailmi a približným dátumom vydania leto 2024.

Teraz prichádzajú očakávania, čo nové sa ešte dozvieme v Londýne. Treba ich krotiť, takže môj tip je, že nás čaká pár informácií k patchu 6.51, ktorý by mohol byť za rohom, a možno sa dočkáme dátumu vydania pre patch 6.55, ktorý by mal obsahovať posledné príbehové questy pred štartom novej expanzie. Zatiaľ máme vágny termín, že príde v polovici januára 2024 (tesne po FF Festivale v Tokiu) – možno nám v Londýne prezradia konkrétny dátum, či to bude 16., 23. alebo 30. január 2024...

Čakáme aj nové infošky k datadisku Dawntrail, no mám vnútorný pocit, že finálny termín si Japonci šetria až na svoju šou v Tokiu a tu nám ukážu skôr nové časti obsahu, možno zóny, rozšírené fakty a aj dve nové povolania. Všetci tipujú, že to budú dve nové DPS – jedným by mohol byť Pirát/Korzár, tipy na druhú sú rôzne, divoké odhady dávajú aj Green Mage (Zelený mág).

Každopádne, vyrážame na cesty a podelíme sa o dojmy priamo z miesta činu. Fotky z festivalu budeme vešať na náš eventový Twitter.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20041)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk